Hogyan minimalizálja webhelye CSS-jét, HTML-jét és Javascriptjét

Ha minimalizálja webhelye CSS, HTML és JavaScript fájljait, értékes időt takaríthat meg a webhely oldalbetöltési sebességéből. Bár ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az oldal betöltése felére csökken, minden kis lépés segít a webhely sebességének optimalizálásában. Az oldal betöltési sebessége kritikus fontosságú mind az első alkalommal látogatók, mind a keresőmotorok rangsorolása szempontjából.

A „minify” kifejezés egy programozási nyelvben leírja a felesleges karakterek eltávolításának folyamatát a forráskódban. Ezek a karakterek magukban foglalják a szóközöket, sortöréseket, megjegyzéseket és blokkhatárokat, melyek hasznosak az emberek számára, de a gépek számára feleslegesek. Azáltal, hogy minimalizáljuk a webhely CSS, HTML és JavaScript kódját tartalmazó fájlokat, a böngésző gyorsabban tudja azokat olvasni. Ezáltal javulhat a webhely teljesítménye és a felhasználói élmény.

Íme egy példa arra, hogyan néz ki a CSS-minimalizálás.CSS kicsinyítés előtt

/* Layout helpers ----------------------------------*/
.ui-helper-hidden {
display: none;
}
.ui-helper-hidden-accessible {
border: 0;
clip: rect(0 0 0 0);
height: 1px;
margin: -1px;
overflow: hidden;
padding: 0;
position: absolute;
width: 1px;
}

CSS kicsinyítés után

.ui-helper-hidden{display:none}.ui-helper-hidden-accessible{border:0;clip:rect(0 0 0 0);height:1px;margin:-1px;overflow:hidden;padding:0;position:absolute;width:1px}

Abszolút igaz, hogy ez csak egy kis példa a CSS-kód minimalizálására, és valóban jelentős helyet takaríthat meg, ha több ezer sor kódot kell kicsinyíteni. Bár technikailag lehetséges lenne kézzel elvégezni ezt a folyamatot, az időigényes és hajlamos lehet hibákra.

A manuális minimalizálásnak jelentős kockázata van a tévedések szempontjából, és időbe telik, ami feleslegesen borotválhatja az értékes időt vagy életet. Ezért fontos és hatékonyabb megoldás lehet automatizált eszközök vagy szkriptek használata a CSS-kód minimalizálásához. Ezek az eszközök pontosan erre a célra lettek tervezve, és gyorsan és hatékonyan végezhetik el a feladatot, minimalizálva a kockázatokat és időt takarítva meg Önnek.

Fogadja meg tanácsaimat, és használja a rendelkezésére álló eszközöket.

Online eszközök a fájlok manuális kicsinyítéséhez

min20 Hogyan minimalizálja webhelye CSS-jét, HTML-jét és Javascriptjét

Szerencsére nem kell fejlesztőnek lenned, és nem kell ismerned a programozási nyelvek egyikét sem ahhoz, hogy minimalizáld a webhely fájljait. A minimalizálás bevett gyakorlattá vált a webdizájn világában, így nem meglepő, ha megtudod, hogy rengeteg csodálatos (és ingyenes) eszköz létezik, amelyek elvégzik helyetted a munkát.

Íme néhány hasznos eszköz lista az induláshoz. Mivel ezek közül sok képes többféle kódtípus minimalizálására, a kódtípusokat zárójelben tettem:

  • Bezárás fordító (csak JS) – A Closure Compiler része Lezárási eszközök, a Google Developers eszközkészlete. Lehetővé teszi a Javascript minimalizálását más hasznos optimalizálásokkal együtt. A Javascriptet a js fájl helyének URL-címének megadásával töltheti be, majd kiválaszthatja, hogyan szeretné optimalizálni és formázni a kódot. Például úgy dönt, hogy csak akkor optimalizálja a kódot a szóközhöz, ha akarja. Miután megnyomta a fordítás gombot, lekicsinyíti (vagy lefordítja) a kódot, valamint ellenőrzi a kódot, hogy nincs-e benne hiba.
  • cssminifier.com és javascript-minifier.com (CSS és JS) – Ez a két Andrew Chilton minifier egyszerűen használható. Egyszerűen illessze be a kódot, majd kattintson a Minify gombra a kicsinyített kód kiadásához. A kényelem kedvéért akár fájlként is letöltheti a kimeneti kódot.
  • csscompressor.net (Csak CSS) – Ez az online CSS-tömörítő gyors, egyszerű és ingyenesen használható.
  • jscompress.com (Csak JS) – Ez a JavaScript-tömörítő eszköz lehetővé teszi a JavaScript-kód tömörítését a másolás és beillesztés segítségével, de egyszerre több JavaScript-fájlt is feltölthet. Ez nagyszerű a JavaScript-fájlok egy fájlba való kombinálásához a jobb oldalbetöltési sebesség érdekében.
  • refresh-sf.com (HTML, CSS és JS) – Ez a tömörítő csökkenti a JavaScript, CSS és HTML kódtípusokat. Tartalmazza továbbá az összes tömörítő opciót minden kódtípushoz, ha szüksége van rájuk.
  • htmlcompressor.com (HTML, CSS és JS) – Ez az online tömörítő/minifikáló eszköz támogatja a HTML, CSS és JS kódtípusokat. Még a kódtípusok különböző kombinációit is támogatja, mint például a CSS + PHP és a JavaScript + PHP. És még a tömörített kódban is ellenőrizheti a hibákat.
  • minifycode.com (HTML, CSS és JS) – Ez a webhely minifirátorokat kínál a JavaScript, CSS és HTML egyszerű és letisztult felhasználói felülettel, amely egyetlen gombnyomással kicsinyíti a kódot. Tartalmaz egy „szépítő” eszközt is, amellyel kitömöríthető a kicsinyített kód a könnyebb olvashatóság érdekében (alapvetően a kicsinyítés ellentéte).
  • Dan szerszámai – Dan szerszámai kínál a CSS Minifier és a JavaScript Minifier. Mindkét eszköz igazán letisztult és könnyen használható felhasználói felülettel rendelkezik. Nem kínálnak semmilyen speciális opciót, de tökéletes az általános minimalizálási célokra.

Ha néhány offline eszközt keres a HTML CSS vagy JavaScript helyi minimalizálásához, itt van néhány lehetőség:

Hogyan csökkentheti webhelye CSS-jét, HTML-jét és Javascriptjét

Iratkozz fel Youtube csatornánkra

A HTML, CSS és JavaScript kicsinyítése egy online eszköz segítségével

Ezen online eszközök közül sok hasonló folyamattal rendelkezik, amely a következő lépéseket tartalmazza:

Illessze be a forráskódot, vagy töltse fel a forráskódfájlt.
Optimalizálja a beállításokat egy adott kimenethez (ha vannak opciók)
Kattintson egy gombra a kód kicsinyítéséhez vagy tömörítéséhez.
Másolja a kicsinyített kód kimenetét, vagy töltse le a kicsinyített kódfájlt.

Ebben a példában a minifycode.com miniify eszközeit fogom használni.

Először keresse meg a css fájlt (általános nevén style.css) a webhely fájljaiban, és nyissa meg a fájlt egy oldalszerkesztővel. Ezután másolja a teljes css kódot a vágólapra.

minfy html css javascript

Menj minifycode.com és kattintson a CSS-minifier fülre. Ezután illessze be a CSS-kódot a beviteli mezőbe, és kattintson a CSS kicsinyítése gombra.

minfy html css javascript

Az új kicsinyített kód létrehozása után másolja ki a kódot.

minfy html css javascript

Ezután térjen vissza webhelye css-fájljához, és cserélje ki a kódot az új, kicsinyített verzióra.

Ez az!

Ismételje meg ugyanezt a folyamatot a webhely JavaScript- és HTML-fájljainak minimalizálásához.

A HTML, a CSS és a JavaScript kicsinyítése a WordPress-ben bővítmények használatával

A HTML, a CSS és a JavaScript minimalizálásának legegyszerűbb módja egy bővítmény használata. Ez lehetővé teszi, hogy néhány gombnyomással automatikusan optimalizálja a WordPress webhely fájljait a csökkentett oldalbetöltési idők érdekében.

Sok plugin létezik, amelyek elvégzik a munkát, de röviden megemlítek néhány kiemelkedőt.

Autoptimize (INGYENES)

minfy html css javascript
Az Autoptimize valószínűleg a legnépszerűbb kicsinyítési bővítmény. Népszerű, mert könnyen használható, és tele van nagy teljesítményű funkciókkal. Képes összesíteni (szkripteket kombinálni), kicsinyíteni és gyorsítótárazni a kódot. Bónuszként további lehetőségei vannak a Google Fonts, képek és egyebek optimalizálására.

Az Autoptimize használatához letöltheti, telepítheti és aktiválhatja a beépülő modult a WordPress irányítópultjáról a Plugin > New Add alatt.

minfy html css javascript

A beépülő modul aktiválása után lépjen a Beállítások > Automatizálás menüpontra. Ezután a fő beállítások lapon jelölje be az optimalizálni kívánt kódot (HTML, CSS és/vagy JavaScript), majd kattintson a Módosítások mentése gombra.

minfy html css javascript

Az oldal tetején található Speciális beállítások megjelenítése gombra kattintva további személyre szabhatja a kód optimalizálásának módját.

minfy html css javascript

Nagyjából ennyi! Elég egyszerű és erőteljes.

Fast Velocity Minify (INGYENES)

minfy html css javascript

Fast Velocity Minify egy másik népszerű, ingyenes és hatékony WordPress-bővítmény, amely többre képes, mint a minimalizálás. Lekicsinyíti és egyesíti a CSS-t és a Javascriptet, hogy csökkentse a HTTP-kéréseket a szerverhez, így megfelel a nevének, és gyors oldalbetöltési időt biztosít. Vannak további optimalizálási lehetőségek is, de az alapértelmezett beállítások a legtöbb webhelyen tökéletesen működnek.

A beépülő modul használatához először telepítse és aktiválja, ha a WordPress irányítópultjáról a Plugins > Add New menüpontra lépve. Ezután keressen rá a „fast velocity miniify” kifejezésre, és amint megjelenik a keresési eredmények között, kattintson a telepítéshez és aktiváláshoz.

minfy html css javascript

A beépülő modul aktiválása után a fájlok automatikusan kicsinyítésre és optimalizálásra kerülnek a legjobb teljesítmény érdekében. Az könnyű volt!

Ugorjon át a beépülő modul beállítási oldalára (Beállítások > Fast Velocity Minify) az összes elérhető opció megtekintéséhez. Az Állapot lapon megtekintheti a feldolgozott JavaScript- és CSS-fájlok hasznos listáját.

minfy html css javascript

A Beállítások lapon testreszabhatja a fájlok optimalizálásának módját. Mivel a HTML, a CSS és a JavaScript kicsinyítése már aktív, ezekkel a beállításokkal módosíthatja az alapértelmezett beállításokat, vagy letilthatja a kicsinyítést bizonyos kódtípusoknál. Vannak még lehetőségek a Google Fonts optimalizálására és Font Awesome.

minfy html css javascript

Ez az!

W3 teljes gyorsítótár (INGYENES)

minfy html css javascript
W3 Teljes gyorsítótár egy nagyszerű gyorsítótár-bővítmény, amely magában foglalja a HTML, JS és CSS minimalizálását.

minfy html css javascript

WP leggyorsabb gyorsítótár (INGYENES)

minfy html css javascript
WP leggyorsabb gyorsítótár – Ezek az INGYENES WordPress gyorsítótárazási beépülő modulok rendkívül népszerűek magas értékelésekkel. A beépülő modul különféle teljesítményoptimalizálásokat hajt végre, beleértve a HTML CSS és JavaScript kombinálását és minimalizálását a jobb teljesítmény érdekében.

A beépülő modul telepítése után egyszerűen kattintson a WP leggyorsabb gyorsítótár lapjára a WordPress irányítópult oldalsávjában (amelyen a csodálatos gepárd ikon látható). A beállítások lapon a HTML- és CSS-fájlok kombinálására és kicsinyítésére vonatkozó lehetőségeket talál. Bár a JavaScript kicsinyítése csak a pro verzióban érhető el.

minfy html css javascript

Végső gondolatok

Ha gyorsabb oldalbetöltési időt és jobb teljesítménymutatókat szeretne elérni, akkor érdemes csökkentenie a HTML, CSS és Javascript fájlokat. Az összes rendelkezésre álló online eszközzel könnyedén kicsinyítheti kódját bármely webhelyhez. Az Ön WordPress-felhasználói számára pedig néhány hatékony bővítmény áll rendelkezésre, amelyek néhány kattintással automatikusan kicsinyítik ezeket a fájlokat. A fenti beépülő modulok csak néhány a nagyszerű beépülő modulok közül, amelyek az egyéb teljesítményoptimalizálások mellett a kicsinyítést is kezelik. Valójában lehet, hogy már van egy teljesítmény típusú bővítménye, amelynél már elérhető a minimálás. Például sok a a legjobb WordPress gyorsítótárazási bővítmények tartalmazza a kicsinyítési lehetőséget.

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://www.elegantthemes.com/blog/tips-tricks/how-to-minify-your-websites-css-html-javascript

Ez is érdekelheti…