A Divi használatának megkezdése: A Divi Builder rejtett beállításai

A Divi Builder egy modern, kódolás nélküli, vizuális webhely-építő eszköz, amely kifejezetten WordPress felhasználók számára készült. A Divi Builder segítségével egyének könnyen létrehozhatnak lenyűgöző webhelyeket a semmiből, anélkül, hogy mélyen be kellene merülniük a bonyolult kódok világába – hacsak nem erre van szükségük. Ez a fejlett eszköz kihasználja a webfejlesztés erejét, és bemutatja a Divi Visual Buildert, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén tervezzék meg egyedi webhelyeiket, miközben valós idejű változásokat láthatnak a kreatív folyamat során.

Ebben a sorozatban már bemutattuk a legfontosabb beállításokat a Divi Builderrel kapcsolatban. Ezek a beállítások segítenek felgyorsítani a tervezési folyamatot és javítani a webhelyet. Ebben a cikkben áttekintjük ezeket a „rejtett” beállításokat is, amelyek segítségével még többet hozhat ki a Divi Builderből.

Divi Preset

A

Cím: Divi Preset

A szakaszok, sorok, oszlopok és modulok beállításainak ablakának tetején található az úgynevezett „Előre beállított” opció. Az előre beállítások olyan beállítások, amelyeket újra felhasználhat. Ha erre a lehetőségre kattint, akkor választhat egy előre beállítást, létrehozhat egy előre beállítást az aktuális stílusokból, és hozzáadhat egy új előre beállítást. Részletes információkért olvassa el cikkünket a „Divi Presets áttekintése” témában.

Moduláris beállítások

A modális ablak az a mező, amely azokat a beállításokat tartalmazza, amelyek akkor jelennek meg, amikor a szakaszokon, sorokon, oszlopokon és modulokon a fogaskerék ikonra kattint. A modális ablak jobb oldalán, a tetején három ikon található.

Bontsa ki a Modul elemet

Bővítse ki a modált a Divi-ban a méreteinek módosításával a Divi Builderben vagy a modulbeállításokban a testreszabott és vizuálisan optimalizált felhasználói élmény érdekében.

Cím: Expand Modal

Az első lehetőség az Bontsa ki a Modal elemet.

Bővítse a modált a Divi-ban a méretének vagy méreteinek módosításával egy nagyobb kijelzőhöz.

Cím: A modális kiterjesztése

A „Kiválasztása” opcióval szélesebbé teheti a modális ablakot. Az ikon jelenleg a „Contract Modal” feliratot mutatja, így lehetősége van kicsinyíteni azt.

Kattints balra

Illesszen egy elemet balra a Divi-ban a pontos bal oldali igazítás érdekében a pozicionálási és igazítási beállítások segítségével.

Cím: Kattints balra

A második ikon a „Kattints balra” lehetőséget jelenti. Általában a modális ablak lebegő ablakként jelenik meg, és húzással bárhová mozgatható. A probléma az, hogy ebben a módban nem látja a modális ablak mögötti tartalmat.

Illesszen egy elemet balra a Divi-ban a pontos bal oldali igazítás érdekében a pozicionálási és igazítási beállítások segítségével.

Cím: Kattints balra

Ez a funkció a modált a képernyő bal oldalára helyezi, és a tartalom fölé tolja, hogy minden látható legyen. A modális ablak jobb oldalán egy nyíl található, amelyet megfogva módosíthatja a modális ablak szélességét, így az illeszkedik az elrendezéshez.

Egyéb beállitások

Fedezze fel a Divi különféle modális beállításait, beleértve az animáció testreszabási lehetőségeit, a stílust, a bezárás gombok viselkedését, az átfedés beállításait és még sok mást a modális megjelenésének és funkcióinak testreszabásához.

Cím: A Modal egyéb beállításai

A modális ablak jobb szélén található három pontot „Egyéb beállításoknak” nevezik. Ezek a beállítások lehetővé teszik a könyvtárba való mentést, felosztási teszt végrehajtását, letiltását, zárolását, az elem másolását, a stílusok másolását, a stílusok visszaállítását, a stílusok megtekintését, a stílusok kiterjesztését, a stílusok alkalmazását az aktív presetre, az előre beállított stílus szerkesztését, és az ugrást a réteghez.

Fedezze fel a Divi modáljainak egyéb beállításait, hogy tovább testreszabhassa megjelenésüket, viselkedésüket és funkcióikat.

Cím: A Modal egyéb beállításai

Hasonló lehetőségeket láthat, ha jobb gombbal rákattint az elemre. Most néhány beállítást részletesebben vizsgálunk meg.

Mentés a könyvtárba

Mentse el tervezési elemeit, szakaszait vagy moduljait a Divi Library-be, hogy a segítségével könnyen újrafelhasználhassa

Cím: Mentés a könyvtárba

Válassza ki a „Mentés a könyvtárba” lehetőséget annak érdekében, hogy az elem másolatát elmentsen. Ez lehetővé teszi, hogy többször is újrafelhasználhassa az elemet, amikor csak szükséges. Ha pedig a „Mentés globálisként” opciót választja, akkor minden olyan oldalon, ahol ezt a globális elemet használja, minden módosítás automatikusan megjelenik. Ez kiváló lehetőség például banner, üzenetek, hirdetések stb. létrehozásához, mivel az információkat egyszer módosíthatja, és azok automatikusan frissülni fognak a webhelyen.

Osztott teszt

Könnyedén hajthat végre A/B megosztott teszteket a Divi-ban, hogy optimalizálja és összehasonlítsa a dizájn, a tartalom vagy az elrendezés változatait a webhely teljesítményének és a felhasználói elköteleződésnek a javítása érdekében.

Cím: Osztott teszt

A „Kiválasztás Osztott teszt” lehetővé teszi egy elem második verziójának létrehozását. A közönség felének megjelenik az első verzió, míg a másik felének a második verziót látja. A Divi nyomon követi a statisztikákat, így kiválaszthatja, hogy melyik dizájn érte el a legjobb eredményeket. Ez egy kiváló módja annak, hogy valós tesztelés alapján javítsa webhelyét. Az osztott teszteléssel részletesebben foglalkozunk egy jövőbeli cikkben.

Letiltás

A Divi egyes elemeit deaktiválhatja vagy elrejtheti a letiltási funkció használatával, javítva az egyes összetevők láthatóságát és működését.

Cím: Elemek letiltása

A „Letiltás” lehetőség segítségével könnyen kiválaszthatja, hogy mely képernyőtípusokon szeretné letiltani az elemet.

Lezárás

Biztonságosan rögzítse a Divi elemeit, hogy megakadályozza a véletlen módosításokat vagy beállításokat, biztosítva a tervezési következetességet és az elrendezés stabilitását.

Cím: Zárelem

A „Zár” lehetőség megakadályozza, hogy bárki lássa a beállításokat és ne módosítsa az elemet.

Másolat

Könnyedén másolja át a modulokat a Divi-ban, hogy könnyedén reprodukálhassa a tartalmat vagy a tervezési elemeket, leegyszerűsítve a létrehozási folyamatot és fenntartva a konzisztenciát webhelyén.

Cím: Másolási modul

Ez lehetővé teszi az elem másolatának beillesztését bármely Divi-elrendezésébe a webhelyén.

Stílusok másolása

Könnyedén reprodukálhatja a modulstílusokat a Divi-ban, másolva és máshol alkalmazva őket, így biztosítva a konzisztenciát és a hatékonyságot webhelye tervezésében.

Cím: Modulstílusok másolása

A „Stílusok másolása” lehetővé teszi, hogy a stílusokat az elrendezésen belüli hasonló elemekben tükrözze. Ez nagyszerű, ha létrehozta a tervezést egy modulhoz, és azt szeretné, hogy az elrendezésben lévő többi modul is rendelkezzen ugyanazzal a stílussal. Ahelyett, hogy egyesével megnyitná az egyes modulokat és manuálisan végezné el a stílusbeállításokat, egyszerűen illessze be a stílusokat a kívánt modulokba.

Módosított stílusok megtekintése

Fedezze fel és tekintse át könnyedén a Divi módosított stílusait, így biztosítva a webhelye testreszabott dizájnelemeinek átfogó áttekintését.

Cím: Módosított stílusok megtekintése

Ez megmutatja a módosított elem beállításait.

Stílusok kiterjesztése

Bővítse tervezési hatókörét a Divi-ben a stílusok kiterjesztésével, lehetővé téve a sokoldalú és átfogó testreszabást webhelye különböző elemei között.

Cím: Stílusok kiterjesztése

A „Stílusok kiterjesztése” lehetővé teszi, hogy a változtatásokat minden azonos típusú elemre tükrözze, anélkül, hogy külön kellene beilleszteni őket. Dönthet úgy, hogy a stílusokat a teljes oldalra vagy csak az aktuális szakaszra, sorra vagy oszlopra kiterjeszti.

Stílusok alkalmazása az aktív előbeállításra

Könnyedén alkalmazhat stílusokat a Divi aktív előbeállításaihoz, biztosítva a zökkenőmentes integrációt és a tervezés egységességét a webhely elemei között.

Cím: Stílusok alkalmazása az aktív előbeállításra

Ez lehetővé teszi az aktuális beállítás frissítését a kiválasztott elem stílusaival.

Előre beállított stílus szerkesztése

 Hatékonyan módosíthatja egy előre beállított stílus stílusát a Divi-ben, lehetővé téve a precíz testreszabást és a zökkenőmentes beállítást, hogy megőrizze webhelye egységes megjelenését.

Cím: Előre beállított stílus szerkesztése

Ezzel szerkesztheti az aktuális jelenlegi stílust. A modális körbefordul, hogy megmutassa a stílus beállításait. A modális jobb oldalán található egy nyíl ikon, amelyre kattintva visszatérhet a normál beállításokhoz.

Ugrás a réteghez

Navigáljon közvetlenül a Divi Builder egy adott rétegére az összetett elrendezések és tervek egyszerűsített szerkesztéséhez és kezeléséhez.

Cím: Ugrás a rétegre

„Ugrás a réteghez” lehetővé teszi az ugrást egy másik modális ablakhoz, amely a rétegnézetet mutatja meg, és bemutatja az oldal szerkezetét. Kiemeli az aktuális elemet, így az az elrendezés hierarchiájában könnyen látható.

Navigáljon közvetlenül a Divi Builder egy adott rétegére az összetett elrendezések és tervek egyszerűsített szerkesztéséhez és kezeléséhez.

Cím: Ugrás a rétegre

A Rétegek nézetben ugyanazokat a funkciókat hajthatja végre, mint a drótváz és a vizuális nézetben. A Layers megkönnyíti a nagy elrendezésekkel való munkát, így kiváló időmegtakarítási eszköz. További információért tekintse meg cikkünket az új Divi Layers nézetről.

Letisztult beállítások

Hozzáférhet és felfedezheti a Divi feltárt beállításait, hogy átfogó képet kapjon a konfigurálható opciókról, javítva a webhely elemeinek és szakaszainak testreszabását.

Cím: Revealed Settings

A Revealed Settings (Felfedezett beállítások) azokat a lehetőségeket jelöli, amelyek további beállításokhoz vezetnek, és amelyek az egérmutatót az adott elem felett tartva jelennek meg a modális ablakban. Ezek az ikonok segítenek a beállítások módosításában és az elemek finomhangolásában. Az ikonok és a hozzájuk tartozó leírások a következők:

  • Kérdőjel: Rövid leírás arról, hogy az adott beállítás vagy ikon mit csinál.
  • Eszköz: Megnyitja az elem elrendezését bemutató lapokat, amelyeken megtekintheti, hogyan helyezkedik el az elem az oldalon.
  • Nyíl: Az elem lebegési állapotát mutatja. Ez hasznos lehet például, ha az elemnek van egy lebegő vagy hover állapota, és ezen beállításokat szeretné módosítani.
  • Bekarikázott nyíl: Ezzel az ikonnal visszaállíthatja az adott beállítást az alapértelmezett értékekre, vagyis visszavonhatja a módosításait.
  • Három pont: Ez az ikon egy kis menüt nyit meg, ahol többféle lehetőség található. Például másolhatja, visszaállíthatja, keresni vagy cserélni is lehet a beállítások között.

Ezek az ikonok és funkciók segítik a Divi Builderben a részletes beállítások elérését és az elemek testreszabását.

Kiderült beállítások

Cím: Lekerekített sarok hozzáadása

A menü a beállítástól függően változik. Ez a szegélyekhez sarkokat és stílusokat ad hozzá.

Könnyedén kereshet meg és cserélhet ki bizonyos tartalmakat vagy dizájnelemeket a Divi webhelyén a Keresés és csere funkció segítségével, egyszerűsítve a szerkesztési folyamatot és biztosítva a következetességet.

Cím: Keresés és csere

A „Keresés és cserélés lehetőségei” opció segítségével megadhatja, hogy hol keresse az elemeket vagy beállításokat, és lehetőséget ad csak az adott elem vagy az összes elem cseréjére.

Builder beállításai

Hozzáférhet és konfigurálhat különféle építő-beállításokat a Divi-ban, hogy saját preferenciáinak és követelményeinek megfelelően testreszabhassa webhelye kialakítását, elrendezését és funkcióit.

Cím: Builder beállítások

A tartolomépítő Beállítások a három pont alatt találhatók. A Classic Builder esetében ez a jobb oldalon, az építő tetején található. A Visual Builder esetében ez a beállítások megnyitásakor a bal szélen található (nyissa meg a beállításokat a nagy lila ikonra kattintva).

A Builder beállításai eszköztár testreszabása

Testreszabhatja a Divi építői beállításainak eszköztárát munkafolyamatának és preferenciáinak megfelelően, így biztosítva a webhelykészítés során a gyakran használt eszközök és lehetőségek hatékony elérését.

Cím: A Builder beállításainak testreszabása eszköztár

Az eszköztár alapértelmezett beállításait az alábbiak közül választhatja ki: drótváz, nagyítás, asztali számítógép, táblagép, telefon, lebegési mód, kattintási mód és rács mód. Az utolsó három beállítás meghatározza a beállítások ikonjainak megjelenítését.

  • Az „Egérmutató” beállítás az egérrel mutatott ikonokat jeleníti meg, így először az elemre kell kattintania.
  • A „Kattintási mód” beállításnál is az elemre kell kattintania a beállítások eléréséhez.
  • Az „Rács mód” pedig alapértelmezés szerint mindegyik elemet megjeleníti. Ebben a példában mindhárom ikont engedélyezte és a „Rács mód” beállítást választotta.

Builder alapértelmezett nézetmódja

Állítsa be a Divi Builder alapértelmezett nézeti módját, hogy személyre szabhassa a kívánt kiindulási perspektívát, és egyszerűsítse a webhely létrehozási folyamatát a munkafolyamat és a tervezési preferenciák szerint.

Cím: Builder alapértelmezett nézetmódja

Válassza ki az alapértelmezett nézeti módot a drótváz, az asztali számítógép, a táblagép és a telefon között. A fenti példa a táblagép nézetet mutatja be.

Builder alapértelmezett interakciós mód

Határozza meg az előnyben részesített alapértelmezett interakciós módot a Divi Builderben a személyre szabott és hatékony webhelyszerkesztési élmény érdekében.

Cím: Builder alapértelmezett interakciós mód

Válassza ki az alapértelmezett interakciós módot az egérmutató, a kattintás és a rács mód között. A fenti példa a rács módot mutatja be.

Történelem állapot intervallum

Állítsa be a Divi előzményállapot-intervallumát, hogy személyre szabja az automatikus mentés gyakoriságát, így biztosítva a revíziós előzmények ellenőrzését és az adatok integritását a webhely-építési folyamat során.

Cím: History State Interval

Ez határozza meg, hogy a Divi milyen gyakran mentse el az oldalad egy verzióját. A műveletek száma határozza meg. Válassza ki a következő lehetőségek közül: minden, 10, 20, 30 vagy 40 művelet közül.

Beállítások Modális Alapértelmezett pozíció

Adja meg a beállítási mód alapértelmezett pozícióját a Divi-ban a testreszabott interfész-elrendezés érdekében, javítva ezzel a munkafolyamatot és az optimális szerkesztési élményt.

Cím: Beállítások Modális alapértelmezett pozíció

Ez lehetővé teszi a beállítási mód alapértelmezett pozíciójának beállítását. Válasszon az alábbi lehetőségek közül: utoljára használt pozíció, lebegő minimális méretű, teljes képernyős, balra rögzített, jobbra rögzített vagy alul rögzített.

Beállítások Modális Alapértelmezett pozíció

Cím: Beállítások Modális alapértelmezett pozíció

Ebben a példában a modált úgy állítottam be, hogy az az oldal alján jelenjen meg.

Oldalkészítési folyamat

Testreszabhatja a Divi új oldalkészítési felületét, így választhat modális lehetőségek között az alapoktól való építéshez, előre elkészített elrendezés használatával vagy egy meglévő oldal klónozásával.

Cím: Oldalkészítési folyamat

Ez határozza meg, hogy a Divi mit jelenítsen meg, amikor új oldalt hoz létre. Biztosíthat egy módot, ahol kiválaszthatja a létrehozni kívánt oldal típusát (a könyvtárból, a semmiből építeni vagy egy oldal klónozását), vagy automatikusan a semmiből felépíteni, előre elkészített elrendezést használni, vagy egy meglévő oldalt klónozni.

Builder interfész animációk

Tapasztalja meg a Divi dinamikus építőfelület-animációit, amelyek vizuálisan vonzó dimenziót adnak webhelye létrehozási folyamatához.

Cím: Builder Interface Animations

Engedélyezze vagy tiltsa le azokat az animációkat, amelyek akkor jelennek meg, ha rákattint valamire a Divi Builderben.

A letiltott modulok megjelenítése 50%-os átlátszatlanságnál

Konfigurálja a Divi-t úgy, hogy a letiltott modulokat 50%-os átlátszatlansággal jelenítse meg, javítva a láthatóságot, és vizuális jelzést adjon a webhely kialakításában nem aktív elemekhez.

Cím: Letiltott modulok átlátszatlanságának megjelenítése

Ez lehetővé teszi, hogy az összes elemet akkor is láthassa, ha le vannak tiltva, de kevésbé tűnnek átlátszatlannak, mint a szokásos. Ebben a példában letiltotta a két képet, így azok 50%-os átlátszatlansággal jelennek meg.

Csoportbeállítások zárt kapcsolókba

A Divi beállításait zárt kapcsolókba csoportosítva rendszerezheti, így biztosítva az áramvonalas és vizuálisan rendezett felületet a hatékony navigációhoz és kezeléshez a tervezési folyamat során.

Cím: Csoportbeállítások zárt állapotba kapcsolók

Ez zárva tartja a kapcsolókat, amikor megnyitja a beállítási módot. Meg kell nyitnia a kívánt beállításokat. Ez megkönnyíti a modális használatát.

Könnyítse meg a modulok létrehozását a Divi-ban azáltal, hogy automatikusan hozzáadja a helyőrző tartalmat, felgyorsítja a tervezési folyamatot, és vizuális hivatkozást biztosít a különböző modulok megjelenéséhez.

Cím: Beállítások

Ha ez a beállítás le van tiltva, akkor az összes beállítás alapértelmezés szerint megnyílik, ahogy az ebben a példában is látható.

Helyőrző tartalom hozzáadása az új modulokhoz

Helyőrző tartalom hozzáadása az új modulokhoz

Cím: Helyőrző Tartalom

Ez helyőrző tartalmat ad hozzá, így láthatja, hogyan nézne ki az elem az elrendezésben. Ez a példa egy elmosódást mutat be, amely helyőrző képet és törzsszöveget tartalmaz.

Divi menü

A Divi Menu a WordPress Divi téma központi navigációs összetevője, amely sokoldalú és testreszabható eszközt kínál webhelymenük egyszerű létrehozásához és tervezéséhez.

Cím: Divi Menu

A nagy lila ikont tetszőleges oldalára mozgathatja úgy, hogy a képernyőn a kívánt helyre húzza. Ezzel a beállítással meghatározhatja, hogy melyik az alapértelmezett pozíció. Ebben a példában húzta a menüt a bal oldalsávhoz.

Divi oldalbeállítások

Íme egy pillantás a Divi oldal beállításaira.

A Divi oldalbeállítások a Divi Builderben az egyes oldalakhoz elérhető testreszabható opciókra és konfigurációkra utalnak, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az elrendezést, a stílust és a funkcionalitást egyedi igényeknek megfelelően alakítsák.

Cím: Oldalbeállítások

A Divi különböző oldalbeállításokat tartalmaz attól függően, hogy a Divi Buildert használja-e. A Divi Builder nélkül lehetősége van arra, hogy a WordPress oldalsávját jobbra vagy balra helyezze, vagy ne tartalmazza az oldalsávot.

Testreszabhatja a pontnavigációs beállításokat a Divi Page Settings alkalmazásban a zökkenőmentes és vizuálisan intuitív navigáció érdekében egy adott oldalon.

Cím: Oldalbeállítások Pontnavigáció

Ha a Divi Builder engedélyezve van, lehetősége van a Pontos navigáció használatára ezen a konkrét oldalon. A pontnavigáció alapértelmezés szerint ki van kapcsolva. Ha engedélyezve van, a pontnavigáció általában pontok sorozataként jelenik meg, amelyek mindegyike az oldal egy-egy szakaszát vagy részét képviseli. A felhasználók ezekre a pontokra kattintva gyorsan a megfelelő részhez görgethetnek, és kényelmes és intuitív módon navigálhatnak a tartalomban, javítva az általános felhasználói élményt.

A Dot Navigation egy vizuális navigációs segédlet a webdizájnban, amelyet gyakran pontok képviselnek, amelyek a weboldal különböző szakaszainak vagy elemeinek felelnek meg, javítva a felhasználói élményt és megkönnyítve a navigációt.

Cím: Pontos navigáció

Ha engedélyezve van, a képernyő jobb oldalán pontok jelennek meg, amelyek kattintáskor az egyes szakaszokhoz vezetik a felhasználót.

Oldalsablon

A Divi oldalsablonja egy előre megtervezett elrendezés vagy struktúra, amely az egyes oldalakra alkalmazható, és leegyszerűsíti a webhelykészítés folyamatát azáltal, hogy kész terveket biztosít különböző célokra vagy oldaltípusokra.

Cím: Oldalsablon

Az Oldalattribútumok a szabványos WordPress beállításokat tartalmazzák. Az egyik ilyen beállítás a téma által hozzáadott sablonokat tartalmazza. A Divi segítségével két sablon közül választhat. Az alapértelmezett sablon tartalmazza a fejlécet és a láblécet. Az üres sablon teljesen üres, így navigációt hozhat létre a Divi Builder segítségével.

Ez a mi pillantásunk a Divi építő- és oldalbeállításaira. Ezek a beállítások nem olyan szembetűnőek, mint a legtöbb beállítás, de kulcsfontosságúak a Divi működésének szabályozásához. Számos parancsikont is biztosítanak, hogy könnyedén dolgozhasson a Divi-vel. Az osztott teszt különösen jó eszköz arra, hogy webhelye a lehető legjobb legyen.

További információkért a Divi beállításairól tekintse meg korábbi cikkünket: „A Divi használatának megkezdése: Speciális beállítások”.

 

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://divicake.com/blog/getting-started-with-divi-hidden-divi-builder-settings/

Ez is érdekelheti…