9 WordPress-hiba, amelyek leronthatják webhelyét

A WordPress rendkívül egyszerű, de gyakori hibák és problémák adódhatnak, amelyek bosszúságot okozhatnak. Ezek a hibák akár a WordPress-webhely leállásához is vezethetnek.

Ebben a cikkben a kilenc leggyakoribb WordPress-hibát és problémát tárgyaljuk meg, beleértve azok lehetséges okait és gyorsjavításait. Beszéljük meg őket egyenként.

1. A WordPress motor, témák vagy bővítmények frissítésének elmulasztása

Ez egy nagyon gyakori hiba, amely általában a WordPress szerkesztőben történő szerkesztéskor jelentkezik.

Hibaüzenetek: „A frissítés sikertelen” vagy „A közzététel nem sikerült”.

Legfontosabb lehetséges okok:

  • A WordPress adatbázisának túlterhelése adatkérések során. Ez a hiba akkor jelentkezik, ha a WordPress nem képes API-kéréseket küldeni vagy fogadni.

Gyors javítások

2. Nincs elegendő memória erőforrás

Ez egy másik gyakori probléma, amely a WordPress webhelyen dolgozva jelentkezhet.

Végzetes hiba: Az 12345678 bájt engedélyezett memóriaméret kimerült

Legfontosabb lehetséges okok

  • Az alapértelmezett memória (általában 64 MB) nem elegendő néhány memóriaigényes bővítmény futtatásához.
  • A videók és egyéb interaktív média rendszeres feltöltése is kimerítheti a memóriát.

Gyors javítások

Növelje a PHP memórialimitet a szerver konfigurációjában.

3. Plugin-ütközések

Új bővítmény telepítésekor előfordulhat, hogy az ütközik a már telepített bővítményekkel, ami akár a halál fehér képernyőjét is eredményezheti, vagy eltűnhetnek elemek, mint például kapcsolatfelvételi űrlapok vagy menük.

Legfontosabb lehetséges okok

  • Két fontos bővítmény közötti erőforrás-ütközés a kódok összetettsége miatt.
  • Egy bővítmény rosszul megírt kódja korlátozhatja a többi bővítmény működését.
  • Egy bővítmény inkompatibilitása a WordPress legújabb verziójával frissítések során.

Gyors javítások

  • Törölje a böngésző gyorsítótárát.
  • Inaktiválja az összes bővítményt, majd aktiválja őket egyenként a probléma forrásának azonosításához. Ha a hibát okozó bővítményt megtalálta, távolítsa el vagy térjen vissza az előző verziójához.
  • Beépülő modul ütközések a WordPressben

4. Sérült adatbázis

Egy WordPress webhely teljes adatait az adatbázis tárolja. Ha az adatbázis állapota nem megfelelő, fennáll a kockázata, hogy az adatbázis megsérül, ami a webhely összeomlását eredményezheti.

Legfontosabb lehetséges okok

  • Szerveroldali hibák a frissítések során: Néha a bővítmények vagy témák frissítése során felmerülő szerveroldali hibák az adatbázis sérüléséhez vezethetnek.
  • Beavatkozás a wp-config.php fájlba: Ha bármely harmadik fél vagy hacker manipulálja a wp-config.php fájlt, ez az adatbázis sérülését okozhatja.
  • Helytelenül konfigurált fájlok vagy könyvtárengedélyek: Néha a fájlok vagy könyvtárak helytelen konfigurálása is hozzájárulhat az adatbázis problémáihoz.

Gyors javítások

  • Ha beírja a megadott URL-t a böngésző címsorába – ebben az esetben az „https://example.com/wp-admin/maint/repair.php” címet –, akkor a WordPress webhelyének adatbázis-javítási oldala jelenik meg. Ez az oldal kifejezetten azért lett létrehozva, hogy segítse a WordPress adatbázisának karbantartását és javítását.
    define ('WP_ALLOW_REPAIR', true);

    Most a böngészőben csak írja be az URL-t. Itt az example.com az Ön webhelye. https://example.com/wp-admin/maint/repair.php. A következő oldal jelenik meg a böngészőben

    Sérült adatbázis a WordPressben

Kattintson a „Javítási adatbázis” gombot az adatbázis-helyreállítás végrehajtásához.

Sérült adatbázis javítása a WordPressben
  • 2. javítás: Használhatod is phpmyadmin az adatbázis javításához minden probléma nélkül. Jelentkezzen be a saját phpmyadmin irányítópultot, és válassza ki a javítani kívánt WordPress adatbázist.
    Ha tudja, hogy mely táblák okozzák a hibát, jelölje be őket a jelölőnégyzetekkel, de javasoljuk, hogy válassza ki a teljes adatbázist. Jelölje ki az összes táblázatot, és lépjen a Táblázat javítása lehetőségre a legördülő menüben.A javítási folyamat sikeres befejezése után a sikeres üzenet jelenik meg a képernyőn, jelezve, hogy az adatbázist most javították.

    A WordPress sérült adatbázisának javítása a PHPmy adminisztrátoron keresztül
  • Javítás 3: Az adatbázis javításának másik alternatívája a WP-CLI interfész használata.
    Írja be a következő egyszerű parancsot a WP-CLI felületen az adatbázis felhasználónevével és jelszavával.

    wp db repair [--dbuser={value}] [--dbpass={value}]

    A parancs futtatása után egy sikerüzenet jelenik meg a képernyőn az alábbiak szerint.

    Success: Database repaired

    Ez minden. Most megnyithatja böngészőjét, és ellenőrizheti, hogy a hiba eltűnt-e vagy sem.

5. Túl sok átirányítás vagy átirányítási hurok

Ha gyakran találkozik a „ERR_TOO_MANY_REDIRECTS” hibaüzenettel, miközben megpróbál bejelentkezni a WordPress webhelyére, ez jelentősen ronthatja a felhasználói élményt és akadályozhatja a webhely kezelését. Ez a hiba akkor fordul elő, amikor a böngészője egy átirányítási hurkot észlel, amely végtelen átirányításokat generál.

Legfontosabb lehetséges okok

Sok WordPress bővítmény használja az átirányítási funkciót, például az állandó 301-es átirányításokat a SEO-barát URL-ek kialakításához, vagy a 404-es hibák javítására. Amennyiben ezek a bővítmények rosszul vannak konfigurálva, vagy ütköznek egymással, átirányítási hurkokat okozhatnak.
A WordPress gyorsítótár-bővítményei is előidézhetik ezt a hibát, különösen, ha nem megfelelően vannak beállítva. Ezáltal a gyorsítótár régi vagy elavult állapota miatt a webhely próbálhat újra és újra átirányítani ugyanarra az oldalra.

Gyors javítások

  • 1. javítás: Nem számít, milyen böngészőt használ, a böngésző gyorsítótárának törlése a rendkívül egyszerű megoldás erre a problémára.
    Törölje a böngésző gyorsítótárát a WordPress hiba javításához
  • 2. javítás: A webhely gyorsítótárának törlése egy másik lehetséges megoldás a probléma megoldására.
  • Javítás 3: Csatlakozzon webhelyéhez FTP-kliens segítségével, és navigáljon ide /wp-content/themes/your-example-theme-folder/. Szerkessze a függvények.php fájlt, és illessze be a következő sorokat.
    update_option( 'siteurl', 'https://example.com' );
    update_option( 'home', 'https://example.com' );
  • 4. javítás: A .htaccess fájl alaphelyzetbe állítása egy másik módja a probléma elhárításának, mivel a webhelyek átirányításait is kezeli. Készítsen másolatot a .htaccess fájlról biztonsági másolatként.
    Most lépjen az FTP-kliensbe, és törölje az eredeti .htaccess fájlt a gyökérmappából.
    Lépjen a Beállítások >> Permalinks oldalra, és kattintson a „Változtatások mentése‘ gombot. Ezzel egy új .htaccess fájl jön létre. Most már be tud jelentkezni az adminisztrációs panelbe.

    Túl sok átirányítás javítása a WordPressben

6. Hiányzik egy ideiglenes mappa – hiba

Amikor képeket, témákat vagy beépülő modulokat próbál feltölteni a WordPress webhelyére, és a folyamat hiba miatt megszakad, ez komoly problémát jelenthet a webhely működésében és biztonságában. Az automatikusan ütemezett frissítések leállása különösen veszélyezteti a webhely biztonságát, mivel a legfrissebb biztonsági javítások nélkül maradhat.

Legfontosabb lehetséges ok

A probléma gyakran az ideiglenes mappa hiányával kapcsolatos, amit a szerver PHP-konfigurációja nem határoz meg megfelelően. A WordPress ezt az ideiglenes mappát használja az adatok, mint képek és egyéb médiatartalmak, valamint a témák és bővítmények ideiglenes tárolására feltöltésük és frissítésük során.

Gyors javítások

Nyissa meg az FTP-klienst, és csatlakozzon webhelyéhez. Szerkessze a wp-config.php fájlt, és illessze be a következő kódot.

define('WP_TEMP_DIR', dirname(__FILE__) . '/wp-content/temp/');
Hiányzik egy ideiglenes mappahiba a WordPressben

Mentsd el.

Most navigáljon a /wp-content/ nevű mappát hozzon létre hőm benne.

Hiányzik egy ideiglenes mappahiba

Most próbáljon meg egy képet feltölteni, és remélhetőleg a probléma megoldódott.

7. Inkompatibilis témával kapcsolatos hiba

Biztos vagyok benne, hogy a legtöbben találkozunk ezzel a problémával, miközben WordPress-webhelyeinken dolgozunk. Ez a probléma bosszantó helyzetet teremt, amikor telepíteni szeretné kedvenc témáját, hogy a következő szintre frissítse. Ez a hiba a webhely frissítési folyamatát is akadályozza.

Legfontosabb lehetséges okok

Ez a hiba általában akkor fordul elő, amikor frissíti a WordPress motorját a következő verzióra a teljesítmény javítása érdekében. Ez kompatibilitási problémákat okozhat az újonnan frissített WordPress jelenlegi témájával. Néha fordítva is megtörténhet, amikor frissíti a témát, és az nem hajlandó együttműködni a WordPress jelenlegi régi verziójával.

Gyors javítások

A probléma megoldásának egyetlen egyszerű módja a WordPress és a témák kompatibilitásának fenntartása. Keresse meg a WordPress aktuális verzióját, és ennek megfelelően frissítse a témáját. A WordPress frissítése a következő verzióra egy másik hatékony megoldás lehet a probléma kiküszöbölésére.

8. PHP hibák a WordPressben

A WordPress PHP-hibái nagyon természetesek, és figyelmeztetések és figyelmeztetések formájában jelennek meg a webhelyein. Ezeknek a hibáknak a hatása nagyon csekély a belső szerverhibákhoz vagy szintaktikai hibákhoz képest.

Legfontosabb lehetséges okok

Mint tudja, ezek a hibák nem képesek leállítani webhelyét. Ezek a hibák általában a fejlesztők számára szükségesek a kód egyszerű hibakereséséhez.

Gyors javítások

Ön nem fejlesztő, ezért nem szeretné, hogy ezek a PHP figyelmeztetések megjelenjenek webhelye elején. Ebben az esetben néhány egyszerű lépéssel egyszerűen kikapcsolhatja ezeket az értesítéseket.
Szerkessze a wp-config.php fájlt, és keressen az alább említett sorban.

define('WP_DEBUG', true);   

Vagy

define('WP_DEBUG', false); 
PHP hibák a WordPressben

Csak cserélje ki

ini_set('display_errors','Off');  ini_set('error_reporting', E_ALL );  define('WP_DEBUG', false);  define('WP_DEBUG_DISPLAY', false);
PHP hibák a WordPressben

Mentse el a fájlt, és remélhetőleg a PHP hiba eltűnt a webhelyéről.

9. functions.php hibák

A functions.php helytelen konfigurációja miatt előforduló hibák nagyon gyakoriak, de végzetesek lehetnek az Ön webhelyére nézve. Ezek a hibák a webhely összeomlásához vezethetnek.

Legfontosabb lehetséges okok

A functions.php fájl felelős az Ön teljes webhelyének kezeléséért és működésének befolyásolásáért. Bármilyen hibás konfiguráció a fájlban azonnal összeomolhatja webhelyét.

Gyors javítások

Ha el akarja kerülni ezt a helyzetet, győződjön meg arról, hogy megfelelő biztonsági másolatot készített a functions.php fájlról, mielőtt bármilyen változtatást végrehajtana a function.php fájlban. Így egy biztonsági mentési fájl segítségével vissza tudja állítani az összes Ön által végzett változtatást.

Miután elolvasta ezt a bejegyzést, világosan megérti, hogyan lehet megoldani ezeket a WordPress-problémákat, amelyek hirtelen leállíthatják a munkát, és a webhely összeomlását okozhatják. Az ebben a bejegyzésben tárgyalt összes gyorsjavítás meglehetősen hatékony a WordPress gyakori hibáinak elhárításában, és kipróbálhatja őket, hogy WordPress-webhelyét leállított állapotból fusson.

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://diviextended.com/wordpress-errors-that-can-crash-a-website/

Ez is érdekelheti…