Divi sablon áttekintése

WordPress DIVI sablon áttekintése

A Divi egy rendkívül népszerű prémium WordPress téma, amely valóban sokat fejlődött az évek során. A téma rugalmasságát és az Elegant Themes által nyújtott támogatást tekintve sok webdizájner és fejlesztő számára elsődleges választás. A téma gyors növekedése és a közösség aktív részvétele továbbra is bizonyítja népszerűségét és relevanciáját.

Az említett csoportokban való beszélgetések és a Divi iránti érdeklődés további jelei annak, hogy sokan kíváncsiak és használni szeretnék ezt a témát.

A Divi rendkívül felhasználóbarát, és számos beépített eszközt és lehetőséget kínál a webdizájn területén. Azonban az egyedi tulajdonságok és a Divi építőjének teljes kihasználása némi gyakorlatot és tapasztalatot igényel.

Az áttekintés cikk nagyszerű módja annak, hogy mélyebben megértsük a Divi témát, annak előnyeit és korlátait, és eldöntsük, hogy ez megfelel-e a konkrét projektünknek. A Divi továbbra is egy erős eszköz a webdizájn területén, és a fejlesztők folyamatosan fejlesztik, hogy lépést tartsanak a WordPress fejlődésével és a webdizájn trendjeivel.

A Divi tematika és az áttekintés egyaránt hasznos eszközök, hogy hatékonyan kihasználhassa a Divi lehetőségeit és versenyképes maradhasson a webdizájn világában. Az évek során a Divi sok projektet és webhelyet segített létrehozni, és remélhetőleg továbbra is innovatív és hasznos eszköz marad a webdizájnerek számára.

Az Elegant Divi Theme egy sokoldalú és funkciókban gazdag WordPress téma, amelyet az Elegant Themes fejlesztett ki.

Elegáns Divi téma

A Divi-téma megismerése: Divi-téma áttekintésünk

A Divi valóban egy rendkívül népszerű WordPress téma, amelynek fő jellemzője a könnyen használható drag-and-drop építője. Ennek segítségével könnyedén megtervezheti álmai webhelyét, és testreszabhatja azt az igényei szerint.

Az általános felépítés és funkcionalitás mellett a Divi lehetővé teszi a webdizájnerek és webfejlesztők számára, hogy különböző stílusokat és testreszabási lehetőségeket alkalmazzanak a weboldalakon. A Divi Builder segítségével könnyedén módosíthatók a betűtípusok, stílusok, formák, szűrők és effektusok, hogy a webhely vizuálisan vonzó legyen.

A Divi további előnye, hogy csomagokat kínál kész tervekkel, képekkel és ikonokkal, amelyek segítenek a webhely gyorsabb létrehozásában, és minimalizálják a jogdíjakkal kapcsolatos aggodalmakat.

Az egyik kiemelkedő tulajdonsága a Divi-nek az, hogy saját sablonokat hozhat létre a webhelyéhez az építő segítségével. Ez lehetővé teszi a weboldal fejléce, lábléce, blogbejegyzései és egyéb elemeinek testreszabását.

A sebesség fontosságának említése is helyénvaló, mivel a Divi továbbfejlesztett a gyorsaság tekintetében. Bár talán nem a leggyorsabb téma a piacon, a fejlesztők folyamatosan dolgoznak az optimalizáláson, hogy gyorsabb betöltési sebességet érjenek el.

A kérdés arról szól, hogy miért válassza a Divi-t más WordPress oldalkészítő eszközök helyett. A válasz függ a konkrét projekt céljaitól és igényeitől. A Divi egy kiváló választás, ha a könnyen kezelhető és testreszabható webhelyek létrehozása a cél. Más oldalkészítő eszközökkel összehasonlítva a Divi egyedülálló funkciókkal és lehetőségekkel rendelkezik, amelyeket mások nem biztosítanak.

Összességében a Divi egy erős eszköz a webdizájnerek és webfejlesztők számára, és segíthet a kreativitás és a hatékony webhelytervezés előmozdításában. Azonban minden projekt egyedi, és fontos megfontolni a konkrét igényeket és célokat, mielőtt eldönti, hogy melyik WordPress téma vagy eszköz a legmegfelelőbb a projekthez.

 

Mi a Divi WordPress sablon?

A Divi egy kiváló WordPress téma, amely egy beépített drag-and-drop építővel rendelkezik, és mind a WordPress elő- és hátoldaláról használható. Ez a téma számos testreszabási lehetőséget kínál a téma-testreszabóban, ami lehetővé teszi a webhely teljes testreszabását.

A Divi segítségével könnyedén elrendezheti az oldalakat vagy bejegyzéseket úgy, hogy sorokat helyez el több oszloplehetőséggel, majd modulokat helyez el ezeken belül. Ez a rugalmasság lehetővé teszi a webhely teljes testreszabását és az elképzelések gyors megvalósítását.

Az árak tekintetében a Divi elérhető éves díjért, amely 89 dollárba kerül, és tartalmaz egy éves frissítést és támogatást. Emellett van egy élettartamra szóló lehetőség is, amely 249 dollárba kerül, és tartalmaz örökös frissítést és támogatást. Fontos megjegyezni, hogy mindkét opció korlátlan webhely használatát teszi lehetővé.

Az egyik kiemelkedő tulajdonsága a Divi-nek, hogy kompatibilis mind a klasszikus szerkesztővel, mind pedig a Gutenberg szerkesztővel. Amikor új oldalt vagy bejegyzést hoz létre, választhatja, hogy melyik szerkesztőt szeretné használni. Ha a Divi lehetőséget választja, akkor a frontend építő felületre kerül, ami lehetővé teszi a vizuális szerkesztést és azonnali visszajelzést a weboldal megjelenéséről.

A Divi tehát egy erős és sokoldalú WordPress téma, amely lehetővé teszi a webhelyek könnyű és hatékony tervezését és testreszabását. A kompatibilitás a klasszikus és a Gutenberg szerkesztőkkel is előnyös, mivel lehetőséget biztosít a felhasználóknak a preferált szerkesztő kiválasztására.

A téma a klasszikus szerkesztővel és a Gutenberggel is kompatibilis.

A téma mindkét szerkesztővel kompatibilis

20 oszlopelrendezés közül választhat, amelyekben szakaszokat, oszlopokat, sorokat és modulokat helyezhet el a tervek elkészítéséhez. Minden sorhoz eltérő oszlopelrendezést használhat.

A Divi 20 oszlopelrendezés közül választhat, hogy szakaszokat, oszlopokat, sorokat és modulokat helyezzen el a tervek elkészítéséhez.

Oszlopelrendezések

9 speciális szakaszt is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik néhány érdekes minta létrehozását.

A Divi 9 speciális szekcióval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik néhány érdekes dizájn létrehozását.

Speciális szekciók

A drag and drop builder 46 modult tartalmaz, amelyeket az elrendezésen belül bárhol elhelyezhet.

A Divi Theme 46 modult tartalmaz, amelyeket az elrendezésen belül bárhol elhelyezhet.

Divi modulok

A Divi előre megtervezett elrendezési csomagok hatalmas gyűjteményét tartalmazza, amelyeket a házon belüli tervezőcsapatuk aprólékosan kidolgozott. Ezek az elrendezések felbecsülhetetlen értékű forrásként szolgálnak a tervezési projektek elindításához. Az Elegant Themes tagsággal nemcsak hozzáférést kap ehhez a több mint 250 kiváló minőségű és professzionálisan megtervezett webhely- elrendezéshez , hanem élvezheti a teljesen ingyenes elrendezés előnyeit is. Elrendezéseket is feltölthet a könyvtárba, és felhasználhatja azokat bármely oldalon vagy bejegyzésben. Még harmadik féltől származó elrendezéseket is vásárolhat, és eladhatja a sajátját.

25 Best Free Divi Layouts in 2024

Divi témájú előre elkészített elrendezési csomagok

Beépített elrendezések

További információ: Az AI használata a WordPress SEO javítására
Hozzon létre globális szakaszokat, sorokat vagy modulokat, amelyeket újra felhasználhat a könyvtár bármely oldalán. Egyszer módosíthatja a tartalmat, és a változások minden olyan oldalon vagy bejegyzésben megjelennek, amely ezeket a globális elemeket használja.

A Divi segítségével globális szakaszokat, sorokat vagy modulokat hozhat létre, amelyeket újra felhasználhat a könyvtár bármely oldalán.

Globális szakaszok, sorok vagy modulok

A klasszikus szerkesztővel a szabványos Divi Builderrel vagy egy új háttérrendszerű Visual Builderrel építhet. Bármelyik közül választhat a háttérből, és az leváltja az alapértelmezett WordPress szerkesztőt, amikor kiválasztja. Itt szakaszokat, sorokat és modulokat adhat hozzá az elrendezések létrehozásához.

Divi téma háttérkészítő, ahol szakaszokat, sorokat és modulokat adhat hozzá az elrendezések létrehozásához.

Standard Divi Builder

A szakaszok, sorok és modulok egyenként testreszabhatók. Tartalmaznak tartalmi beállításokat, tervezési beállításokat és egyéni CSS-mezőket. A legtöbb beállítás kijelöléssel, engedélyezéssel, választógombok elcsúsztatásával, színek kiválasztásával és egyebekkel történik. Könnyedén hozzáadhat háttereket, animációkat, árnyékeffektusokat, szegélyeket, szűrőket, térközöket és még sok mást. Az egyes oldalakat is beállíthatja.

Divi téma gomb modul beállításai

Gomb modul beállításai

Klasszikus vagy Divi Builder

Ha a klasszikus szerkesztőt használja, két háttérkészítőhöz fér hozzá. Az első az eredeti építő. A szerkesztő alatt megjelenik egy hivatkozás a második építő megnyitásához.

Ha a klasszikus szerkesztőt használja, két háttérkészítőhöz férhet hozzá. Az első az eredeti építő. A szerkesztő alatt megjelenik egy hivatkozás a második építő megnyitásához.

Klasszikus szerkesztő

A modulokat építőelemként jeleníti meg, amelyeket húzással megnyithat, testreszabhat és mozgathat. Nem láthatja, hogyan nézne ki a frontend, hacsak nem tekinti meg a terv előnézetét. Tartalmaz szabványos, teljes szélességű és speciális szakaszokat.

A modulokat építőelemként jeleníti meg, amelyeket húzással megnyithat, testreszabhat és mozgathat.

Modulok, mint építőelemek

Módosítsa az egyes oldalak beállításait egyedileg, beleértve a színpalettát, az ereszcsatorna szélességét, a szövegszíneket, a tartalom- és háttérszíneket, adjon hozzá egyéni CSS-t, generáljon statikus CSS-t, és végezzen A/B felosztási tesztelést.

Az egyes oldalak beállításait egyedileg módosíthatja, beleértve a színpalettát, az ereszcsatorna szélességét, a szövegszíneket, a tartalom- és a háttérszíneket, egyéni CSS-t adhat hozzá, statikus CSS-t generálhat, és a/b felosztási tesztelést végezhet.

A Divi Builder beállításai

Használata intuitív, a beállítások pedig egyeznek a különböző építők között, így nincs új tanulnivaló.

Használata intuitív, a beállítások pedig egyeznek a különböző építők között, így nincs új tanulnivaló.

Kör számláló modul beállításai

Nem tartalmaz annyi funkciót, mint a Visual Builder, mint például a beállítások keresése, a stílusok másolása és beillesztése, valamint a beállítási szakaszok megnyitása vagy bezárása, de mindent tartalmaz, ami a webhely felépítéséhez szükséges.

Nem tartalmaz annyi funkciót, mint a Visual Builder, mint például a beállítások keresése, a stílusok másolása és beillesztése, valamint a beállítási szakaszok megnyitása vagy bezárása.

A Divi Builder jellemzői

Új Divi Builder

Az új Divi Builder egy backend vizuális építő. Együttműködik a Klasszikus szerkesztővel, és ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálja, mint az eredeti háttérkészítő, de hozzáadja az előtér-készítő szolgáltatásait is. Ez lehetővé teszi, hogy a háttérből építsen, ahol hozzáférhet az oldal összes beállításához, miközben több nézetből is láthatja az elrendezést, például drótvázról, asztali számítógépről és mobilról. Itt van a drótváz nézet.

Az új Divi Builder egy backend vizuális építő. Működik a Klasszikus szerkesztővel, és ugyanazokat a szolgáltatásokat tartalmazza, mint az eredeti háttérkészítő, de hozzáadja az előtér-készítő szolgáltatásokat.

Új Divi Builder

Az Asztal nézet kibővíti az építési területet, és megmutatja, hogyan fognak kinézni a modulok a kezelőfelületen. Ebben a példában az egérmutatót egy modul fölé viszem, amely kiemeli az elrendezési elemeket.

Az Asztal nézet kibővíti az épület területét, és megmutatja, hogyan fognak kinézni a modulok a kezelőfelületen.

Modul Asztali nézet

Amikor a Divi asztali és mobil nézetei között vált, zökkenőmentes adaptáció történik, ahol az összes oldalbeállítás az oldal aljára tolódik, és a menü összecsukódik.

A Divi asztali és mobil nézetei közötti váltáskor zökkenőmentes adaptáció megy végbe, ahol az összes oldalbeállítás az oldal aljára tolódik, és a menü összecsukódik.

Átmenet az asztali és a mobil nézet között

Egy elemre kattintva megjelennek az elem hozzáadásának, szerkesztésének, könyvtárba mentésének, klónozásának, törlésének vagy bezárásának lehetőségei.

Egy elemre kattintva megjelennek az elem hozzáadásának, szerkesztésének, könyvtárba mentésének, klónozásának, törlésének vagy bezárásának lehetőségei.

Elem opciók kattintással

Nyissa meg a beállításokat a szakasz, sor vagy modul beállításához. A beállítások közé tartozik a modul tartalma, a stílus kialakítása és az Advanced for CSS. A beállítások összecsukhatók és kereshetők.

Nyissa meg a beállításokat a szakasz, sor vagy modul beállításához. A beállítások közé tartozik a modul tartalma, a stílus kialakítása és az Advanced for CSS.

Modul beállításai

Leválaszthatja a beállításokat, így mozgatva jobb képet kaphat az elrendezésről.

Leválaszthatja a beállításokat, így mozgatva jobb képet kaphat az elrendezésről.

A modul beállításainak leválasztása

Miután létrehozta a kívánt tervet, átmásolhatja a modul stílusait vagy a modul egyetlen elemét, hogy beillessze más modulokba. Mentheti a modult a könyvtárba, beállíthat osztott tesztet, letilthatja a globálist, zárolhatja a modult stb.

Másolhatja a modul stílusait vagy csak a modul egy elemét, hogy beillessze más modulokba.

A modul stílusainak másolása

Kicsinyítéssel jobb képet kaphat az oldal kialakításáról.

Kicsinyítheti, hogy jobb képet kapjon az oldal kialakításáról.

Tervező oldal kicsinyítése

Válassza ki a táblagép nézetet, hogy megnézze, hogyan fog kinézni az oldal táblagépen.

Kiválaszthatja a táblagép nézetet, hogy megnézze, hogyan fog kinézni az oldal táblagépeken.

Tervező oldal tábla nézete

Válassza ki a telefon nézetet, hogy megtudja, hogyan fog kinézni az okostelefonokon.

Válassza ki a telefon nézetet, hogy megtudja, hogyan fog kinézni az okostelefonokon.

Tervező oldal telefonos nézete

Frontend Visual Builder

A Visual Builder a klasszikus szerkesztővel és a Gutenberggel is működik. Az előtérben működik, és számos lehetőséget kínál az elrendezés megtekintésére. Itt valós időben testreszabhatja a dizájnt. Ha már elindította az oldalt vagy a posztot a háttérben, akkor az megjelenik a kezelőfelületen. Ha azt választja, hogy az oldalt a frontend builder segítségével hozza létre, akkor lehetősége nyílik a nulláról kezdeni, betölteni egy előre elkészített elrendezést, vagy klónozni egy meglévő oldalt.

A Visual Builder a klasszikus szerkesztővel és a Gutenberggel is működik. Működik az előtérben, és számos lehetőséggel rendelkezik az elrendezés megtekintéséhez. Itt valós időben testreszabhatja a dizájnt.

Frontend Visual Builder

Kiválasztottam, hogy betöltsem a könyvtárból. Ugyanazokat a nézetbeállításokat tartalmazza, mint a háttér-vizuális építő.

Ugyanazokat a nézetbeállításokat tartalmazza, mint a háttér-vizuális építő. A könyvtárba mentett terveket feltöltheti.

Betöltés a könyvtárból

Ez a standard nézet. Megnyitottam a szakasz beállításait. A beállítások oldalról is elválaszthatók, így teljes szélességben láthatja az oldalt és mozgathatja a beállításokat.

Megnyithatja egy szakasz beállításait a szükséges módosítások elvégzéséhez.

A szakaszok beállításainak standard nézete

Ez a drótváz nézet. Testreszabom a képtervezési beállításokat.

A Divi szolgáltatásban a drótvázas nézet egyszerűsített és strukturált ábrázolást nyújt a weboldal elrendezéséről a tervezési folyamat során.

Drótváz nézet

Egyetlen gombnyomással oda-vissza válthat a nézetek között, kicsinyíthet, és megnézheti, hogyan nézne ki asztali számítógépeken, táblagépeken és mobileszközökön. A fenti képen tablet módban kicsinyítettem, és az első szakasz magasságát húzással módosítom.

Egyetlen gombnyomással oda-vissza válthat a nézetek között, kicsinyíthet, és megnézheti, hogyan nézne ki asztali számítógépeken, táblagépeken és mobileszközökön.

Váltson oda-vissza a nézetek között

Bővítheti a modálokat (mind a frontend, mind a backend vizuális építők számára), hogy jobb képet kapjon róluk. Ezek a bejegyzés beállításai, amint az a frontenden látható.

Bővítheti a modálokat (mind a frontend, mind a backend vizuális építők számára), hogy jobb képet kapjon róluk. Ezek a bejegyzés beállításai, amint az a frontenden látható.

Hozzászólás beállításai

Téma testreszabó

A Divi Theme Customizer általános beállításokat tartalmaz, amelyek magukban foglalják az identitást, az elrendezést, a tipográfiát és a hátteret, valamint a fejlécet és a navigációt (beleértve az elsődleges, másodlagos, rögzített stb.), láblécet, gombokat, blogbejegyzést, mobilstílusokat és színsémákat. Ezek az egész webhelyre kiterjedő módosítások. Intuitívak, és valós időben láthatja őket.

A Divi Theme Customizer általános beállításokat tartalmaz (amelyek magukban foglalják az identitást, az elrendezést, a tipográfiát és a hátteret), a fejlécet és a navigációt (beleértve az elsődleges, másodlagos, rögzített stb.)

Téma testreszabó

Divi Könyvtár

A Divi könyvtár lehetővé teszi az elrendezések mentését, importálását és exportálását. A könyvtárban elrendezéseket is létrehozhat. A globális elrendezéseket földgömb jelöli.

A Divi könyvtár lehetővé teszi az elrendezések mentését, importálását és exportálását. A könyvtárban elrendezéseket is létrehozhat. A globális elrendezéseket földgömb jelöli.

Divi Könyvtár

Bármilyen elrendezés használható bármely oldalon vagy bejegyzésben, amely a Divi Builderrel készült. Az oldalakon vagy bejegyzéseken belül láthatja az Elegant Themes előre elkészített elrendezéseit (ezeket automatikusan importálja, amikor kiválasztja őket), a mentett elrendezést és a meglévő oldalakat.

Használhat előre elkészített elrendezéseket, vagy tölthet fel elrendezéseket a könyvtárból. Bármilyen elrendezés használható bármely oldalon vagy bejegyzésben, amely a Divi Builderrel készült.

Betöltés a könyvtárból

DIVI sablon előnyei

  • Intuitív építő
  • Építsd az elülső részből vagy a háttérből
  • 46 modul
  • Testreszabása a beépített vezérlőkkel
  • Testreszabás CSS segítségével
  • Téma beállítások
  • Szerepszerkesztő
  • Téma-testreszabó
  • Beépített könyvtár
  • Ingyenes elrendezések hetente kerülnek hozzáadásra
  • A/B osztott tesztelés
  • Többnyelvű RTL-lel
  • Vízszintes és függőleges fejlécek
  • Monarch és Bloom a tagság részét képezi
  • Nagy közösség sok elrendezéssel, gyermektémával, bővítményekkel, tanfolyamokkal, oktatóanyagokkal és szakemberekkel
  • A tagság az összes ET témát és bővítményt tartalmazza
  • Új funkciók rendszeresen hozzáadva

Divi sablon hátrányai

  • A Divi Builder beépülő modul megköveteli a Divi Builderrel létrehozott tartalmak megtartását, ha elköltözik a Divi-től.
  • A frissítések néha hibásak
  • Korlátozott fejléc és lábléc testreszabása

A Divi egy erőteljes téma. Gyakorlatilag bármilyen típusú webhely elkészítéséhez megvan benne, és a korlátai könnyen leküzdhetők pluginekkel vagy kóddal. Úgy találtam, hogy a Divi építői és testreszabásai intuitívak, és van egy csodálatos közössége, amely hajlandó segíteni. Könnyen ajánlhatja a Divi-t webhelyének minden igényére.

Ez is érdekelheti…