Hogyan írjunk egy jó interjút követő e-mailt

hogyan-irjunk-egy-jo-interjut-koveto-e-mailt

Néha Fogsz Ász Interjút, de Soha Többé Nem Hallasz a Cégről

Kevés dolog olyan frusztráló, mint egy sikeresnek tűnő interjú után soha többé nem hallani az adott cégről. Tapasztalataink szerint ez kizökkentheti az embert a játékból. Lehetséges, hogy valaki más nagyobb érdeklődést mutatott az állás iránt, és ezért ő kapta meg a pozíciót.

A legegyszerűbb módja annak, hogy megmutassa a toborzóknak, hogy izgatottan várja a velük való együttműködést, ha küld egy interjút követő e-mailt. Nem kell hosszadalmasnak lennie; egy-két bekezdés a legtöbb esetben elegendő. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, miért hasznosak az interjúkat követő e-mailek, mikor kell küldeni egyet, és hogyan kell ezt megtenni.

Szerezzük meg ezt a munkát!

Miért Érdemes Interjút Követő E-mailt Küldeni

Az interjút követő e-mailek mögött meghúzódó ötlet egyszerű. Lehet, hogy fantasztikusan teljesített az interjún, de nagy valószínűséggel nem Ön az egyetlen, aki alkalmas ugyanarra a munkára. Például, ha az interjúra a nap korai szakaszában került sor, a következő jelentkezők könnyen feledtethették Önt, még akkor is, ha annak idején lenyűgözte őket.

Egy utólagos e-mail segítségével emlékeztetheti azokat a döntéshozókat, akik az alkalmazásról döntenek, hogy Ön a tökéletes jelölt. Amennyiben az interjú jól sikerült (amit biztosra veszünk!), egy ilyen e-mail elküldése előnyt jelenthet a többi jelentkezővel szemben, különösen azért, mert ez azt mutatja, hogy motivált és nagyon érdeklődik.

Mit kell figyelembe venni, ha interjút követő e-mailt ír

Noha egyértelmű előnyökkel jár az interjút követő e-mail küldése, számos módon visszaüthet, ha a megközelítés hibás. Például, ha rossz hangot használ, még az is előfordulhat, hogy a toborzók kevésbé veszik figyelembe Önt. Csak hogy ötletet adjunk, íme, hogyan nem szabad egy interjút követő e-mailnek kinéznie:

Hé,

Tegnap bementem egy interjúra, és szerettem volna érdeklődni a pozíció felől. Kérem, minél hamarabb térjen vissza hozzám.

Minden jót,

Ha új tagokat toboroznánk, akkor ez az e-mail azonnal meggyőzne minket a jelentkező elutasításáról, mivel egyértelműen a professzionalizmus hiányát mutatja. A következőket kell szem előtt tartania, hogy az interjút követő e-mailek jobban megérkezzenek:

  1. Várjon egy kicsit, mielőtt elküldi. Vannak, akik egy napot várnak az interjú után, míg mások hosszabb időt hagynak, akár egy hétig is kitartanak. Mindenesetre várjon legalább 24 órát, mielőtt megüti a Küldés gombot.
  2. Ismételje meg érdeklődését a munka iránt. Ez legyen minden interjút követő e-mail magja, mivel az a cél, hogy emlékeztesse a toborzókat arra, hogy Ön a legjobb jelölt.
  3. Légy hálás a figyelmükért. Egy nagyszerű interjút követő e-mailnek mindig tartalmaznia kell egy rövid köszönetet a toborzó idejéért. Épp elég ahhoz, hogy udvarias legyen, anélkül, hogy túlságosan tolakodónak tűnne.

Ezen megfontolásokon túlmenően általában jó ötlet, ha a nyomon követési e-maileket meglehetősen röviden hagyja, függetlenül attól, hogy mennyire ideges. Másképp fogalmazva, az interjúnak kell elvégeznie a legtöbb nehéz feladatot Ön helyett. Ha egy kérdező nem akarja felvenni Önt a találkozó után, akkor ezen valószínűleg egy e-mail sem változtat. Azonban segíthet megkötni az üzletet egy sikeres interjú mellett.

3 elemet kell tartalmaznia az interjú nyomon követési e-mailjének

A lehető legjobb eredmény érdekében minden interjút követő e-mailnek tartalmaznia kell néhány elemet. Nézzük meg, mik ezek.

1. Egy egyszerű tárgysor

Nem úgy, mint más típusú e-mailek esetében, nem kell túl kirívónak lennie, ha a tárgysorról van szó, amikor az interjú utáni követésről van szó. Egyes esetekben előfordulhat, hogy a toborzók meg sem nézik a nyomon követő e-maileket, így a figyelmüket nehéz elkapni.

Ehelyett javasoljuk, hogy használjon egyszerű tárgysort. Például az alábbiak bármelyike jó választás lehet:

  • Köszönöm az időt
  • A jelentkezésem nyomon követése
  • Az X pozícióval kapcsolatos interjúmmal kapcsolatban

Ezek a címek egyik sem túl tolakodó, pontosan ez a cél. Tapasztalataink szerint az is kellemes érzés, ha a cím részeként egy egyszerű köszönetet is tartalmaz, bár a futásteljesítmény változhat.

Néha találkozhat interjúkat követő e-mailekkel, amelyek címe például „Van-e frissítés az X pozícióval kapcsolatban?”. Ez a fajta címsor kissé megerőltetőnek hangozhat, és valószínűleg kikapcsolja a toborzókat, ezért valószínűleg érdemes kerülni az ilyen nyomatékos nyelvezet használatát.

2. Köszönöm a kérdezőnek az idejét

Bár a címben szerepelhet egy egyéni „köszönöm” is, az is fontos, hogy szánjon időt arra, hogy beírjon egyet az e-mail szövegébe. Amint azt korábban említettük, a hálának őszintének kell hangoznia, tehát nem kell túlzásokba esni. Íme egy gyors példa, hogyan teheti meg:

Hello Doe úr!

Talán emlékszik, hogy a múlt héten interjút készítettem a COO pozícióval kapcsolatban. Szeretném megköszönni az idejét, és megismételni, hogy érdeklődöm a munka iránt.

Várom visszajelzését,

Amikor interjút követő e-mailekről van szó, az esetek túlnyomó többségében professzionális hangnemet szeretne használni. Lehetnek olyan munkák, amelyeknél egy egyszerűbb e-mail hasznos lehet, de ezek általában kivételt képeznek.

Vegye figyelembe, hogy ebben a példában a köszönő üzenet gyors volt, majd megismételtük érdeklődésünket a pozíció iránt. Tapasztalataink szerint a munkaerő-felvételért felelős személyeket nem fogják lenyűgözni a hosszú, tomboló bekezdések, ezért legyen egyszerű!

3. Említsen meg valamit, amit az interjú során megbeszéltek

Ha jó beszélgetőpartner, valószínűleg felismeri ezt a „trükköt”. Az ötlet az, hogy amikor újra találkozik valakivel, érdeklődést mutat, ha megemlít valamit, amit a legutóbbi találkozáskor megbeszéltek. Hihetetlenül alapvető, de segíthet abban, hogy mások kedvezőbben lássák Önt.

Valószínűleg sok témát érintettek az interjú során, amely tartalmazhatott egy konkrét érintőt vagy érdekes megjegyzést. Ha fel tud idézni valami hasonlót, és becsúsztatja az e-mailjébe, az nemcsak azt mutatja, hogy figyelt, hanem segíthet emlékezni is Önre. Vegyünk egy másik gyors példát:

Hello Doe úr!

Talán emlékszik, hogy a múlt héten interjút készítettem a COO pozícióval kapcsolatban. Nagyszerűen elbeszélgettünk a cégről és a következő néhány év kilátásairól. Különösen érdekelt, hogy megemlítette a folyamatok automatizálásának módját a termelékenység növelése érdekében.

Szeretnék egy percet szánni arra, hogy ismét megköszönjem az idejét, és ismételten kifejezzem érdeklődésemet a pozíció iránt.

Minden jót,

Mint mindig, ne felejtse el röviden leírni a dolgokat. Néhány kérdező értékelhet egy részletes e-mailt az Ön által megvitatott témáról. A legtöbb esetben azonban sok hasonló üzenetet fognak átolvasni, így értékelni fogják, ha tömören fogalmaz. Ha szép egyensúlyt tud teremteni a professzionális hangnem és a rövidség között, valamint emlékezteti őket arra, hogy kicsoda Ön, ez nagymértékben javíthatja a felvételi esélyeit!

Következtetés

Néha többet kell tennie, hogy megszerezze a kívánt munkát. Ennek egyik legjobb módja, ha megmutatja a potenciális munkaadóknak, mennyire lelkesedik a velük való együttműködésért. Nem kell virágcsokrot küldenie – egy egyszerű e-mail is elég lehet.

Amikor az interjúkat követő e-mailekről van szó, tömören kell írnia a sajátját, és ügyelnie kell arra, hogy emlékeztesse a munkáltatót arra, hogy miért Ön a megfelelő személy a munkára. Szintén hasznos lehet, ha egy-két említést tesz valamiről, amit az interjú során mondtak, mindaddig, amíg nem tűnik túl kétségbeesettnek.

Kérdése van azzal kapcsolatban, hogyan küldje el a tökéletes interjút követő e-mailt? Beszéljünk róluk az alábbi megjegyzések részben!

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://www.elegantthemes.com/blog/tips-tricks/how-to-write-a-good-interview-follow-up-email

Ez is érdekelheti…