A webdesign -ban a könnyebb nem mindig jelent jobbat

A digitális világ körülvesz minket. Rengeteg olyan eszköz és platform létezik, amelyek azt állítják, hogy megkönnyítik a cégtulajdonosok és a digitális marketingszakemberek életét. De vajon ezek valóban így működnek? Képesek-e néhány kattintással elkészíteni egy professzionális webhelyet? Ma belemélyedünk egy kicsit a témába, a Web design világába.

Ezek az eszközök és platformok ígéretet tesznek arra, hogy megkönnyítsék a munkát, legyen szó akár a kódolásról, a webhely funkcionalitásáról vagy látványos speciális effektek hozzáadásáról. Azt állítják, hogy ezek a megoldások mindent megtesznek helyettünk, és megspórolják a piszkos munkát. De vajon tényleg így van-e? Megkönnyítik az életünket? Sajnos manapság a könnyebbség nem mindig jelent jobbat.

Amikor úgy döntünk, hogy inkább az egyik ilyen „könnyebb” eszközt vagy platformot választjuk a weboldal létrehozásához, néhány fontos dolgot kell figyelembe vennünk.

 

Figma

Amikor weboldal tervezésével és készítésével foglalkozik, fontos, hogy az elejétől fogva megfelelő eszközöket használjon. Ha például úgy dönt, hogy a weboldal makettjét olyan tervezőeszközökkel hozza létre, mint például a Figma vagy a Sketch, valószínűleg az adott eszközt fogja használni a teljes folyamat során. Ez egy nagy elkötelezettség.

A különbség a Figma-hoz hasonló eszközök és a hagyományos „barkácsolás” között az elkötelezettség szintjében rejlik. Ha rossz eszközt választ, könnyen elakadhat. Egy látszólag egyszerű eszköz nem mindig bizonyul olyan könnyűnek, mint gondolnánk. Tehát ragaszkodjunk a jól működő eszközökhöz!

Az építés könnyebb, mint a fenntartás

A weboldalak gyors indításához vezető könnyebb utak ma sok ember figyelmét felkeltették a design és a marketing világában. Az egyszerű tervezőeszközök és weboldalkészítő platformok lenyűgözőnek hangzanak. Azonban néha a könnyebb indulás hosszú távon nehezebb fenntartást jelenthet az úton.

Például olyan platformok, mint a Squarespace, lehetővé teszik a weboldalak egyszerű létrehozását, lépésről lépésre. Kezdetben egy ilyen platform, mint a Squarespace, vonzónak tűnhet, és jól működhet. Ám hosszú távon mindig fennáll a működési problémák veszélye.

Squarespace A webdesign -ban a könnyebb nem mindig jelent jobbat

Valóban, a WordPress nagyobb testreszabhatóságot biztosít, és lehetőséget ad arra, hogy szinte bármilyen típusú weboldalt létrehozzunk a saját igényeink szerint. Azonban ehhez némi technikai tudásra van szükség. Ebben a helyzetben a weboldal készítő eszközök, mint például a Divi, nagyon hasznosak lehetnek. A Divi lehetővé teszi a weboldalak könnyű és gyors létrehozását, miközben lehetőséget ad a testreszabhatóságra és számos funkcióra.

A Divi segíthet a karbantartásban az út során, miközben rendelkezésre áll minden elérhető funkcióval, így igazán megéri az árát.

Következtetés

A WordPress weboldalak építése lehetőséget ad a tervezőknek arra, hogy teljesen testreszabott, funkcionális weboldalakat hozzanak létre. Fontos azonban megjegyezni, hogy bármilyen útvonalat is választunk a weboldal létrehozásához, mindig vannak előnyei és hátrányai. Győződjön meg arról, hogy a választott platform vagy eszköz valóban megkönnyíti az életét és megfelel az igényeinek.

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://divimode.com/easier-doesnt-always-mean-better/

Ez is érdekelheti…