Tartalomjegyzék készítése a WordPress / Divi alkalmazásban

Tartalomjegyzék hozzáadása a Divi/WordPress weboldalhoz

A tartalomjegyzék (TOC) hozzáadása a WordPress weboldalához jelentősen javíthatja annak használhatóságát. Képzelje el, hogy van egy hosszú tartalom – például egy átfogó útmutató vagy egy részletes cikk. Tartalomjegyzék nélkül az olvasóknak nehézségeket okozhat a különböző szakaszok közötti navigálás. A tartalomjegyzék beépítésével viszont a látogatók könnyedén átugorhatnak a számukra érdekes szakaszokra, ezzel időt és erőfeszítést megtakarítva.

A felhasználói élmény javítása mellett a tartalomjegyzék SEO előnyöket is kínálhat. A jól szervezett és könnyen navigálható tartalmat előnyben részesítő keresőmotorok, mint például a Google, értékelik a világos szerkezetet. Ez nem csak a látogatóknak nyújt segítséget, hanem jelzést is ad a keresőmotoroknak, hogy a tartalom értékes és jól strukturált.

Hogyan adjunk hozzá tartalomjegyzéket a WordPress/Divi weboldalunkhoz?

Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogyan vehetünk fel tartalomjegyzéket a WordPress/Divi webhelyére. Egy bővítményt fogunk használni, amely egyszerű és gyors megoldást kínál, speciális technikai ismeretek nélkül. Legyen Ön kezdő WordPress felhasználó, aki szeretné jobban rendszerezni a tartalmat, vagy tapasztalt felhasználó, aki javítani szeretne a webhely navigációján, ez az útmutató segítséget nyújt. A tartalomjegyzék hozzáadása megkönnyíti a látogatók számára a keresett információk megtalálását, ezért merüljünk bele, és kezdjük el!

A tartalomjegyzék szerepe és célja a WordPressben

A WordPressben a tartalomjegyzék olyan, mint egy útiterv az olvasók számára. Ez a bejegyzésekben vagy oldalakban tárgyalt fő témák vagy szakaszok listája. Tekintse ezt egy bepillantásnak, amely előre megmutatja, mi várható. Általában az oldal elején, a cím vagy a bevezető után helyezkedik el. Hasznos, mert gyors áttekintést nyújt az olvasóknak arról, mit találhatnak a tartalomban. Tehát, ha valaki egy adott szakaszhoz szeretne ugrani, a tartalomjegyzék segítségével egyszerűen navigálhat oda.

A tartalomjegyzékben található kattintható hivatkozások olyan parancsikonokként funkcionálnak, amelyek közvetlenül az oldal különböző részeire irányítanak. Egy kattintással az oldal az adott téma kezdetéhez gördül. Így az olvasók egyszerűen megtalálhatják a keresett információkat anélkül, hogy végtelenül görgetniük kellene.

Miért érdemes megfontolni a tartalomjegyzék hozzáadását a WordPress/Divi weboldalhoz?

Mint vállalkozástulajdonos vagy WordPress-webhelyet üzemeltető blogger, tudja, hogy a webhely könnyen használhatóvá tétele és a keresőmotorokhoz való optimalizálása egyaránt kulcsfontosságú. A felhasználói élmény és a keresőoptimalizálás javításának egyik módja a tartalomjegyzék hozzáadása. Amikor a látogatók felkeresik webhelyét, gyorsan és egyszerűen szeretnék információt találni. A tartalomjegyzék ebben segít, mivel áttekintést nyújt a tartalomról, lehetővé téve az olvasók számára, hogy egy pillantással megtalálják a számukra releváns témákat, és azonnal az érdeklik őket részekhez ugorjanak. Ezzel időt takaríthatnak meg, és valószínűleg hosszabb ideig maradnak az oldalon.

A tartalomjegyzék jelentősége: Segítség a látogatóknak és támogatás a keresőoptimalizálásban

A tartalomjegyzék nemcsak a látogatók számára nyújt segítséget, hanem a keresőoptimalizálási (SEO) erőfeszítéseket is támogathatja. A Google és más keresőmotorok előnyben részesítik a jól szervezett tartalmakat, mert ezekből könnyebben megérthetik az oldal témáját. Ha tartalomjegyzéket használunk, egyértelmű jelzéseket adhatunk a keresőmotorok számára a tartalom szerkezetéről, ami hozzájárulhat a jobb rangsoroláshoz.

Ezenkívül a tartalomjegyzék segíthet a keresési eredmények javításában is. Bizonyos esetekben a keresőmotorok a tartalomjegyzékből származó hivatkozásokat közvetlenül a keresési eredmények között jeleníthetik meg, így az oldal profilja vonzóbbá válik a felhasználók számára.

Összefoglalva, a tartalomjegyzék hozzáadása mindenki számára előnyös lehet egy WordPress oldalon. Javítja a látogatók élményét azáltal, hogy lehetővé teszi számukra a tartalom könnyebb navigálását, és lendületet adhat a keresőoptimalizálási törekvéseknek is, mivel értékes strukturális információkat biztosít a keresőmotorok számára.

WordPress/Divi tartalom egyszerűsítése: Automatizált tartalomjegyzék készítése bővítmény segítségével

Amennyiben tartalomjegyzéket szeretnénk készíteni a WordPress oldalon, a plugin használata a legegyszerűbb megoldás. Szerencsére számos plugin érhető el a WordPress tárházában, amelyek képesek automatikusan elvégezni ezt a feladatot. Ezek a bővítmények képesek tartalomjegyzéket generálni minden bejegyzéshez és oldalhoz, sőt, az anchor (horgony) hivatkozások automatikus létrehozását is kezelik.

Ebben az útmutatóban végigvezetjük Önt az Egyszerű Tartalomjegyzék WordPress bővítmény használatának folyamatán. Ennek könnyű kezelhetősége és megbízhatósága miatt ez a bővítmény sok WordPress-felhasználó körében népszerű választás. Nézzük meg, hogyan állíthatunk be egy tartalomjegyzéket a WordPress webhelyéhez ezzel a bővítménnyel.

Az Easy Table of Contents Plugin beállítása és testreszabása

A kezdéshez lépjen a WordPress irányítópultjára. Navigáljon a „Plugins” (Bővítmények) menüpontra, és kattintson az „Új hozzáadása” gombra. Írja be a keresősávba, hogy „Egyszerű Tartalomjegyzék”, majd nyomja meg az entert. A bővítmény megjelenik a keresési eredmények között. Kattintson a „Telepítés most” gombra, és a telepítés után kattintson az „Aktiválás” gombra, hogy engedélyezze a bővítményt a webhelyén. Ez a bővítmény segítségével problémamentesen hozhat létre tartalomjegyzéket a WordPress bejegyzéseihez és oldalaihoz.

Ez a beépülő modul segít tartalomjegyzék létrehozásában a WordPress bejegyzéseihez és oldalaihoz gond nélkül.

Az Easy Table of Contents Plugin telepítése

Tesztelje a funkciót egy bejegyzésen, hogy működés közben lássa

Miután telepítette és aktiválta a bővítményt, az azonnal működésbe lép. Észre fogja venni, hogy a bejegyzéseinél automatikusan megjelenik egy tartalomjegyzék. Ez nagyon kényelmes, mert Önnek nem kell semmilyen extra munkát végeznie ennek érdekében. A bővítmény magától elvégzi a feladatot, így aktiválás után közvetlenül láthatja a bejegyzéseiben a kész tartalomjegyzéket, amely segít az olvasóknak könnyebben tájékozódni a tartalomban.

Miután telepítette és bekapcsolta a beépülő modult, azonnal működik. Észre fogja venni, hogy bejegyzéseinél automatikusan létrejön egy tartalomjegyzék rész.

Tartalomjegyzék a weboldal elején

A tartalomjegyzék beállításainak módosítása a teljes webhelyre

Miután láthatta, hogyan működik a bővítmény közvetlenül a telepítés után, érdemes lehet személyre szabni a beállításait. Ehhez lépjen a WordPress irányítópultján a „Beállítások” menüpont alá, majd kattintson a „Tartalomjegyzék” opcióra.

Így eljut a bővítmény beállítási oldalára, ahol számos lehetőség közül választhat, hogy a tartalomjegyzéket saját igényei szerint alakítsa ki. Itt beállíthatja például, hogy hol jelenjen meg a tartalomjegyzék a bejegyzéseiben vagy oldalain, milyen vizuális stílust kövessen, és egyéb működési paramétereket.

Fordítson időt arra, hogy felfedezze ezeket a beállításokat, és saját preferenciái szerint szabja személyre azokat. Amikor már elégedett a kinézetével és működésével, ne felejtse el menteni a módosításokat, mielőtt elhagyja a beállításokat.

Miután látta, hogyan működik a bővítmény közvetlenül a telepítés után, érdemes lehet személyre szabni a beállításait.

Az egyszerű tartalomjegyzék beállításainak módosítása

Következtetés

Összefoglalva: A tartalomjegyzék integrálása a WordPress webhelyébe

A tartalomjegyzék (TOC) integrálása a WordPress webhelyébe, különösen a Divi használata esetén, jelentősen javíthatja annak használhatóságát és felhasználói élményét. A beépített tartalomjegyzékkel a látogatók hatékonyan navigálhatnak a hosszú tartalmak között, mint például az átfogó útmutatók és a részletes cikkek, és egyszerűen átugorhatnak a számukra érdekes szakaszokra.

Ezenkívül a TOC nemcsak a használhatósági előnyöket nyújtja, hanem pozitívan befolyásolhatja a SEO-t is. Az olyan keresőmotorok, mint a Google, előnyben részesítik a jól strukturált és könnyen navigálható tartalmakat. A tartalomjegyzék bevezetésével nem csak a látogatóit segíti, hanem jelzést is ad a keresőmotoroknak, hogy a tartalma értékes és jól szervezett.

Ez az útmutató egy egyszerű módszert kínál a tartalomjegyzék hozzáadására a WordPress webhelyéhez egy plugin segítségével, amely lehetővé teszi még a fejlett műszaki ismeretekkel nem rendelkező felhasználók számára is a használatát. Függetlenül attól, hogy új a WordPress világában, vagy a webhely navigációjának javítására törekszik, a tartalomjegyzék integrálása ésszerűsítheti a látogatók tartalomfogyasztását, végső soron javítva az elköteleződést és a keresőmotorok láthatóságát.

A tartalomjegyzék bevezetésével nem csak a tartalmak olvashatóságát és hozzáférhetőségét javítja, hanem optimalizálja a webhelyét a felhasználói élmény és a keresőmotorok szempontjából is. Tehát használja ki ezt az egyszerű, de hatékony funkciót, hogy felhasználóbarátabbá és SEO-barátabbá tegye a WordPress webhelyét.

 

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://divicake.com/blog/table-of-contents-in-divi/

Ez is érdekelheti…