Hogyan javíthatja webhelye teljesítményét

Azok az idők, amikor az emberek perceket vártak a webhelyek betöltésére, már rég elmúltak.

Senki sem akar, vagy nem fog percekig várni, amíg egy webhely betöltődik. Ha azt szeretné, hogy webhelye sikeres legyen, akkor javítania kell a webhely teljesítményét.

Az Ön WordPress webhelyének optimalizálása

Kezdettől fogva elsődleges prioritásnak kell lennie a WordPress webhely optimalizálása. Szerencsére többféleképpen is megteheti ezt a Divi Weboldalon. Ma adunk néhány tippet!

A webhelysebesség-optimalizálás jelentősége

Mielőtt rátérnénk a WordPress webhely optimalizálására vonatkozó tippekre, vessünk egy gyors pillantást a weboldal sebesség optimalizálásának fontosságára.

Weboldalának betöltési ideje befolyásolja bizonyos tényezőket, amelyek közvetlenül befolyásolják webhelye sikerét. Ez magában foglalja a webhely konverziós arányát, láthatóságát és használhatóságát.

Mindhárom tényező fontos a webhelye számára, mivel ez határozza meg, hogy végül mennyire lesz sikeres. Még mindig kételkedik a weboldal sebességének optimalizálásának fontosságában? Nos, lássuk, hogyan tudja optimalizálni webhelyét a jobb sikerességi arány érdekében!

Hogyan optimalizálhatja a WordPress webhelyét

Szerencsére többféleképpen is megteheti a WordPress webhelye optimalizálását a jobb teljesítmény érdekében. Ebben a cikkben felsorolunk 8 weboldal optimalizálási tippet.

  1. Válassza ki a megfelelő tárhelyszolgáltatót
    A tárhelyszolgáltató kiválasztása, amely üzemelteti a WordPress-webhelyét, nagy szerepet játszik az oldal betöltési idejében. Tudjuk, hogy szinte minden webtárhely-szolgáltató azt állítja, hogy az általa kínált a legjobb, de Önnek össze kell hasonlítania a funkciókat és az árakat, és el kell olvasnia a lehető legtöbb véleményt.

Személy szerint ajánljuk, hogy próbálja ki a Kinstát, mint webhely-tárhelyszolgáltatóját.

  1. Használja a böngésző gyorsítótárazását
    A böngésző gyorsítótárazása valószínűleg az egyik legfontosabb tipp, amit ma adhatunk. Ha engedélyezi a gyorsítótárazást a WordPress webhelyén, a webhely betöltési ideje exponenciálisan javul. A böngésző gyorsítótárazásának engedélyezésével megmondja a látogatók böngészőjének, hogy tárolják a webhely statikus fájljait, így minden látogatáskor a fájlok másodpercek alatt betöltődnek.

Próbálja ki a LiteSpeed -t, egy népszerű WordPress gyorsítótárazási bővítményt.

  1. Ahol lehetséges, kerülje a céloldal átirányítását
    Korábban sokan javasolták, hogy hozzon létre külön mobilbarát verziót a WordPress webhelyének. Az átirányítások ekkor váltak népszerűvé. Manapság azonban, a modern oldalépítők, mint például a Divi használatával, nem szükségesek az átirányítások. Tehát, ha gyors betöltést szeretne, kerülje az átirányításokat!
  2. Tartalomszolgáltató hálózat (CDN) használata
    A legtöbb tárhelytípusnál webhelye egyetlen szerveren található, egy helyen. A CDN-k olyan szerverek klaszterei, amelyek a világ minden táján webhelyek másolatait tárolják, csökkentve ezzel a nemzetközi látogatók betöltési idejét és a szerverek terhelését. Bár a CDN-ek nem ingyenesek, de nagyszerűek.
  3. Csökkentse a WordPress-webhelye szkriptjeit
    A modern webhelyek több CSS és JavaScript fájlt tartalmaznak. Minden további szkript, amelyet a webhelynek be kell töltenie, hatással van a sebességére és teljesítményére. A minimalizálás egy egyszerű folyamat a felesleges karakterek eltávolítására a webhely kódjából.

További információk a minimalizálásról itt –> Mit jelent a kicsinyítés?

  1. Használjon jól optimalizált WordPress-témát
    Ez egy nyilvánvaló tipp. A Divi téma az egyik legnépszerűbb és jól optimalizált WordPress téma, különösen a weboldal teljesítménye szempontjából.
  2. Távolítsa el a nem használt WordPress beépülő modulokat
    Ha WordPress-webhelye sok használaton kívüli beépülő modult tartalmaz, ez rontja a webhely teljesítményét. Távolítsa el az összes nem használt beépülő modult, hogy javítsa a betöltési idejét.
  3. Optimalizálja a WordPress-webhelye képeit
    A nagy méretű jó minőségű képfájlok hosszabb betöltési időt eredményezhetnek. Képeit tömörítheti vagy átméretezheti a modern képernyőfelbontásokhoz való alkalmazkodás érdekében.

Próbálja ki ezt a képátméretező eszközt –> Kép átméretezése feltöltés után

Győződjön meg arról, hogy webhelye betöltési sebessége a legjobb
A fent említett webhelyoptimalizálási tippek használatával javíthatja webhelye sebességét és teljesítményét. Emlékezzen, nem kell minden tippet egyszerre alkalmaznia. Lépésről lépésre haladjon!

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://divimode.com/how-to-improve-your-website-performance/

Ez is érdekelheti…