Hogyan tervezzünk hatékony cselekvésre ösztönző (CTA) gombokat a Divi segítségével

Gondolj a CTA (Call to Action) gombokra mint világos és tömör üzenetekre, amelyek pontosan elmondják a látogatóknak, hogy mit szeretnénk, ha megtennének. Legyen szó hírlevélre való feliratkozásról, e-könyv letöltéséről, vásárlásról vagy akár csak egy másik oldal felfedezéséről, a CTA-k útmutatóként szolgálnak, és arra ösztönzik őket, hogy tegyék meg a következő lépést az úton.

Miért fontosak a cselekvésre ösztönzés (CTA)?

A cselekvésre ösztönzés (CTA) jelentősége a webhely elköteleződésében és konverziójában

Íme, miért fontosak a CTA-k a webhely számára:

 • Fokozott elköteleződés: Egy jól megformált CTA megakadályozza, hogy a látogatók elveszettnek vagy zavartnak érezzék magukat. Megmutatja nekik, mit szeretnénk, hogy tegyenek a következő lépésben, lekötve őket és lehetővé téve a webhelyen való navigálást.
 • Megnövelt konverziók: A látogatók kívánt cselekedetek felé történő irányításával növelhető annak esélye, hogy megtesszék azt a döntő lépést, legyen az feliratkozás az e-mail listára vagy egy vásárlás.
 • Továbbfejlesztett felhasználói élmény: A világos és könnyen érthető CTA-k hozzájárulnak a webhely általános pozitív felhasználói élményéhez.

Röviden, a CTA-k hatékony eszközök, amelyek világosan kommunikálják a látogatóknak, mit szeretnénk, hogy tegyenek ezután. Ösztönzik az elköteleződést, növelik a konverziókat, és végső soron hozzájárulnak a webhely sikeréhez.

A következő szakaszokban részletesen megvizsgáljuk, hogyan tervezzünk hatékony CTA-kat a Divi segítségével!

A Divi használata lenyűgöző cselekvésre ösztönző gombok létrehozására a jobb felhasználói elkötelezettség érdekében

Divi, a népszerű drag-and-drop webhelykészítő eszköz, lehetővé teszi, hogy könnyedén készítsen magas konverziós CTA-kat. Íme, hogyan:

 • Vizuálisan lenyűgöző dizájn: Válasszon a különböző előre tervezett gombok közül vagy készítsen sajátot a Divi intuitív kezelőfelületén keresztül.
 • Rugalmasság és testreszabhatóság: Testreszabhatja a CTA minden aspektusát, a színektől és betűtípusoktól kezdve a lebegési effektusokon és animációkon át.
 • Reszponzív dizájn: Biztosítsa, hogy a CTA-k tökéletes megjelenésűek legyenek és hibátlanul működjenek minden eszközön, az asztali számítógépektől a mobilokig.
 • A/B tesztelési lehetőségek: Kísérletezzen különböző CTA-változatokkal, hogy kiderítse, mi működik legjobban a közönségének.
 • Zökkenőmentes integráció más Divi modulokkal: Kombinálja a CTA-kat más elemekkel, mint például űrlapokkal, felugró ablakokkal és e-mail feliratkozási űrlapokkal, az egységes felhasználói élmény érdekében.

A Divi segítségével nem csak az alapvető gombokra korlátozódik. Olyan CTA-kat hozhat létre, amelyek nemcsak vizuálisan tetszetősek, de stratégiai elhelyezésűek és meggyőző üzenetekkel teli.

Az első CTA létrehozása a Divi segítségével: lépésről lépésre

Most, hogy áttekintettük a hatékony CTA-tervezés alapelveit, kezdjünk neki a gyakorlatnak, és hozzunk létre az első CTA-gombot a Diviben. Kezdjünk egy alap példával, majd a későbbi szakaszokban fedezzük fel a testreszabási lehetőségeket.

1. lépés: Adja hozzá a Divi cselekvésre ösztönző modult

A Divi cselekvésre ösztönző modul beépítése
 1. Nyissa meg a Divi oldalát a Visual Builderben.
 2. Keresse meg azt a szakaszt, ahova a CTA-t el szeretné helyezni.
 3. Kattintson a szürke „+” ikonra a kívánt sorban.
 4. Keresse meg a „Cselekvésre ösztönzés” modult a modulkönyvtárban, és adja hozzá a sorhoz.

2. lépés: Készítse el CTA szövegét

Hatékony cselekvésre ösztönző gombok írása a maximális hatás érdekében
 1. A „Cím” mezőbe írja be a gomb fő üzenetét. Legyen világos, tömör és használjon cselekvésre ösztönző igét.
 2. (Opcionális) A „Szövegtörzs” mezőben adjon hozzá egy rövid leírást a gomb alá, ha szükséges.
 3. A „Gomb” mezőbe írja be a gomb szövegét. Legyen rövid és haszonorientált.

3. lépés: A gombtervezés konfigurálása

A tervezési gomb konfigurálása a cselekvésre ösztönző beállításon belül

A „Tervezés” lapon fedezze fel a gomb megjelenésének testreszabásának különböző lehetőségeit:

 • Betűtípus: Válasszon olyan betűtípust, amely illeszkedik a márkájához és designjához.
 • Szín: Válasszon egy olyan gombszínt, amely kiemelkedik és illeszkedik a márkájához.
 • Lebegtetés színe: Határozzon meg egy másik színt, amikor a felhasználók a gomb fölé viszik az egérmutatót.
 • Szegély: Ha szükséges, válasszon szegélystílust és -színt.
 • Méret: Állítsa be a gomb méretét, hogy az látható és kattintható legyen.
 • Térköz: Állítsa be a kitöltés és a margó értékeket a gomb elhelyezésének finomhangolásához.

4. lépés: Állítsa be a gomb hivatkozását

 

A „Link” lapon kattintson a „Gomb URL-címe” lehetőségre, és válassza ki a kívánt cselekvést, amikor a felhasználó rákattint:

 • A webhely belső oldalára mutató hivatkozás.
 • Külső webhelyre mutató hivatkozás.
 • E-mail címek gyűjtése egy e-mail feliratkozási űrlap segítségével.

 

5. lépés: Mentés és előnézet

Kattintson a Mentés gombra a CTA-beállítások véglegesítéséhez. Az előnézeti funkció segítségével ellenőrizheti, hogyan néz ki a CTA a különböző eszközökön.

Gratulálunk! Létrehozta az első CTA-gombját a Divivel. Ne feledje, ez csak egy alapvető példa. A következő szakaszokban a CTA-k testreszabásának különböző módjait fogjuk megvizsgálni a maximális hatás érdekében.

A CTA elhelyezésének optimalizálása: A felhasználók cselekvésre irányítása

A tetszetős és üzenetközpontú CTA-k létrehozása csupán egy része a sikernek. Az igazi hatékonyságuk érdekében stratégiailag kell elhelyezni őket ott, ahol a felhasználók a legnagyobb valószínűséggel észreveszik és rákattintanak. Íme néhány kulcsfontosságú elv a CTA-elhelyezési stratégiához:

Hajtás felett:

A hajtás feletti webhely-mechanizmus megértése

Az első benyomás számít: Már az elején megragadhatja a látogatók figyelmét azzal, hogy jól látható helyre tesz egy CTA-t az oldal felső részében (a „fold” felett), mielőtt a látogatónak görgetnie kellene. Ez ideális gyors cselekvésekhez, mint például a hírlevélre való feliratkozás vagy egy e-könyv letöltése.

A tartalom vége:

Erősítse meg üzenetét: Helyezzen egyértelmű CTA-t a tartalom végére. Összegzéssel és egy CTA használatával irányíthatja a felhasználókat a kívánt cselekvés felé, legyen az vásárlás, egy másik oldal megtekintése, vagy kapcsolatfelvétel Önnel.

Stratégiai felugró ablakok:

A stratégiai felugró ablakok kihasználása a fejlett célzott marketinghez

Felugró ablakok megfontolt használata: Bár a túlzott használatuk tolakodó lehet, hatékonyan lehet velük potenciális ügyfeleket szerezni vagy különleges ajánlatokat népszerűsíteni. Használja őket felelősségteljesen, célozva azokat a közönség szegmenseket, akik valószínűleg értékelni fogják az ajánlatokat.

Fontolja meg a felhasználói folyamatot:

Gondoljon a webhely természetes folyamatára, és irányítsa a felhasználókat organikusan a CTA-k felé. Például, egy vonzó blogbejegyzés után érdemes lehet egy kapcsolódó termék vagy szolgáltatás CTA-ját elhelyezni. Ügyeljen arra, hogy a CTA-k ne szakítsák meg a felhasználói útvonalat, hanem simán integrálódjanak bele.

Cselekvésre való felhívás az egész webhelyen:

Ne korlátozza a CTA-stratégiát csak bizonyos oldalakra. Fedezze fel a CTA-k webhelyen való elhelyezésének lehetőségeit, a fejléctől és a lábléctől kezdve a termékoldalakon és blogbejegyzéseken át. Minden érintkezési pont egy lehetőség a látogatók elkötelezésére.

Emlékezzen: nincs egyetemes megoldás a CTA-k elhelyezésére. Kísérletezzen különböző helyekkel, és kövesse nyomon az eredményeket, hogy megtudja, mi működik a legjobban az Ön közönségének, és hogyan illeszkedik ez az Ön konkrét céljaihoz.

Fejlett technikák a Divi CTA Masteryhez: túl az alapokon

Ahogy továbblépünk a cselekvésre való felhívások (CTA) világában, és felfedezzük azok valódi potenciálját, fontos megértenünk, hogy a hatékony CTA-k létrehozása nemcsak a megfelelő szövegek és design elemek kombinációjáról szól. A valódi sikert az adatokra támaszkodó optimalizálás, a részletek finomhangolása, és az új lehetőségek felfedezése jelenti. Lássuk, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a Divi platform adta lehetőségekből:

A/B tesztelés adatközpontú optimalizáláshoz:

A Divi A/B tesztelésének használata

Az A/B tesztelés kulcsfontosságú eszköz a CTA-k optimalizálásában. Ezzel a módszerrel eltérő változatokat készíthetünk, és pontosan láthatjuk, melyik hozza a legjobb eredményeket. A Divi platform kínál alapvető A/B tesztelési lehetőségeket, de további részletek és testreszabás érdekében érdemes harmadik féltől származó eszközöket is igénybe venni. Az A/B tesztelés segítségével többek között a következő elemeket optimalizálhatjuk:

 • CTA szöveg: Különböző üzenetek hatékonyságának összehasonlítása.
 • Gomb kialakítása: Színek, méretek, és stílusok tesztelése.
 • Gombok elhelyezése: Az oldalon belüli optimális pozíció keresése.
 • CTA típusok: Szöveges linkek és gombok összehasonlítása.

Ne feledje, az A/B tesztelés egy folyamatos folyamat. Folytassa a tesztelést és az iterációt a CTA teljesítményének folyamatos javítása érdekében.

Egyéni CSS a Pixel-Perfect kialakításokhoz:

Egyéni CSS használata a tökéletes tervezés érdekében

A Divi nagyszerű eszköz a vizuális designhoz, de néha szükség lehet az egyéni CSS alkalmazására a tökéletes megjelenés és működés elérése érdekében. Az egyéni CSS lehetővé teszi a részletek aprólékos finomhangolását, így a CTA-k pontosan úgy néznek ki és működnek, ahogy szeretnénk. Az egyéni CSS használatához az alapvető ismeretek mellett érdemes a Divi dokumentációt és harmadik féltől származó forrásokat is felhasználni.

Harmadik Féltől Származó Divi CTA Beépülő Modulok: Eszközkészlet Bővítése

A Divi alapfunkcióinak kiegészítéseként érdemes harmadik féltől származó beépülő modulokat is felkutatni. Ezek a bővítmények új lehetőségeket és fejlett funkcionalitást kínálnak, például:

 • Fejlett A/B tesztelési lehetőségek: Részletesebb elemzésekkel.
 • Hőtérkép-követés: A felhasználói kattintások vizuális ábrázolása.
 • Előugró és becsúsztatható CTA-k: Célzott elköteleződés növelése.
 • Egyedi animációs effektusok: A vizuális vonzerő növelése.

Miközben kísérletezünk ezekkel a fejlett technikákkal, ne feledjük, hogy a fókusz mindig a felhasználói élményen és a valódi eredményeken kell, hogy legyen. A sikeres CTA nemcsak szép, hanem hatékony is: ösztönzi a látogatókat a kívánt cselekvésre, segít növelni a konverziós arányokat, és hozzájárul a webhelyünk általános sikeréhez.

Ebben az útmutatóban áttekintett alapvető és fejlett technikák alkalmazásával a Divi segítségével képesek leszünk olyan CTA-kat létrehozni, amelyek nemcsak figyelemfelkeltőek, hanem valódi értéket is képviselnek a felhasználók és a webhelyünk számára egyaránt.

Következtetés:

Az útmutató végére érve remélhetőleg mélyebb megértést nyertél a hatékony CTA-k létrehozásának és optimalizálásának fontosságáról. A Divi platform adta lehetőségek kiaknázása mellett az alábbi kulcsfontosságú tanulságokra érdemes különösen odafigyelni:

 1. Egyértelműség és Cselekvésre Ösztönzés: A sikeres CTA-k lényege, hogy egyértelmű utasítást adnak a felhasználóknak arra vonatkozóan, hogy mit várnak el tőlük a következő lépésben. Ez nemcsak a felhasználói élményt javítja, hanem a konverziós arányokat is növelheti.
 2. Hatásos Tervezés: A vizuális elemek, mint a szín, forma, és méret kulcsszerepet játszanak abban, hogy felhívják a figyelmet a CTA-ra és ösztönözzék a felhasználókat a kattintásra. Egy jól megtervezett CTA nem csak esztétikailag tetszetős, hanem erősíti a márkaimázst is.
 3. Stratégiai Helyezés: A CTA elhelyezése döntő jelentőségű lehet. A felhasználók természetes áramlásának és viselkedésének figyelembe vétele, valamint a weboldal struktúrájához való alkalmazkodás elengedhetetlen a maximalizált hatás érdekében.
 4. Tesztelés és Iteráció: Az A/B tesztelés lehetővé teszi, hogy megtaláld a leginkább hatékony CTA változatot. Ez egy dinamikus folyamat, amely folyamatos figyelmet és finomhangolást igényel az idők során.

A CTA-k tervezése és optimalizálása során ne felejts el kreatív lenni és innovatív megközelítéseket alkalmazni. A piaci trendek és a felhasználói visszajelzések figyelemmel kísérése lehetővé teszi, hogy lépést tarts az online viselkedés változásaival, és mindig a legjobbat hozd ki CTA-idből.

Emellett ne feledkezz meg arról, hogy a webhelyed egy élő entitás, amely folyamatos fejlődésen és változáson megy keresztül. A CTA-k folyamatos felülvizsgálata és frissítése hozzájárulhat webhelyed folyamatos javulásához és a konverziós arányok növekedéséhez.

Az útmutatóban tárgyalt alapelvek és technikák alkalmazásával te is képes leszel arra, hogy webhelyedet egy erősebb, konverzió-orientált online jelenlétté alakítsd. Emeld a CTA-idat a következő szintre, és nézd meg, hogyan változik meg a webhelyed teljesítménye!

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://divicake.com/blog/divi-cta-button-design/

Ez is érdekelheti…