A Divi Builder nem tölt be hibájának elhárítása: Hibaelhárítási tippek

Amennyiben azt tapasztalja, hogy a Divi Builder elakad, és végtelenül töltődik anélkül, hogy bármi előrehaladást mutatna, több lépés is rendelkezésre áll a probléma orvoslására. Számos Divi felhasználó szembesül ezzel a frusztráló helyzettel, amelyet különböző megnevezésekkel illetnek, mint például „A Vizuális Szerkesztő nem töltődik be”, „Hoppá, úgy tűnik, a Divi Builder nem indult el” vagy „Divi Builder időtúllépési hiba”. Ez a jelenség széles körben elterjedt és számos felhasználót érint. Ha Ön is ilyen gondokkal küzd, nem áll egyedül.

Ne essen kétségbe, ha ezekkel a problémákkal találkozik! Néha a probléma nem oldódik meg pusztán az oldal újratöltésével. Ebben az útmutatóban áttekintünk néhány gyakori okot, amely miatt a Divi Builder nem töltődik be, és ajánlunk néhány hibaelhárítási lépést, mielőtt nagyobb változtatásokat végeznénk. Ezeket úgy válogattuk össze, hogy elkerülhessük a felesleges módosításokat. Tekintsük át néhány gyakori problémát és azok gyakorlati megoldásait, hogy a folyamatot stresszmentesen kezelhessük.

A Divi Builder betöltésével kapcsolatos problémát tapasztal? Merüljön el a hibaelhárításban, beleértve a szerverbeállítások ellenőrzését, a gyorsítótárak törlését és a beépülő modul-ütközések feloldását annak érdekében, hogy webhelye visszatérjen a pályára.

A Divi Builder nem töltődik be

1. Ellenőrizze a szerver beállításait

A szerver beállításainak ellenőrzéséhez látogasson el a Divi oldalra, majd kattintson a „Támogatási Központ” (Support Center) menüpontra. Itt figyelmeztetések formájában találhat információkat esetleges problémák esetén, amint azt az alábbi képernyőképen is bemutatjuk.

A szerver beállításainak ellenőrzéséhez lépjen a Divi oldalra, és kattintson a Support Center elemre. Ha bármilyen probléma adódik, ott figyelmeztetéseket talál.

Ellenőrizze a szerver beállításait

Ha azonban minden rendben van, a következő üzenet jelenik meg, akárcsak az alábbi képernyőképen.

Ellenőrizze a szerverbeállítások állapotát közvetlenül a Divi-ban, hogy biztosítsa az optimális teljesítményt, és hatékonyan elhárítsa a problémákat.

Szerverbeállítások állapota

A „Teljes jelentés megjelenítése” opcióra kattintva részletes listát kaphat a figyelmeztetésekről vagy ellenőrzési pontokról, amelyek befolyásolhatják a Divi frontend szerkesztőjének működését. A leggyakoribb problémák gyakran a PHP beállításaival kapcsolatosak, amelyek akadályozhatják a szerkesztő megfelelő betöltődését. Fontos biztosítani, hogy a rendszer megfeleljen a következő szempontok szerint meghatározott szabványoknak:

Amikor rákattint

Teljes jelentés megjelenítése

PHP verzió:

  • Győződjön meg arról, hogy webhelye a megfelelő PHP-verziót használja. Javasoljuk, hogy legalább a PHP 7.4-es vagy újabb verzióját használja.

PHP memória_korlát:

  • Győződjön meg arról, hogy a PHP memóriakorlátja legalább 250 megabájt.

PHP max_execution_time:

  • Állítsa be a PHP maximális végrehajtási idejét legalább 120 percre.

Ha ezen értékek bármelyike ​​túl alacsony, fontos növelni őket. Előfordulhat, hogy fel kell vennie a kapcsolatot tárhelyszolgáltatójával, hogy segítséget kérjen a beállítások módosításához.

2. Mentse újra a permalinkeket

Ha úgy tűnik, hogy a szerver beállításaival minden rendben van, de a Divi builder mégsem töltődik be, van egy egyszerű megoldás, amit kipróbálhat. Nyissa meg a WordPress irányítópultján a Beállítások menü alatt a Permalink beállításokat. Itt érje el az oldal alját, és kattintson a „Változtatások mentése” gombra. Ez a lépés frissíti az állandó hivatkozások URL-beállításait, ami megoldhatja a problémát. Ha elsőre nem sikerül, próbálkozzon újra – előfordulhat, hogy a második próbálkozásra minden ok nélkül működni kezd.

Ha úgy tűnik, hogy minden rendben van a kiszolgáló beállításaival, de a Divi builder nem töltődik be, van egy egyszerű megoldás: mentse újra az állandó hivatkozásokat.

Mentse újra a permalinkeket

3. Törölje a gyorsítótárakat

A gyorsítótárazás egy hasznos funkció, amit a böngészők, a webtárhely-szolgáltatók és a weboldalak használnak a betöltési sebesség növelésére. Ugyanakkor ez időnként váratlan problémákat okozhat. Ha a Divi Builder betöltésekor problémákat észlel, lehetséges, hogy a gyorsítótár a hibás.

A gyorsítótár-problémák diagnosztizálásához és megoldásához kövesse az alábbi lépéseket:

3.1 Törölje a böngésző gyorsítótárát

A webböngészők gyorsítótárazási funkciója a webhelyfájlok helyi másolatainak mentésével gyorsítja fel a böngészést. Ez lehetővé teszi, hogy a böngésző ne töltse be újra az összes adatot minden egyes webhelylátogatáskor. Azonban ezek a mentett fájlok idővel elavulhatnak, ami elavult tartalomhoz vagy webhelyek hibás működéséhez vezethet. Az alábbiakban adunk egy részletes útmutatót a gyorsítótárak törléséhez.

A webböngészőknek van egy hasznos funkciója, az úgynevezett gyorsítótárazás, amely a webhelyfájlok másolatait menti a számítógépére.

Gyorsítótárak törlése

3.2 A statikus CSS-fájlok generálásának letiltása

Lépjen a Divi menübe, és válassza a „Témabeállítások” lehetőséget. Innen kattintson a „Builder” elemre, majd lépjen a „Speciális” elemre. Keresse meg a „Static CSS File Generation” nevű lehetőséget, és kattintson a törlés gombra a Divi gyorsítótár frissítéséhez vagy törléséhez. Ha ezt megtette, mindenképpen mentse el a változtatásokat a „Mentés” gombra kattintva.

A webhely teljesítményének javítása és a kapcsolódó problémák hatékony elhárítása érdekében tiltsa le a statikus CSS-fájlok generálását.

A statikus CSS-fájlok generálásának letiltása

Javasoljuk, hogy a webhely fejlesztése közben kapcsolja ki ezt a funkciót. Miután elkészült a webhely, újra bekapcsolhatja.

3.3 Gyorsítótárazási beépülő modul törlése

Ha fut a WordPress webhely és a gyorsítótárazási bővítmények, például a WP Rocket, a W3 Total Cache vagy az SG Optimizer használatával kulcsfontosságú a gyorsítótár rendszeres törlése a Divi Builder zökkenőmentes működése érdekében. A gyorsítótár törlése segít elkerülni az esetleges problémákat, és biztosítja, hogy webhelye kialakítása és tartalma megfelelően jelenjen meg.

Olvass tovább: Hogyan szerezhetsz 100 pontot a Rank Math SEO bővítményben

3.4 CDN gyorsítótár törlése

Ha CDN-t (Content Delivery Network) használ, időnként annak gyorsítótárát is ürítenie kell. Csak jelentkezzen be tárhelyfiókjába, és találjon erre lehetőséget.

3.5 Szerver gyorsítótár

Számos megbízható tárhelyszolgáltató kínál lehetőséget a szerver gyorsítótárazási megoldásának használatára. Előfordulhat azonban, hogy a Divi Builder nem töltődik be az elavult gyorsítótárfájlok miatt, annak ellenére, hogy rendelkezik ezzel a funkcióval. A probléma megoldásának lépései a tárhelyszolgáltatótól és az általuk kínált gyorsítótárazási megoldástól függően eltérőek lehetnek. Ha nem biztos abban, hogy mit tegyen, jó ötlet felvenni a kapcsolatot a támogató csapattal.

3.6 Helyi tárolómemória törlése

Javasoljuk, hogy törölje a helyi tárolómemóriát az adatbázishoz való zökkenőmentes kapcsolat biztosítása érdekében. Előfordulhat, hogy a Divi builder nem töltődik be megfelelően a webhely hátterével vagy előfelületével kapcsolatos problémák miatt. Ez időtúllépési hibát eredményezhet a Divi builderben. Tehát a helyi tárhely törlésével segíthet megoldani ezeket a problémákat, és biztosíthatja, hogy minden zökkenőmentesen működjön.

Törölje a helyi tárolómemóriát az adatbázishoz való zökkenőmentes kapcsolat biztosítása érdekében.

Helyi tárolómemória törlése

A probléma megoldásához érje el a fejlesztői eszközök konzolját a webhelyen jobb klikkelve és a „Vizsgálja meg” opciót választva, vagy használja a Ctrl+Shift+I billentyűkombinációt.

A fejlesztői eszközök konzoljában lépjen az „Alkalmazás” fülre, keressen rá a „Tárolás” szekcióra, és válassza a „Webhelyadatok törlése” opciót a helyi tárolómemória kiürítéséhez.

4. Ellenőrizze a beépülő modulok ütközését

A Divi Builder betöltési problémái bővítmények közötti ütközésekből adódhatnak. Az egyik bővítmény funkciói átfedhetik vagy konfliktusba kerülhetnek más bővítményekkel vagy a téma sajátosságaival. A hibaelhárításhoz:

  • Kezdje az összes bővítmény deaktiválásával. Ha ez megoldja a problémát, akkor valamelyik bővítmény okozza a gondot.
  • Aktiválja újra a bővítményeket egyenként, és ellenőrizze, hogy visszatér-e a probléma. Ez segít azonosítani, melyik bővítmény a felelős.

Így megtalálhatja és orvosolhatja a problémás bővítményt, lehetővé téve a Divi Builder zökkenőmentes működését.

5. Engedélyezze a csökkentett módot

A Divi tartalmaz egy „Csökkentett mód” funkciót, amelyet a támogatási központban találhat meg. Ez a mód ideiglenesen letilt minden olyan funkciót, ami ütközhet az Elegant Themes termékeivel, beleértve a harmadik féltől származó bővítményeket, egyéni kódokat vagy gyermektémákat.

A csökkentett mód aktiválása nem befolyásolja a látogatók oldalélményét; minden továbbra is zökkenőmentesen működik számukra. Ez a mód olyan, mintha egy speciális szemüveget venne fel, ami segít felfedni a problémák gyökerét.

Ami különösen hasznos, hogy a Csökkentett mód felsorolja azokat az elemeket, amelyeket letiltott, megkönnyítve így a Divi Builderrel kapcsolatos kompatibilitási problémák azonosítását.

A Divi a Biztonságos mód nevű praktikus funkcióval rendelkezik, amely a támogatási központjában található. A csökkentett mód aktiválásakor ideiglenesen kikapcsol minden olyan funkciót, amely ütközhet az Elegant Themes termékekkel.

Engedélyezze a Biztonságos módot

6. Győződjön meg arról, hogy minden naprakész

Fontos, hogy rendszeresen frissítse a Divi témát, a WordPress alaprendszert, a bővítményeket, és a témákat, több kulcsfontosságú okból kifolyólag. Elsősorban ez biztosítja a legfrissebb biztonsági frissítések alkalmazását, amelyek védenek az online fenyegetésekkel szemben. Emellett, ha mindent naprakészen tart, a Divi Builder hibamentesen és konfliktusok nélkül fog működni.

A frissítés egyszerű: csak lépjen az irányítópultjára, és kattintson a „Frissítések” menüpontra. Ez egy egyszerű folyamat, amely jelentősen javíthatja webhelyének biztonságát és teljesítményét.

Kulcsfontosságú, hogy rendszeresen frissítse a WordPress-t, a beépülő moduljait és a témáit.

Győződjön meg róla, hogy minden naprakész

7.Térjen vissza a Divi egy korábbi verziójához

Lehet, hogy az Elegant Themes csapata időnként hibákat követ el, amelyek a Divi új verziójának frissítésekor problémákat okoznak. Ha olyan problémákkal szembesül, mint hogy a Divi Builder nem töltődik be, akkor próbálja ki a verzió visszaállításának hasznos funkcióját.

Ehhez lépjen a Divi > Témabeállítások > Frissítések > Verzióvisszaállítás menüpontba, és válassza a „Vissza az előző verzióra” opciót.

Ez visszaállítja a Divi-t az Elegant Themes által utoljára kiadott stabil verzióra. Ez egy gyors megoldás lehet az új frissítések által esetlegesen okozott problémák elhárítására.

Az Elegant Themes csapata időnként olyan hibákat követhet el, amelyek problémákat okoznak a Divi új verziójában. Ilyen esetekben ajánlott visszalépni az előző verzióra.

Térjen vissza a Divi egy korábbi verziójához

8. Tiltsa le a böngészőbővítményeket

Néha a böngészőbővítmények okozhatnak problémát a Divi Builder betöltésekor. Tesztelje a Divi Buildert egy másik böngészőben annak ellenőrzésére, hogy ott helyesen működik-e. Ha igen, valószínűleg ütközés történik az eredeti böngésző egyes bővítményeivel. Hiba elhárításához próbálja letiltani a bővítményeket egyesével, hogy megtalálja és megoldja a problémát. Ez a folyamat hasonlít a WordPress bővítmények ellenőrzéséhez.

9. Lépjen kapcsolatba az Elegant Themes ügyfélszolgálatával

Ha a fent említett lépésekkel sem sikerül megoldani a Divi-vel kapcsolatos problémáit, érdemes kapcsolatba lépni az Elegant Themes támogatási csapatával. Az ő elkötelezett és szakértő csapatuk készen áll, hogy segítsen bármilyen Divival kapcsolatos kérdésben. A kapcsolatfelvételre weboldalukon keresztül van lehetőség. Készségesen állnak rendelkezésre, ezért ne habozzon segítséget kérni.

Következtetés:

A Divi Builder betöltési problémáinak elhárítása bár néha bonyolult lehet, a helyes lépések alkalmazásával gyakran azonosítható és orvosolható a probléma forrása. Ellenőrizze a szerver beállításait, győződjön meg arról, hogy megfelelnek a szükséges szabványoknak, figyelembe véve a PHP-verziót, a memóriakorlátokat és a végrehajtási időt. Az állandó hivatkozások újramentése és a gyorsítótárak törlése, mind a böngésző, mind a szerver szintjén, frissítheti a rendszert és potenciálisan megoldhatja a problémát.

A bővítmények közötti ütközések gyakori hibák forrásai, ezért azok szisztematikus deaktiválása és újraaktiválása segíthet a probléma forrásának azonosításában. Ne felejtse el kihasználni a Csökkentett mód funkciót, amely segít az ütközések azonosításában anélkül, hogy a webhely látogatóit befolyásolná.

A rendszer naprakészen tartása kulcsfontosságú a biztonság és a teljesítmény szempontjából. Ha a frissítések után is fennállnak a problémák, a verzióvisszaállítás funkcióval gyorsan visszatérhet a Divi egy korábbi, stabil verziójához. A böngészőbővítmények letiltása, vagy egy másik böngészőben való tesztelés segíthet a hibaelhárításban.

Ha minden más kudarcot vall, az Elegant Themes támogatási csapata készen áll a segítségre. Szakértőik gyors és hatékony megoldást kínálhatnak. Emlékezzen, nem kell egyedül szembenéznie ezekkel a kihívásokkal, és a támogatás kérése gyakran gyors megoldáshoz vezethet. Sok sikert a hibaelhárításhoz!

Olvass tovább: Képek optimalizálása SEO-hoz a Divi szolgáltatásban: Útmutató

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://divicake.com/blog/divi-builder-not-loading-issue/

Ez is érdekelheti…