Miért érdemes előre elkészített témát használni egy webhelyhez | 7 legfontosabb előny

Azok számára, akik egyszerűen és gyorsan szeretnének webhelyeket készíteni, gyakran felmerül a kérdés, hogy fejlesztőkkel dolgozzanak együtt, vagy egyedül vágjanak bele. Az első lehetőség rengeteg e-mail üzenetváltást igényel, míg a második megoldás megkíméli Önt ettől – csak Ön és a tervezési ötletei szükségesek.

De hogyan valósíthatja meg valaki azt az ötletet, hogy saját maga tervezze meg weboldalát a lehető legjobb megjelenéssel? Az egyik erősen ajánlott megközelítés az előre elkészített témák használata, amelyek felgyorsítják a munkát.

Ha webhelyet szeretne készíteni és előre elkészített témát kíván használni, akkor ennek a bejegyzésnek az elolvasásával minden lényeges részletet megtalál, hogy miért érdemes ezt választania.

Kezdjük az alapokkal.

Mik azok az előre elkészített témák?

Az előre elkészített téma egy előre megtervezett és előre kódolt téma, amely tervezési alapot biztosít különböző résekbe tartozó webhelyekhez. Egy előre elkészített téma használatával gyorsan élesítheti webhelyét anélkül, hogy az alapvető részeken, például a kódoláson vagy az építési sablonokon sokat kellene dolgoznia.

A Divi Plus előre elkészített témák

Ezeket „sablonoknak” is nevezik, amelyek különböző elrendezéseket, testreszabási lehetőségeket és szín-/dizájnsémákat kínálnak, hogy segítsenek a márkájához legjobban illeszkedő egyedi dizájn kialakításában.

Összességében ezek a témák kevesebb lépést igényelnek a kicsomagolásukhoz, a szerverekre való feltöltésükhöz és telepítésükhöz.

Kevesebb munkára van szükség, és többet kell várni.

Milyen platformok támogatják az előre elkészített témákat?

Különböző platformok, mint például a WordPress, a WIX, a Squarespace, a GoDaddy és mások, előre elkészített sablonokat biztosítanak felhasználóiknak, így gyorsan létrehozhatják a webhelyüket.

Lehetősége van arra, hogy használja az ezeken a platformokon biztosított témákat, vagy válasszon egy harmadik fél által előre elkészített témát. Mindkét esetben megtalálja az Ön számára már feltérképezett dizájnt, és mindössze annyit kell tennie, hogy hozzáadja a tartalmat, és elkezdje a platform marketingjét.

Használhat bárki előre elkészített témákat?

Igen, bárki használhat egy már létrehozott témát. Azonban az számít, hogy a platformja (a tartalomkezelő rendszer) támogatja-e vagy sem. Például a CraftCMS, a Statamic, a Kirby, a Pico és a Perch CMS nem kínál előre elkészített témákat, illetve nem teszi lehetővé a felhasználók számára. Ezeken a platformokon teljesen egyedi terveket és sablonokat kell fejleszteni és tervezni.

Ezért az, hogy használhat-e előre elkészített témát vagy sem, teljesen attól függ, hogy milyen CMS-t használ.

Egyéni vs. előre elkészített téma

Az egyéni téma egy egyedi téma, amelyet webügynökségek terveznek, szem előtt tartva a speciális követelményeket. Például, ha egy weboldalt kell tervezniük egy étterem tulajdonosának, akkor kifejlesztenek egy egyéni témát ennek a követelménynek megfelelően.

Másrészt egy előre elkészített téma előre megtervezett elemekkel érkezik, különböző üzleti ágak igényeit szem előtt tartva. A felhasználó az igényeinek megfelelően módosíthatja, és megtarthatja az előre tervezett elemeket, ha hasznosnak találja őket.

Az előre elkészített téma használatának 7 előnye

A webhelyen előre elkészített téma használatának számos előnye közül a következők a legfontosabbak:

1. Költséghatékonyság

Számos ok közül az első számú ok, amiért érdemes előre elkészített témát használni, a költséghatékonyság. A népszerű témáktól az új témákig bármilyen témát kipróbálhat, amely tetszik vagy megfelel a szakmájának, anélkül, hogy sokat költene. Az üzletemberek vagy szakemberek számára, akiknek nincs nagy költségvetésük, ez az arany kulcs az online jelenléthez.

Egyedi webfejlesztés átlagos költsége ma

 

Weboldal készítő ügynökség felvétele vagy egy egyedi téma választása átlagosan több százezer forintba is kerülhet, ha nem ad el semmit. Egy e-kereskedelmi webshop készítése esetében azonban ez az összeg akár egy millió forint is lehet.

Összességében az egyedi webfejlesztés költségei 100e és 1 000e forint között mozoghatnak. De ha úgy dönt, hogy előre elkészített témát választ, akkor akár 40e forint alatt is megoldhatja. Bár előfordulhat, hogy külön kell fizetnie a tárhelyért és egyéb lehetőségekért, évi 60e elköltésével bármilyen célra teljes értékű weboldalt készíthet.

2. Élő adásra készen

Az előre elkészített témák az összes olyan dizájnt és elemet tartalmazzák, amelyre a szakmájának szüksége van. Nem kell pluszt hozzáadnia, ha nem szükséges. Ahhoz, hogy webhelye éles legyen, mindössze annyit kell tennie, hogy lecseréli a demótartalmat az eredetire.

Ez minden; csak ennyit kell tennie az előre elkészített témákkal, és a webhely készen áll a használatra.

3. Rendkívül érzékeny a különböző eszközökre

Előfordulhat, hogy az emberek azt mondják, hogy ha nem választ egyéni témákat, vagy nem fogad fel webfejlesztőt/designert, akkor webhelye nem lesz megfelelően reszponzív. Ez rossz marketing az előre elkészített témákkal kapcsolatban. Ezen témák fejlesztői nyerni akarnak. Ezért nagyon hatékonyan kezelik ezt a problémát, és témáikat úgy alakítják ki, hogy teljesen reszponzívak legyenek a különböző eszköztípusokra.

Reszponzivitás minden eszközön

Függetlenül attól, hogy a felhasználók mobiltelefonról vagy táblagépről keresik fel webhelyét, ők a legjobb formában láthatják a tartalmat. Az idők elmúltak, amikor az előre elkészített témákat csak az asztali felhasználók számára tervezték. Mostantól szinte minden téma, akár a Themeforestből, akár a CMS-könyvtárából szerezték be, rendkívül reszponzív és mobilbarát.

Minden elem ugyanúgy fog viselkedni, mint az asztali felhasználó esetében.

4. Kevés vagy semmi kódolás szükséges

A nem műszaki felhasználók számára az egyik legnagyobb kihívást a webhely készítése során a kód használata jelenti. Ha webhelyet épít fel egy ügynökség felvételével, akkor nem lesz túl nagy tudása arról, hogy milyen kódot használtak. Minden alkalommal, amikor valami probléma merül fel, kapcsolatba kell lépnie velük, ami további költségekkel járhat.

Egy előre elkészített téma használata esetén azonban alig vagy egyáltalán nincs szükség kódolásra. Már minden terv megvan, és egyszerűen be kell illesztenie a tartalmat.

Még ha módosítani is szeretne, nem kell beleavatkoznia a sablonfájlokba vagy a kódolásba. Használhatja az előre elkészített téma által biztosított eszközöket, és gond nélkül módosíthatja webhelyét.

Ez az előre elkészített téma használatának legkedvezőbb előnye. Nem kell kódolni.

5. Extrém testreszabási lehetőségek

Minden előre elkészített témának megvannak a saját testreszabási lehetőségei. Egyes témák a tartalomkezelő rendszer lehetőségeit használják, míg más témák saját, intuitív lehetőségeket kínálnak. Például, ha megkapja a Divi témát a WordPresshez, a Divi Builderrel együtt érkezik. Ez egy hatékony oldalkészítő, amely számos egyszerű megoldást kínál különféle weboldalelemek létrehozására.

A Divi Builder használatával például:

  • Különféle weblapelemeket hozhat létre a moduljaival.
  • Élőben tekintheti meg az összes változtatást.
  • Az elemek testreszabása dinamikus értékek használatával.
  • Alkalmazhat ragadós, görgetős, animációs és egyéb effektusokat.
  • Használhat egyéni fejléc- és láblécterületeket.

Ezért ez egy hatékony választás, ha különféle webhelyek készítéséről van szó.

6. Keresőmotor-optimalizált

Az a webhely, amely nincs készen a SEO-ra, nem áll készen semmire. Nem számít, mit csinál, ha nem úgy fejlesztette ki az oldalt, hogy a keresőmotorokat figyelmen kívül hagyja, az nem hoz eredményt.

Ha úgy dönt, hogy egyéni témát választ, akkor SEO képességekkel is rendelkezhet. A keresőmotorok azonban rendszeresen változtatásokat hajtanak végre, ami azt jelenti, hogy minden változtatásnál fel kell vennie a kapcsolatot a fejlesztővel vagy a tervezővel. Ezenkívül lehetetlen, hogy az egyedi tervezésű webhelye lefedje az összes SEO szempontot. Ennek eredményeként elszalasztja a finom, de kulcsfontosságú lehetőségeket a jobb helyezés érdekében.

Az előre elkészített témák esetében a SEO rendkívül fontos. A témafejlesztők különös figyelmet fordítanak erre a tényezőre, és úgy építik fel témáikat, hogy azok jól szerepeljenek a keresési eredmények között. Például az előre elkészített témák:

  • Könnyűek és gyorsak.
  • Megfelelő HTML címkéket használnak.
  • Támogatják a SEO bővítményeket, például a Yoast SEO-t, amelyek lefedik a SEO összes tényezőjét.
  • Egyéni 404-es hibás oldalsablonokat kínálnak.

Ezenkívül az előre elkészített témák rugalmasabb megközelítést kínálnak a tartalom hozzáadásához, amely könnyedén megjelenik a keresési eredmények között. Ezért egy előre elkészített téma kiválasztása kevesebb erőfeszítést igényel, mint egy egyedi téma.

7. Rendszeres frissítések, támogatás és dokumentáció

Annak érdekében, hogy webhelye mindig készen álljon a változtatásokra, a témafejlesztők rendszeresen frissítéseket adnak ki. Ez azt jelenti, hogy ha valami megváltozott a keresőmotorok algoritmusában, akkor az Ön weboldala is alkalmazkodik. Ehhez pedig még a fejlesztőkkel sem kell felvenni a kapcsolatot.

Másodszor, mindig Ön a kiemelt ügyfelük. A témafejlesztők ügyfélszolgálata a hét minden napján, 24 órában nyitva tart, ellentétben azokkal az ügynökségekkel, amelyek hétvégén nem dolgoznak. A rendszeres frissítések és a dedikált támogatás mindig megfelelő működést biztosítanak.

Egy másik nagyszerű dolog az előre elkészített témákban, hogy mindig könnyen olvasható dokumentációval rendelkeznek.

Ha önállóan szeretné megvalósítani a webhelyét, a dokumentációban található útmutatók óriási segítséget jelenthetnek. Míg az egyéni témák esetében ismételten fel kell vennie a kapcsolatot a fejlesztővel, ami döntő fontosságú időt vesz el, amit valami másra is fordíthatna.

Néhány a legjobb előre elkészített WordPress-témák közül

Ha még nem választotta ki az előre elkészített témát, és néhány ajánlást keres, az alábbiak a WordPress világának gyöngyszemei. Ezek a témák könnyen használhatók, és minden lehetőséget biztosítanak, hogy vállalkozását online vigye.

Divi

A WordPress egyik erőteljes és népszerű témája a Divi. Ez a végtelen lehetőségek teljes csomagja egy rendkívül professzionális weboldal tervezéséhez. Ez a téma és lehetőségei annyira rugalmasak és intuitívak, hogy egyetlen napot sem fog megbánni, ha használja. Biztosítja számodra:

  • Végső oldalkészítő.
  • Több száz ingyenes sablon.
  • Divi AI eszközök a tartalomfolyamat egyszerűsítésére.
  • Marketing eszközök.
  • Pénz-visszafizetési garancia és még sok más.

Ami lenyűgöző a Diviben, az a piactere, amely tele van csodálatos kiegészítőkkel. Itt kiváló témákat kaphat, amelyek különböző iparágakat, bővítményeket és elrendezéseket fednek le. Az egyik csodálatos bővítmény, amelyet webhelyén használhat, az Divi Plus.

divi plus related et 2 Miért érdemes előre elkészített témát használni egy webhelyhez | 7 legfontosabb előny

Komplett megoldás az azonnali Divi webhelyek készítéséhez

Ez az egyetlen beépülő modul javítja a Divi használatát az alábbiakkal:

  • 50+ fejlett modul fantasztikus weboldalelemek létrehozásához.
  • Ingyenes előre elkészített témák különböző iparágakra.
  • Ingyenes kezdő sablonok.
  • Különböző Divi források, amelyek inspirálják a tervezést.
  • Ingyenes tervezési szakaszok, amelyek felgyorsíthatják egy apró weboldalelem tervezési folyamatát.

Összességében a Divi és a Divi Plus nagyszerű kombinációt alkot, és hihetetlen dolgokat tesz lehetővé webhelyével.

Astra

Az Astra rendkívül egyszerűvé teszi bármilyen webhely létrehozását anélkül, hogy bármibe is fektetne. Ingyenesen használhatja ezt a témát, de csak korlátozott lehetőségeket kínál. Ha többet szeretne, meg kell vásárolnia a prémium verzióját.

astra előre beépített téma

Támogatja az Elementor oldalkészítőt

Az Astra hatékonyan támogatja az Elementor oldalkészítőt, amely felgyorsítja a kreatív folyamatot. Emellett más eszközöket is integrálhat, például a LearnDash-t, a Beaver Builder-t és a Brizy-t, ellentétben a Divi-vel, amely saját oldalkészítővel rendelkezik.

Könnyű és Gyors

Az Astra egy könnyű téma, amely mindössze 50 KB-ot igényel az erőforrások tárolására, így nincs extra terhelés a szerveren. Ezenkívül rengeteg előre elkészített webhelyet kap, ami szupergyorsítja a webfejlesztést. Több mint 1,6 millió felhasználó használja, nem tartalmaz jQuery-t, és 0,5 másodperc alatt elindítja az oldalt, ami lenyűgöző teljesítményt jelent.

Sokoldalúság

Ha az Astrát választja, nincs szüksége más témára; azonban az oldalkészítőket külön kell használnia, ha nem szeretne a WordPress Gutenberg-szerkesztővel dolgozni.

Wix sablonok

Ha azt tervezi, hogy Wix-en építi fel webhelyét, ez is egy kiváló választás. A Wix a WordPress után a második legnagyobb szereplő a webhelyek piacán. Több millió Wix-felhasználó van a világon.

Ha előre elkészített témát keres a Wix számára, nézze meg ezt az erőforrást: 30+ Wix-sablon. Itt megtalálja a legjobb témákat, amelyek szinte minden üzleti területet lefednek. Ezek a témák kreatívan vannak kialakítva, a legújabb trendeket szem előtt tartva, és az egyik legjobb megjelenést kínálják az Ön online platformjához.

Alsó vonal

A fenti szempontokat figyelembe véve szilárd és hatékony online platformot hozhat létre egy előre elkészített téma kiválasztásával. Ha azonban úgy dönt, hogy előre elkészített témát választ, vegye figyelembe a következő szempontokat is:

  • Biztosít-e az Ön vállalkozásához kapcsolódó elemeket?
  • Követi-e a legújabb irányelveket?
  • Sok felhasználó használja-e?
  • Hogyan reagáltak rá az emberek?
  • Ön képes lesz hatékonyan használni egyedül?

Ha a fentiek közül valami nem felel meg a kritériumoknak, ne válassza az adott témát pusztán az érték vagy a népszerűség alapján. Minden tényezőt mérlegeljen, és így kiváló platformot kap.

Összegzés

Az előre elkészített témák használata számos előnnyel jár, beleértve a költséghatékonyságot, a könnyű testreszabást, a reszponzivitást és a SEO-barát kialakítást. Legyen szó akár a Divi-ről, az Astra-ról, vagy a Wix-ről, ezek a témák biztosítják, hogy webhelye gyorsan és hatékonyan induljon el, megfelelve az Ön igényeinek és elvárásainak.

Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb előre elkészített témát, és kezdje el webhelye építését még ma!

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://diviextended.com/benefits-of-prebuilt-themes/

Ez is érdekelheti…