A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

Divi sablon: A webdesignerek legjobb barátja

Divi a vizuális oldalkészítők között kiemelkedik, mivel egyszerűsíti a tervezési folyamatot. Az általa kínált termékek és szolgáltatások lenyűgöző ökoszisztémájával – beleértve a Divi Cloudot, a Divi csoportokat, a Divi AI-t és több más lehetőséget – valóban a webdesignerek legjobb barátjává válik. Mindazonáltal, a webdesign világában a tipográfia mint alapvető tervezési elem, olyan fontossággal bír, amelyet semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni, függetlenül az említett funkciók körüli jelenlegi felhajtástól. A Divi itt tündököl igazán, köszönhetően a hatalmas betűkészletének (amely a Google Fonts integrációnak köszönhető) és a robusztus szövegstílus-lehetőségeknek.

Ebben a bejegyzésben kiemeljük a tizenöt legjobb Divi betűtípust és azok kombinációit, amelyeket idén érdemes kipróbálni, valamint tippeket és bevált módszereket osztunk meg ezek használatához a Divi weboldalakon.

A Divi betűtípus- és szövegstílus-beállításokról

A Divi kínálata a betűtípusok és szövegstílusok széles választékával teszi lehetővé a tartalom megjelenésének és hangulatának személyre szabását. Egyszerűen módosíthatja a szövegelemek szövegstílusait, beleértve a méretet, a súlyt, a sormagasságot, a betűközt és a betűtípust, így teljes mértékben igazodhat a webhelye vizuális elvárásaihoz.

A Divi szövegtervezési lehetőségeit tovább bővítheti a Divi Marketplace-ről származó harmadik féltől származó bővítményekkel. Ezek között megtalálható például a Text-On-A-Path, a Divi Next Text Plugin, a Divi Sensei díszes szöveg és a Divi Sensei Szöveggépelés. Ezek a bővítmények még több kreatív szabadságot kínálnak a szövegtervezésben, lehetővé téve a tartalom egyedi és figyelemfelkeltő megjelenítését a webhelyen.

15 legjobb Divi betűtípus és betűkombináció

A 800+ betűtípusból álló lista átböngészése és a projekt számára legmegfelelőbb kiválasztása valóban ijesztő feladat lehet. A célunk, hogy segítsünk átlátni a rengeteg lehetőséget és határozott tervezési döntéseket hozni. Ezért készítettük el ezt a listát (ábécé sorrendben), amely azokra a betűtípusokra koncentrál, amelyekről korábban még nem esett szó blogunkban.

Korábban már összeállítottunk egy bejegyzést a „12 legjobb Google-betűtípusról WordPresshez”, ahol számos népszerű Google-betűtípust ismertettünk, amelyek gyakran ajánlottak webhelyek számára. Ezek a legnépszerűbb Google-betűtípusok a következők:

  • Lato (ez az a betűtípus, amit most olvasol 😁)
  • Merriweather
  • Poppins (lásd demo)
  • Playfair Display
  • Montserrat
  • és több.

Az alábbi lista további népszerű betűtípusokat (valamint néhány rejtett gyöngyszemet) tartalmaz, amelyeket kipróbálhat Divi webhelyeinek készítésekor. Elérhetők a Divi builderben, és sok bekerült a 250+ előre elkészített Divi elrendezési csomagunkba is.

1. Alegreya Sans

best divi fonts alegreya sans 1 A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

Alegreya Sans, egy sans-serif betűtípus, amit Juan Pablo del Peral tervezett a Huerta Tipográfica nevű spanyol betűöntöde számára, kiváló választás webdesign projektekhez, amelyek egy barátságos, nyugodt és megközelíthető karaktert igényelnek. A lágyabb márkahangot képviselő weboldalak számára ideális. A betűtípuscsalád nyolc különböző súlypontot kínál, a vékonytól a feketéig, biztosítva, hogy mindenki megtalálja a projektjéhez leginkább illő változatot. Minden súlyváltozat tartalmaz kisbetűs és dőlt változatokat is, így sokoldalúsága révén széles körben alkalmazható.

Leginkább blogbejegyzésekhez, céloldalakhoz és bármilyen hosszú formátumú internetes tartalomhoz ajánlott, ahol fontos a könnyű olvashatóság és egy lágyabb érzet keltése.

Kombinálható: Eczar, Open Sans, Lato, Merriweather, Source Sans 3 és Gowun Batang.

2. ASAP

best divi fonts asap A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

Az ASAP egy modern sans-serif betűtípus, melyet Dušan Jelesijević tervezett. Letisztult, minimalista stílusa tökéletessé teszi azt azok számára a webhelyek számára, melyek kortárs, ugyanakkor időtlen márkaimázst kívánnak átadni. A betűtípuscsalád nyolc különböző súlyponttal rendelkezik, a vékonytól egészen a feketéig terjedően, melyek mindegyike tartalmazza a kisbetűket és az álló betűket is.

Kiválóan használható fejlécekhez és törzsszövegekhez egyaránt. A letisztult és modern megjelenésének köszönhetően különösen hatékony technológiai és kortárs webdizájnok esetén.

Kombinálható: Flamenco.

3. Bitter

best divi fonts bitter A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

A Bitter egy serif betűtípus, melyet Sol Matas tervezett a Huerta Tipográfica számára. Elegáns és klasszikus hangulatú, enyhe furcsaságokkal, így ideális olyan webhelyek számára, amelyek kifinomult, ugyanakkor hozzáférhető márkaimázst szeretnének kialakítani. A betűtípuscsalád nyolc különböző súlyponttal rendelkezik, az UltraLighttól egészen a feketéig terjedően, melyek mindegyike tartalmazza a kisbetűket és az álló betűket is.

Legjobban a törzsszövegek esetén mutat igazán. Bár használható címsorokhoz is, igazán kiemelkedik, amikor blogbejegyzésekhez vagy oldalmásoláshoz alkalmazzuk.

Kombinálható: Hard Without, Montserrat, Arimo, Raleway, Robot, Rubik, PT nélkül.

4. Fira Sans

best divi fonts fira sans A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

A Fira Sans egy sans-serif betűtípus, melyet Erik Spiekermann, Ralph du Carrois, Anja Meiners és Botio Nikoltchev, a Carrois Type Design munkatársai terveztek. Eredetileg a Mozilla FirefoxOS operációs rendszeréhez készült, és célja az olvashatóság biztosítása különböző eszközökön.

Ezt a betűtípust legjobban mind a címsorokhoz, mind a törzsszövegekhez ajánljuk. Letisztult és modern megjelenése miatt különösen hatékony a technológiával kapcsolatos weboldalakon. Azonban ne korlátozza magát kizárólag erre a célra, hiszen jól kombinálható számos más Divi betűtípussal is.

Kombinálható: Inconsolata, Playfair Display, Montserrat, Lato, Source Sans 3 és Merriweather.

5. IBM Plex Mono

best divi fonts ibm plex mono A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

IBM Plex Mono egy szóközű betűtípus, és az IBM Plex család része, amelyet úgy terveztek, hogy megtestesítse az IBM márkaszellemét és történetét. A betűtípuscsaládot Mike Abbink és a Bold Monday készítette, és 2017-ben adták ki. A Mono változat az IBM Selectric írógépből merít ihletet.

Leginkább ajánlott használata címsorok, törzsszöveg és kódrészletek esetén. Egyterű jellegének köszönhetően, amely biztosítja, hogy minden karakter ugyanannyi helyet foglaljon el, könnyen olvasható és érthető a képernyőkön. Mindez tökéletessé teszi a blogbejegyzésekhez. Ha retro-tech témája van, akkor még különösen ajánlott!

Kombinálható: Roboto, Oswald és Playfair Display.

6. Inter

best divi fonts inter A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

Az Inter egy sokoldalú sans-serif betűtípus, melyet Rasmus Andersson tervezett. Felhasználói felületeken való olvashatóságra optimalizálták, így népszerű választás a digitális tervezés területén. Jellegzetességei közé tartozik a nagy x-magasság, amely kis méretben is javítja az olvashatóságot. Különböző nyelveket és írásokat is támogat, beleértve a latin, görög és cirill betűket is.

Leginkább ajánlott felhasználása felhasználói felület tervezési elemeinél. Használja ezt a betűtípust menük, metaszövegek, navigációs útvonalak, CTA-k és egyebek tervezéséhez. Próbálja ki az alábbi betűtípusok párosítását is, hogy megtalálja, melyik működik a legjobban az Ön projektjében.

Kombinálható: Domine, IBM Plex Serif, Source Sans 3, Ovo, Rosarivo, Work Sans és Favorit.

7. Kanit

best divi fonts kanit A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

Kanit egy sans-serif betűtípus, amelyet a Cadson Demak, egy thai típusú öntöde tervezett. A Kanit név thai nyelven „matematikát” jelent, jelezve annak geometriai tervezési alapját. Modern, futurisztikus megjelenésű, egyedi karakterű betűtípus, lekerekített sarkokkal és félig széles betűközökkel. Támogatja a latin és a thai írásokat, így kiváló választás többnyelvű környezetben.

Legjobb: hírek, tudomány, biztonság és más márkatípusok komoly, nem pedig hétköznapi hangvétellel. Címsorokhoz és törzsszövegekhez egyaránt alkalmas.

A Kanit egy sans-serif betűtípus, melyet a Cadson Demak, egy thai típusú öntöde tervezett. A Kanit név thai nyelven „matematikát” jelent, jelezve annak geometriai tervezési alapját. Modern, futurisztikus megjelenésű, egyedi karakterű betűtípus, lekerekített sarkokkal és félig széles betűközökkel. Támogatja a latin és a thai írásokat, így kiváló választás többnyelvű környezetben.

Leginkább ajánlott felhasználása hírek, tudomány, biztonság és más, komolyabb, nem hétköznapi hangvételű márkák számára. Kiválóan használható címsorokhoz és törzsszövegekhez egyaránt.

Kombinálható: Hind, Montserrat, Maitree, Archívum.

8. Libre Franklin

best divi fonts libre franklin A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

A Libre Franklin egy ingyenes, Franklin Gothic klasszikus 1912-es betűtípus újraértelmezése és kibővítése. A projektet az Impallari Type vezette, azzal a céllal, hogy nyílt forráskódú alternatívát hozzanak létre. A Libre Franklin egy barátságos sans-serif betűtípus, amely támogatja az összetett márkaépítési és webtervezési projekteket, így tökéletes műszaki és modern alkalmazásokhoz.

Ez a betűtípus leginkább digitális felületeken, szövegekben és címsorokban mutat erős és semleges megjelenése miatt. A betűtípus széles súlytartománya nagy rugalmasságot biztosít a vizuális hierarchia létrehozásához a tervezés során. Kiváló választás blogbejegyzésekhez és hasonló tartalmakhoz.

Kombinálható: Neuton, Free Baskerville, Open Sans.

9. Newsreader

best divi fonts newsreader A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

A Newsreader egyedi serif betűtípus, melyet a Production Type tervezett. A Google Fonts rendelte meg, hogy tartalomban gazdag környezetekben, például hírwebhelyeken történő folyamatos olvasáshoz lehessen használni. A Newsreader rendkívül sokoldalú, és többféle stílusban kapható, az Extra Lighttól az Extra Boldig. Főként hosszabb olvasmányokhoz tervezték, így ideális választás blogokhoz, cikkekhez és digitális könyvekhez.

Leginkább ajánlott felhasználása hosszú formátumú blogbejegyzésekhez, esettanulmányokhoz, jelentésekhez vagy bármilyen tartalomhoz, ami hosszú olvasást igényel.

Kombináld: Problémák.

10. Noto Serif

best divi fonts noto serif A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

A Noto Serif egy sokoldalú és átfogó betűtípuscsalád, amelyet a Google fejlesztett ki. Ez a modulált serif betűtípus (ami azt jelenti, hogy a körvonal vastagsága karakterenként változik) támogatja a latin, cirill és görög írásokat, így alkalmas különféle nyelvekhez és alkalmazásokhoz. A Noto Serif alkalmazkodóképességéről ismert, amely harmonikus tipográfiai rendszert biztosít.

Leginkább ajánlott felhasználása törzsszöveg és címsorok esetén, mivel jó olvashatóságot és esztétikai vonzerőt kínál. Ha többnyelvű webhelye van, és görögül vagy cirill nyelven beszélő közönséggel kommunikál, akkor ez egy kiváló választás.

Kombinálható: Noto Sans JP, Open Sans, Source Sans 3, Bebas Neue, Lato és Oswald.

11. Nunito

best divi fonts nunito A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

A Nunito egy jól kiegyensúlyozott, sans-serif betűtípusú szupercsalád, amelyet Vernon Adams készített. Lekerekített terminál nélküli dizájnjával és vékony, egyenletes vonásszélességével rendkívül olvasható, alkalmas mind a törzsszövegekhez, mind a kijelzők másolatához.

Leginkább ajánlott felhasználása szövegek és fejlécek megjelenítéséhez, például idézetek, vélemények vagy kivonatok esetén a nyitóoldalon. Tökéletes választás portfóliótervezési, pénzügyi, fejlesztési és ügynökségi webhelyekhez is.

Kombinálható: Blue, Domine, Teko, Vampire One, Montserrat, Marcellus, Oswald.

12. PT Sans

best divi fonts pt sans A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

A PT Sans egy univerzális sans-serif betűtípus, melyet Alexandra Korolkova, Olga Umpeleva és Vladimir Jefimov tervezett. A ParaType adta ki 2009-ben, és az „Orosz Föderáció nyilvános típusai” projekt részeként fejlesztették ki. A PT Sans számos alkalmazásban hasznos, a webtől a nyomtatásig, jó olvashatóságának és letisztult kialakításának köszönhetően.

Leginkább ajánlott felhasználása hosszú formátumú olvasmányokhoz, például blogbejegyzésekhez, esettanulmányokhoz vagy jelentésekhez. Különböző súlyai ​​rugalmasságot biztosítanak a vizuális hierarchia létrehozásához a webdizájnban.

Kombinálható: Rubik, Playfair Display, Lato, Inconsolata, Poppins, Tenor Sans, IBM Plex, Vollkorn SC és Nunito.

13. Questrial

best divi fonts questrial A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

A Questrial egy sans-serif betűtípus, amelyet Joe Prince tervezett. Modern stílust kínál, amelyet a klasszikus betűtípusok jellemzői egészítenek ki. A Questrial kissé rövid és kiterjesztett betűformákkal rendelkezik, amelyek különféle tervezési kontextusokban hasznosak lehetnek.

Leginkább ajánlott felhasználása bejegyzések vagy oldalak szövegeihez és címsorokhoz. Letisztult és semleges esztétikája ideálissá teszi olyan webdesign projektekhez, amelyeknek eleganciát, színvonalat és egy csipetnyi szeszélyt kell kommunikálniuk. (Nézd csak meg azt a megtévesztően játékos „Q”-t!)

14. Recursive

best divi fonts recursive A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

A Recursive egy egyedi és sokoldalú betűtípus, amelyet az Arrow Type tervezett. Széles skálájú előre definiált stílusokkal rendelkezik, amelyek inspirációt merítenek az egyvonásos casual stílusból, a jelfestés ecsetírás stílusából, és különösen a digitális képernyők igényeire összpontosít.

Leginkább ajánlott felhasználása felhasználói felület tervezési elemeihez, megjelenített szövegekhez, kódrészletekhez, infografikákhoz és címsorokhoz. Ideális választás lehet például menük, navigációs útvonalak, blogbejegyzésekben található kódrészletek, esettanulmányok, vásárlói vélemények és hasonló elemek tervezéséhez. A Recursive sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy különböző tervezési projektekhez hatékonyan alkalmazható legyen.

Kombinálható: Nunito, Rubik és IBM Plex Sans.

15. Vollkorn

best divi fonts vollkorn A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

A Vollkorn egy serif betűtípus, melyet Friedrich Althausen tervezett. Ez volt az egyik legkorábbi betűtípus, amely 2010-ben felkerült a Google Fontsba. A Vollkorn németül „teljes kiőrlésű” betűtípust jelent, és egy csendes, szerény és funkcionális betűtípust képvisel a széles körű felhasználásra.

Leginkább ajánlott felhasználása törzsszövegekhez, címsorokhoz, kivonatokhoz és CTA-khoz. Ez egy olyan betűtípus, amely sokoldalú és praktikus. Finom jellemzői nagyszerű választássá teszik, ha olyan betűtípusra van szüksége, amely olvasható és funkcionális, ugyanakkor egy kis személyességet is kölcsönöz webhelyének.

Kombinálható: PT Sans, Poppins, Lato, Montserrat, Source Sans 3.

Említésre méltóak

Amikor több száz betűtípussal foglalkozunk, nehéz lehet a „legjobbak” meghatározása . Az alábbi betűtípusok alkották a bejegyzés döntőseinek listáját. Ha nem találta meg fent a keresett betűtípust, érdemes még ezeket is megnézni.

Tippek és bevált gyakorlatok a Divi betűtípusok használatához

Miután kiválasztotta a betűtípust (vagy betűtípusokat), javasolunk néhány tippet és bevált gyakorlatot, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatja ki belőlük a Divi-n belül.

Töltsön fel egyéni betűtípusokat a fogd és vidd funkcióval

upload font A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

Ha nem talál betűtípust a Divi kiterjedt betűtípus-beállításai között, bármikor használhatja A Divi Drag and Drop funkcióját az egyéni betűtípusok feltöltéséhez.

Mindössze annyit kell tennie, hogy húzza az OTF vagy TTF betűkészlet fájlt egy oldalra, ahol a Divi Builder engedélyezve van. Automatikusan megjelenik egy párbeszédpanel, amely felkéri a betűtípus feltöltésére. Még azt is lehetővé teszi, hogy a meglévő betűtípusokat újonnan feltöltöttekre cserélje!

Adjon hozzá szöveges színátmeneteket a Divi AI segítségével

Szöveg a CSS Divi AI-nek

A Divi AI végtelen lehetőségeket nyit meg az egyedi tervezési effektusok létrehozására. Például a Divi AI segítségével hozzáadhat egyedi CSS-stílust a tipográfiai elemekhez. Ebben a példában a Divi AI segítségével egy gradiens fedvényt adtunk hozzá a címsorhoz az alábbi egyszerű felszólítással: „Generáljon egy színátmenetes háttérfedvényt az h1 címsoron, használva a két piros színt, amelyek ebben az elrendezésben szerepelnek.”

Divi generált kód

Bármely oldalon engedélyezze a Divi Buildert, hogy kipróbálhassa ezt. Ezután válasszon ki egy szövegmodult egy címsorral, és navigáljon a Speciális lap > Egyéni CSS, és kattintson az AI gombra. Ezután írja be a promptot az új párbeszédpanelbe, és nézze meg, hogy a Divi AI munkába álljon.

A Google Fonts Caching engedélyezése

best divi fonts improve google fonts loading A 15 legjobb Divi betűtípus, amelyet kipróbálhat 2024-ben (legjobb párosítások és profi tippek)

Végül, annak érdekében, hogy webhelye az optimális teljesítményszinten működjön, győződjön meg arról, hogy engedélyezte a Google Font gyorsítótárat a Divi témabeállításaiban. Ehhez navigáljon ide Divi téma beállításai > Általános > Teljesítmény. Ezután győződjön meg arról, hogy a „Google Fonts Loading javítása” melletti kapcsoló engedélyezve van.

A legjobb Divi betűtípusok: Összegzés és következtetés

A Divi több mint 800 betűtípussal, könnyen használható szövegtervezési beállításokkal és olyan fejlett eszközökkel érkezik, mint a Divi AI, amelyek végtelen tervezési lehetőségeket nyitnak meg. Ebben a bejegyzésben a Diviban elérhető tizenöt legjobb betűtípust és néhány kitüntető említést ismertetünk, amelyek mindegyike érdemes a következő projektjére.

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://www.elegantthemes.com/blog/divi-resources/best-divi-fonts

Ez is érdekelheti…