A Save Has Failed hiba – Mentés nem sikerült – elhárítása a Divi szolgáltatásban

Problémái vannak a módosítások mentése során Divi weboldalán?

Frusztráló lehet, ha időt tölt oldala vagy bejegyzése testreszabásával, csak hogy hibát észleljen a munka mentésekor. De ne aggódjon, nem Ön az egyetlen, aki szembesül ezzel a problémával. Sok Divi felhasználó tapasztalta ugyanezt a problémát.

Szerencsére van néhány hatékony módszer a „Divi építő nem menti a változtatásokat” hiba elhárítására és megoldására. Csapatunk már többször találkozott ezzel a problémával, és felfedeztünk néhány hasznos módszert a megoldására.

Ha csalódottan találta ezt a cikket, és nem tudja, mit tegyen, akkor jó helyen jár. A bejegyzés végére igyekszünk megoldani problémáját. Összeállítottunk egy átfogó listát a megoldásokról és tippekről, amelyek végigvezetik Önt a „Mentés nem sikerült” üzenet megoldásán a Divi-ban.

Ebben az oktatóanyagban végigvezetjük a bosszantó hiba kijavításának lépésein, így könnyedén visszatérhet webhelye létrehozásához és szerkesztéséhez. Merüljünk el, és foglalkozzunk együtt ezzel a kérdéssel.

A mentés nem sikerült: Hibaüzenet

A „A mentés nem sikerült” hibaüzenet jelenik meg a képernyőn, az alábbi képernyőképhez hasonlóan:

A

A mentés sikertelen hibaüzenet

Bontsuk fel azt az üzenetet, amelyet a Divi-ban láthat, amikor „A mentés nem sikerült” hibával találkozik. Ez az üzenet hosszadalmasnak és kissé zavarosnak tűnhet, de nagyon fontos, hogy odafigyeljen rá, mert olyan információkat tartalmaz, amelyek segíthetnek megérteni, mi történik rosszul.

Hiba történt az oldala mentése közben. Különféle problémák okozhatják a mentés sikertelenségét, például a kiszolgáló erőforrásainak hiánya, a tűzfal blokkolása, a beépülő modulok ütközése vagy a szerver hibás konfigurációja. Megpróbálhatja újra a mentést az „Újrapróbálkozás” lehetőségre kattintva, vagy letöltheti a nem mentett oldal biztonsági másolatát a „Biztonsági másolat letöltése” lehetőségre kattintva. A biztonsági másolatok visszaállíthatók a hordozhatósági rendszer segítségével az oldal szerkesztése közben.

Felveheti a kapcsolatot a tárhelyszolgáltatójával, és megkérheti, hogy növeljék a következő PHP-változókat: memóriakorlát, max_execution_time, upload_max_filesize, post_max_size, max_input_time, max_input_vars. Ezenkívül a tűzfal hibanaplójának (például ModSecurity) ellenőrzése téves pozitív eredményeket tárhat fel, amelyek megakadályozzák a mentések befejezését.

Javasoljuk, hogy ideiglenesen tiltsa le az összes WordPress beépülő modult és böngészőbővítményt, és próbálja meg újra menteni, hogy megállapíthassa, nem okoz-e valami ütközést.

Először is, értsük meg, hogy a „Mentés nem sikerült” üzenet akkor jelenik meg, amikor megpróbálja menteni a munkáját a Divi-ban. Ez akkor fordulhat elő, ha Ön maga nyomja meg a mentés gombot, vagy ha a rendszer megpróbálja automatikusan menteni a változtatásokat.

Képzelje el, hogy eltöltött egy kis időt webhelye kinézetének vagy tartalmának módosításával a Divi szolgáltatásban, és éppen akkor jelenik meg ez a hibaüzenet, amikor el akarja menteni ezeket a változtatásokat. Bosszantó lehet, de végigjárjuk, miért történik ez, és hogyan lehet orvosolni.

Amikor ezzel a hibával találkozik, a rendszer alapvetően azt mondja: „Nem tudtam elmenteni, amit most tettél.” Ennek számos oka lehet, és általában néhány egyszerű lépéssel megoldható. Nézzük meg a gyakori problémákat és megoldásokat, amelyek segítenek túllépni ezen a problémán, és sikeresen megmenteni munkáját.

Szóval, igyunk meg egy csésze kávét, és merüljünk el a Divi „Mentés sikertelen” hibájának megértésében és hibaelhárításában.

Megoldások a „Mentés nem sikerült” hibára a Divi-ban

A „Divi Builder nem menti a változtatásokat” probléma kezelésekor hasznos, ha a hibaelhárítási folyamatot különböző tényezőkre bontja. Nézzük meg lépésről lépésre az egyes lehetséges okokat, hogy a folyamat könnyebben érthető és követhető legyen. Ha azonosítjuk azt a konkrét tényezőt, amely befolyásolja a Divi Builder változásmentési képességét, hatékonyabban tudjuk kezelni a problémát. Kezdjük!

Elégtelen szerverkapacitás: A változtatások mentésének akadálya

Az első dolog, amit ellenőrizni kell, amikor a „Mentés nem sikerült” hibaüzenetet látja a Divi-ban, hogy a szerver rendelkezik-e elegendő erőforrással a kezeléséhez. Ezt egyszerűen megteheti a WordPress irányítópultjáról. Csak menjen a Divi > Támogatási központ > Rendszerállapot menüpontra. Itt megjelenik egy jelentés a szerver erőforrásairól. Keressen piros pontokat – ezek azt jelzik, hogy hol hibázhatnak a dolgok.

Ha valami PHP-vel kapcsolatos, például a PHP memóriakorlátja pirosan és az ajánlott érték alatt van, az lehet a probléma. Frissítenie kell ezeket az értékeket a tárhelyfiókjában. Ez kissé technikai jellegű lehet, ezért ne habozzon, forduljon tárhelyszolgáltatójához segítségért.

Az értékek frissítése után feltétlenül ürítse ki a szerver gyorsítótárát. Ez biztosítja, hogy minden változtatás megfelelően érvénybe lépjen. Ezeknek a beállításoknak az ellenőrzése és módosítása gyakran kijavíthatja a „Mentés nem sikerült” hibát, és visszatérhet a webhely zökkenőmentes szerkesztéséhez a Divi segítségével.

Egyszerűsítsük le! Annak érdekében, hogy webhelye zökkenőmentesen működjön a Divi segítségével, ellenőriznie kell, hogy a szerver megfelel-e bizonyos követelményeknek. Íme egy gyors ellenőrző lista:

  • PHP verzió: minimum 7.4 (8.0+ ajánlott)
  • Adatbázis: MySQL 5.7 vagy újabb verzió; MariaDB 10.2 vagy újabb verzió
  • WordPress verzió: 5.3 vagy újabb
  • WordPress memória_korlát: 128M
  • memória_korlát: 256M
  • post_max_size: 128M
  • maximális_végrehajtási_idő: 300
  • feltöltési_maximális_fájlméret: 64M
  • max_input_time: 600
  • max_input_vars: 6000

A probléma megoldásához hozzá kell férnie tárhelyfiókjához a cPanelen keresztül. Itt állíthatja be a rendszerkövetelményeket. De ne feledje, hogy minden tárhelyszolgáltatónak más a beállítása ehhez, így a pontos lépések eltérőek lehetnek.

Ha megosztott tárhelyet használ, előfordulhat, hogy nem tudja saját maga módosítani ezeket a beállításokat. Ebben az esetben segítségért forduljon tárhelyszolgáltatója ügyfélszolgálati csapatához. Ők tudnak segíteni a probléma megoldásához szükséges PHP-változók beállításában.

Tűzfalkorlátozások kezelése

Néha a „Mentés nem sikerült” hiba oka a tűzfal blokkolása lehet. Ez általában akkor fordul elő, ha olyan tárhelyszolgáltatást használ, mint a Bluehost vagy a GoDaddy, vagy ha a gazdagép cPanel-t használ. Ezek a szolgáltatások gyakran rendelkeznek a ModSecurity nevű biztonsági funkcióval, amely félreértelmezheti a Divi által küldött kéréseket, összetévesztve azokat potenciális biztonsági fenyegetésekkel és blokkolva azokat. Amikor ez megtörténik, a mentési folyamat leáll, ami hibaüzenetet eredményez. Ezt a problémát általában úgy észlelheti, hogy megkeresi a böngésző konzolját, amelyet úgy érhet el, hogy a jobb gombbal kattint az oldalon, kiválasztja az „Ellenőrzés” lehetőséget, majd a „Konzol” lapra lép.

Ennek kijavításához kapcsolatba kell lépnie a tárhelyszolgáltatójával a ModSecurity letiltásához, vagy saját kezűleg kell megtennie, ha rendelkezik hozzáféréssel a cPanelhez. Ha cPanel-t használ, jelentkezzen be, navigáljon a „Biztonság” részhez, és keresse meg a ModSecurity opciót a kikapcsolásához.

Egy másik lehetőség az, hogy egy biztonsági bővítmény, például a WordFence okozza az elzáródást. Ha WordFence-et használ, próbálja meg engedélyezni a WordFence „Tanulási mód” nevű szolgáltatást, amely segíthet. Megpróbálhatja ideiglenesen letiltani a biztonsági beépülő modulokat, hogy megnézze, ez megoldja-e a problémát.

Ha a biztonsági bővítmények kikapcsolása nem működik, vagy nincs telepítve, érdemes felvenni a kapcsolatot a tárhelyszolgáltatóval. Lehetséges, hogy a szerverükön található biztonsági szoftver okozza a problémát. Kérje meg őket, hogy nézzék meg a naplóikat, hogy azonosítsák a problémát, és esetleg módosítsák a biztonsági beállításaikat, hogy a Divi megfelelően tudjon menteni.

Bővítmények vagy gyermektéma-ütközés hibaelhárítása

Ellenőrizze a beépülő modulok ütközését

Néha a „Mentés nem sikerült” hibát ütköző beépülő modulok okozhatják. Ez akkor fordul elő, ha a webhelyén található két vagy több beépülő modul nem működik megfelelően együtt, ami megnehezíti a munka mentését.

Hogyan javítható?

  • Biztonságos mód: Próbálja meg engedélyezni a „Csökkentett módot”, hogy megnézze, a probléma továbbra is fennáll-e. Ez a mód letiltja a többi harmadik féltől származó beépülő modult, és segít azonosítani, ha ütközés áll fenn.
  • Pluginok letiltása: Egy másik módszer az összes beépülő modul ideiglenes deaktiválása. Ha minden jól működik nélkülük, akkor valószínűleg egy plugin a tettes. Ezután egyesével aktiválhatja az egyes bővítményeket, és ellenőrizheti, hogy a probléma megjelenik-e újra. Valószínűleg a probléma újbóli megjelenése előtt aktivált bővítmény okozza az ütközést.
  • Hibaelhárítás vagy csere: Miután azonosította a problémás beépülő modult, két lehetősége van:
    • Végezze el a beépülő modul hibaelhárítását, hogy megtudja, meg tudja-e oldani a problémát.
    • Cserélje ki a beépülő modult egy olyan alternatívára, amely nem okoz konfliktusokat.

Tipp: Használhat olyan beépülő modult, mint az „Állapotellenőrzés és Hibaelhárítás”, hogy könnyebben azonosíthassa a beépülő modulokkal kapcsolatos problémákat.

Ellenőrizze, hogy nincs-e gyermektéma ütközés

A beépülő modulokhoz hasonlóan a gyermektéma is okozhat mentési problémákat. Ez akkor fordul elő, ha fennakadás van a gyermektéma és a fő téma (szülőtéma) fájljai között, ami megakadályozza a szerkesztések mentését.

Hogyan javítható?

  • A szülőtéma újbóli engedélyezése: Váltson vissza a fő Divi-téma használatára a gyermektéma helyett. Ily módon a gyermektéma fájljai által okozott esetleges ütközések megszűnnek.
  • Ellenőrizze a gyermektéma fájlokat: Ha a szülőtémára való visszatérés után már nem tapasztal problémákat a munkája mentése során, az valószínűleg ütközik a gyermektémával. Ezután áttekintheti és összehasonlíthatja a gyermektéma fájljait, hogy megtudja, mi okozhatja a problémát.

Kódhiba-problémák hibaelhárítása

Amikor Divi webhelyekkel dolgozik, és kódrészletekkel próbál extra funkciókat vagy stílust hozzáadni, előfordulhat, hogy hibákba ütközik. Ez általában azért történik, mert hibákat követünk el, amikor kódot adunk hozzá a kódmodul használatával vagy más modulok speciális lapjaival, különösen, ha Ön kezdő. Ezek a kódhibák összezavarhatják a dolgokat, és megakadályozhatják, hogy az oldal megfelelően mentse a módosításokat a Divi építő.

Ellenőrizze a szintaktikai hibákat a CSS-kódban

A CSS-kód szintaktikai hibái zavarokat okozhatnak webhelye stílusában. Ezek a hibák gyakran írásjel-hibákból erednek, például hiányzó pontosvesszőből vagy zárójelből, valamint hibásan elírt változókból vagy utasításokból. Ha a CSS-kód rosszul van beállítva, az megzavarhatja az oldalon lévő más elemek megjelenését.

Rögzítési módszer

A probléma megoldásához először távolítsa el az összes egyéni CSS-kódot a Divi webhelyéről. Ezt úgy teheti meg, hogy nyissa meg a WordPress irányítópultját, és lépjen a Divi > Témabeállítások > Általános > Egyéni CSS elemre. Ha ott van, távolítsa el az összes egyéni kódot. Ha a kód eltávolítása megoldja a problémát, akkor egyenként hozzáadhatja az egyéni kódokat a tettes azonosításához.

Egy másik megközelítés a „Csökkentett mód” engedélyezése, amely letiltja az összes egyéni kódot anélkül, hogy befolyásolná webhelye megjelenését a látogatók számára. Ez lehetővé teszi a szintaktikai hiba elkülönítését a felhasználói élmény megzavarása nélkül. Ne feledje azonban, hogy a csökkentett mód engedélyezése másokat is letilthat beépülő modulokat, ami megnehezíti a probléma pontos okának meghatározását.

Ellenőrizze a szintaktikai hibákat a HTML-kódban

Szintaktikai hibák a HTML-kódban is előfordulhatnak, ami megakadályozza a szerkesztések mentését. A hibaelhárításhoz ellenőrizze az összes HTML-kódot az oldalon. Az egyik módszer az összes HTML-kódot tartalmazó modul és widget eltávolítása, majd fokozatosan újratelepítése, hogy megtudja, melyik okozza a problémát.

Rögzítési módszer

Összefoglalva, a CSS- és HTML-kód szintaktikai hibái, valamint a problémás rövid kódok megzavarhatják Divi webhelyének működését. A szisztematikus hibaelhárítással és a probléma forrásának azonosításával zökkenőmentes szerkesztési élményt biztosíthat.

További javaslatok, tippek és megoldások

Néha a „Mentés nem sikerült” problémát a Divi-ban a szokásos ajánlásokon túlmutató okok is okozhatják. Íme néhány tipp és trükk, amelyeket saját tapasztalataimból és más Divi-felhasználókkal folytatott beszélgetéseimből gyűjtöttem össze:

Munkamenet időtúllépése

Ha túl sokáig hagyta tétlenül a Visual Buildert, előfordulhat, hogy a munkamenet időtúllépéssel jár, ami a mentés sikertelenségét okozhatja. Mindig ne felejtsen el kilépni a Visual Builderből, ha éppen nem dolgozik aktívan az oldalon.

WordPress tétlen felhasználói kijelentkezés

A WordPress biztonsági okokból automatikusan kijelentkezteti a tétlen felhasználókat. Ha nem menti a kijelentkezési időintervallumon belül, a WordPress kijelentkeztetheti Önt, ami a mentés sikertelenségéhez vezethet. Szükség esetén módosíthatja ezt az időtúllépést egy plugin segítségével.

Mentés Témaépítő Sablon használatával

Ha olyan oldalon dolgozik a Visual Builderben, amelyre Témakészítő sablont alkalmaz, és hibát észlel a bejegyzés tartalma és a sablonterületek közötti váltáskor, próbáljon meg visszakattintani a bejegyzés törzsterületére a mentés előtt.

Próbálja újra

Néha egy egyszerű újrapróbálkozás váratlanul működhet. Ha az első próbálkozás sikertelen, tegyen még egy próbát.

Oldal bezárása, URL megnyitása új lapon

A böngésző lap bezárása és az URL újranyitása néha megoldhatja a problémát, mivel az lehet hamis pozitív eredmény.

VPN

A VPN használata ütközéseket okozhat, amelyek a mentés sikertelenségéhez vezethetnek, ezért próbálja meg letiltani, ha ilyet használ.

Hálózati kapcsolat

Az internetkapcsolat megszakadása is kiválthatja a sikertelen mentési problémát, ezért gondoskodjon stabil kapcsolatról.

Hangulatjelek, kódmodulok, rövid kódok

Az emojikat, kódmodulokat vagy rövid kódokat tartalmazó oldalak mentési hibákat tapasztalhatnak. Fontolja meg ezek eltávolítását vagy módosítását, hogy megtudja, megoldja-e a problémát.

SEO-bővítmények

Bizonyos SEO-bővítmények, például a Rankmath, a Yoast vagy az All-In-One SEO ütközhetnek a Divi-vel, ami mentési hibákat okozhat. Próbálja meg ideiglenesen letiltani őket, hátha segít.

Kerülje a Divi duplikációját

A Divi Theme és a Divi Builder beépülő modul egyidejű telepítése konfliktusokhoz vezethet. Győződjön meg arról, hogy csak egy van telepítve.

Kerülje az egyidejű szerkesztést az előtérből és a háttérből

Ha ugyanazt az oldalt egyidejűleg szerkeszti a Visual Builderben és a backend WordPress szerkesztőben, az ütközéseket okozhat.

Ellenőrizze a konzolhibákat

Használja a böngészőeszközöket a konzolhibák ellenőrzéséhez, amelyek betekintést nyújthatnak a problémába.

Visszaállítás változatokból

Ha minden más sikertelen, akkor is visszaállíthatja a módosításokat a háttérben található verziók előzményeiből.

Türelem mentéskor

A Visual Builderből való kilépés előtt várja meg, amíg a mentés gomb visszavált „Mentés”-re.

Ne szakítsa meg a mentést

Kerülje a mentési folyamat megszakítását lapváltással vagy máshova kattintással.

Gyorsítótár törlése

Végül a webhely gyorsítótárának törlése, beleértve a Divi statikus CSS-gyorsítótárát is, segíthet a probléma megoldásában.

Ha kipróbálja ezeket a javaslatokat, elháríthatja és megoldhatja a „Mentés nem sikerült” hibát a Divi-ban.

Következtetés

A Divi „Mentés nem sikerült” hibájának navigálása frusztráló akadály lehet, de a megfelelő tudással és megoldásokkal felvértezve legyőzheti. Ebben az útmutatóban számos olyan tényezőt vizsgáltunk meg, amelyek hozzájárulhatnak a probléma kialakulásához, és lépésről lépésre hibaelhárítási módszereket kínáltunk a probléma hatékony megoldásához.

A kiszolgálókapacitás-korlátozások kezelésétől a tűzfalkorlátozások kezeléséig és a beépülő modul-ütközések azonosításáig a lehetséges okok és megoldások széles skáláját ismertettük. Legyen szó a PHP-változók módosításáról, a biztonsági funkciók, például a ModSecurity letiltásáról, vagy az egyes beépülő modulok és a gyermektémák hibaelhárításáról, a hiba megoldása során számos lehetőség közül választhat.

Ezen kívül elmélyültünk a gyakori kódolási hibákban, és tippeket adtunk a munkafolyamat optimalizálásához, hogy a jövőben minimálisra csökkentsük a hiba előfordulásának valószínűségét. Ezen stratégiák megvalósításával és a Divi webhelye karbantartása során proaktív módon simább szerkesztési élményt és kevesebb megszakítást biztosíthat a mentési hibák miatt.

Emlékezzen, a műszaki problémák elhárítása, mint a „Mentés nem sikerült” hiba, türelmet, kitartást és hajlandóságot igényel a különböző megoldások felfedezésére. Ha követi az ebben az átfogó útmutatóban felvázolt irányelveket, és kihasználja a Divi közösség kollektív bölcsességét, jobban felkészült lesz a kihívások leküzdésére és a Divi-alapú webhely teljes potenciáljának felszabadítására.

Tehát, ha legközelebb a „Mentés nem sikerült” hibával találkozik a Divi-ban, ne essen kétségbe. Ehelyett tekintse vissza ezt az útmutatót, tekerje fel az ingujját, és kezelje a problémát. Elszántsággal és megfelelő megközelítéssel hamarosan visszatérhet a lenyűgöző webhelyek létrehozásához a Divi segítségével, a mentéssel kapcsolatos problémák nélkül.

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://divicake.com/blog/troubleshoot-save-has-failed-error-in-divi/

Ez is érdekelheti…