10 nagyszerű webhely, amely segít az online webfejlesztés tanulásában

Ha online webfejlesztést szeretne tanulni, több mint elegendő forrás áll rendelkezésre ahhoz, hogy megtanuljon mindent, amit tudnia kell. Valójában a mai világ webfejlesztői közül sok (ha nem a legtöbb) sikeres karriert indított azáltal, hogy a nulláról tanulta az online webfejlesztést. De még a legambiciózusabb újrakezdők is beleütköznek abba a problémába, hogy eldöntsék, hol kezdjék. Az alábbiakban megmutatjuk a 10 legnépszerűbb webhelyet, amelyek segítenek a webfejlesztés online elsajátításában.

Miért tanuljon online webfejlesztést?

Webfejlesztőként az Ön hitelessége inkább a portfólió erősségén múlik, mintsem a hitelességén. Munkalehetőségei gyakran konkrét készségekből és munkája mintáiból fakadnak, nem pedig egyetemi végzettségből. Nem arról van szó, hogy a megfelelő főiskolai végzettség nem fontos vagy értékes webfejlesztőként. Inkább azt akarja mondani, hogy ha az egyetemre járni nem szeretne, mindent megtudhat az interneten, amit a webfejlesztésről tudni kell. A webfejlesztő ipar továbbra is exponenciálisan növekszik, így nem fog hiányt találni az erőforrásokban. A legfontosabb, hogy elkezdjük.

Ez a lista segíteni fog mindenképpen!

10 nagyszerű webhely, amely segít az online webfejlesztés tanulásában

1. Treehouse

tanulj webfejlesztést

Team Treehouse a webfejlesztés egyik vezető online tanulási forrása. A havi 25 dollártól kezdődő alaptervekkel hozzáférhet szakértők által vezetett videó tanfolyamokhoz és interaktív gyakorlatokhoz.

Ezen kívül kínálják a Techdegree program-ot hogy 3-12 hónapon belül új karriert indítson. A gyakorlati készségek elsajátítása mellett a program segíti a munkakész portfólió felépítését is. Oktatási módszereik közé tartoznak a videók, interaktív kvízek és a kódfeladatok használata.

2. Lynda.com + LinkedIn tanulás

tanulj webfejlesztést

Lynda.com egy régi motoros a szakmában. Mostantól a Linda.com összes kurzusát összekapcsolták a LinkedIn insightokkal a személyre szabottabb tanulási élmény érdekében. Ahelyett, hogy egy adott pályán keresztül vezetne végig, az oldal elképesztő mennyiségű tanfolyamot kínál különböző területeken, köztük közel ezer webfejlesztési kurzust. Minden tanfolyam videósorozatra van felosztva, amelyeket átvezető példák és szükség esetén mintakód is elkísér. Így könnyedén belekezdhet bármibe, amit a saját tempójában tud tanulni. Havi 29 dollárért korlátlan hozzáférést kap.

3. Udemy

tanulj webfejlesztést

Az Udemy egy online tanulási platform, amely több mint 80 000 online tanfolyamot kínál a legváltozatosabb kategóriákban, így a webfejlesztés területén is. Minden kurzushoz, amit egy adott kategóriában kínálnak, korlátlan hozzáférés jár egy adott oktató videóelőadás-sorozatához. Emellett lehetőséged van kommunikálni az oktatóval az Udemy diákközösségén keresztül, ahol extra segítséget és tanácsokat kaphatsz. Bár minden kurzusért külön díjat kell fizetni, néhány előadást ingyen is megtekinthetsz, hogy eldönthesd, megfelel-e az adott tananyag az igényeidnek. A tanfolyamok a kezdő szinttől a haladóig terjednek. Összességében az Udemy kiváló minőségű tanulási lehetőségeket biztosít a webfejlesztés és más területeken is.

4. Codeacademy

tanulj webfejlesztést

A Codecademy egy kurzusalapú online tanulási platform, amely egyedülálló, gyakorlatorientált megközelítést alkalmaz a programozás elsajátításához. A tanulás megkezdéséhez először ki kell választanod egy tanulási útvonalat, például a webfejlesztést. Minden útvonal leckéket tartalmaz, amelyek az alapoktól kezdődnek és a haladó gyakorlati alkalmazásokkal érnek véget. A leckék írásos utasításokat is tartalmaznak, amelyek lépésről lépésre segítenek a tényleges kód megírásában, így a tanulás folyamatosan halad előre. Ez a „tanulás a gyakorlatban” megközelítés lehetővé teszi, hogy mindenki a saját tempójában haladjon.

A Codecademy emellett kínál olyan speciális programokat is, amelyeket „Codecademy Pro Intensive” néven hívnak, ezek célja, hogy a tanulást a következő szintre emeljék. Ezek a programok olyan gyakorlatorientált kurzusok, amelyek valós munkaerő-piaci készségeket fejlesztenek. Például lehetőséged van valódi projekteken dolgozni, és professzionális fejlesztőktől visszajelzést kapni.

 

5. MDN Web Docs (ingyenes)

tanulj webfejlesztést

Az MDN Web Docs egy értékes online forrás, amelyet a fejlesztők nyílt közössége hozott létre. Ezt a platformot a Mozilla, az Apple, a Google és a Microsoft munkatársai rendszeresen frissítik. Könnyedén rákereshetsz bármire, amit keresel, és hiteles szakemberek által készített pragmatikus magyarázatokat találhatsz. Az oldal még teljes leckéket is tartalmaz a webfejlesztés elsajátításához.

Az MDN Web Docs „Hacks Blogja” szintén kiváló referenciaforrás a webfejlesztői ipar számára.

6. Az Odin projekt (ingyenes)

tanulj webfejlesztést

Az Odin Projekt egy kiváló hely a webfejlesztési karrier elindításához, amelyet egy nyílt forráskódú közösség támogat és egy teljes stack tantervet kínál. A tananyag online oktatóanyagokból, blogokból és tanfolyamokból áll. Például a „Webfejlesztő 101” tanfolyam olyan leckéket tartalmaz, amelyek egy praktikus webalkalmazás elkészítésével kezdődnek és a programozás alapjaival zárulnak. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy valódi, portfólióértékű projekteket hozz létre, miközben egy aktív fejlesztői közösség tagjaként tanulsz.

7. Coursera

tanulj webfejlesztéstA Coursera a MOOC-ok (masszív nyílt online kurzusok) egyik legnagyobb szolgáltatója. A Coursera szorosan együttműködik a világ legjobb egyetemeivel, mint például a Stanforddal, a Princetonnel és a Yale-lel, hogy magas színvonalú online kurzusokhoz biztosítson hozzáférést. Lehetőség van diplomát szerezni számos területen, beleértve a számítástechnikát is. Ez a modell elsősorban a fix tanfolyamokra összpontosít, amelyekhez előzetes beiratkozás szükséges. A tanfolyamok általában egy 7 napos ingyenes próbaidőszakot kínálnak, azonban a továbbiakban havi díj fizetése szükséges a kurzusok eléréséhez.

8. Codewars

tanulj webfejlesztést

Codewars az egyik legnépszerűbb kódolási kihívásokkal foglalkozó webhely, amely lehetővé teszi webfejlesztői készségeinek elsajátítását azáltal, hogy a kihívásokat az Ön által választott programozási nyelven oldja meg. A jobb megértés érdekében akár összehasonlíthatja is megoldását más megoldásokkal.

9. WPsessions

tanulj webfejlesztést

WPsessions egy online webfejlesztői képzési terület, amelynek középpontjában a WordPress áll. A módszer az, hogy megtanít minden olyan készségre, amely szükséges a professzionális WordPress-webhelyek létrehozásához egyénileg üléseken és teljes tanfolyamok. Már havi 15 dollárért teljes hozzáférést kaphat az összes képzési tartalomhoz.

A WPsessions egy online webfejlesztői képzési platform, amely elsősorban a WordPressre fókuszál. A képzés célja, hogy elsajátíttassa a felhasználókkal azokat a készségeket, amelyek szükségesek a professzionális WordPress webhelyek létrehozásához. A tananyagot egyéni fejezetek és teljes tanfolyamok formájában kínálják. Már havi 15 dollárért teljes hozzáférést biztosítanak az összes képzési anyaghoz.

10. Codeschool (most Pluralsight)

tanulj webfejlesztést

A Pluralsight egyedülálló online platform, amely kifejezetten a webfejlesztéshez kapcsolódó kódolási készségek fejlesztésére szolgál. A Pluralsight különlegessége abban rejlik, hogy lehetőséget kínál a „Pluralsight IQ” felmérés elvégzésére. Ez a felmérés segít azonosítani a tudásbeli hiányosságokat, így a felhasználók pontosan azokra a készségekre koncentrálhatnak, amelyek fejlesztésére szükségük van. Választhatóak specifikus tanulási utak, amelyek irányított tanulási élményt nyújtanak, de önállóan is elvégezhető kurzusok állnak rendelkezésre. A Pluralsight kipróbálható egy ingyenes próbaverzió keretében, és a személyes tagság díja havi 35 dollártól kezdődik.

További helyek a webfejlesztéshez

Rendkívül nehéz ezt a listát 10-re szűkíteni, ezért itt van még néhány forrás, amelyet érdemes megnézni.

A webfejlesztői karrier elindítása valóban kihívást jelenthet, különösen az első lépések megtétele. Azonban miután megkezdted az utadat, gyorsan rájöhetsz, hogy a rendelkezésre álló online forrásoknak köszönhetően milyen gyorsan és hatékonyan lehet új ismereteket szerezni. Napról napra többet tanulva egyre közelebb kerülsz ahhoz, hogy a kívánt készségeket elsajátítsd és sikeresen elindulj az új karrieredben. Remélhetőleg a felsorolt webfejlesztői források segítségedre lesznek ezen az úton, és megkönnyítik a tanulási folyamatot.

A poszt 10 nagyszerű webhely, amely segít az online webfejlesztés tanulásában először jelent meg Elegant Themes Blogján.

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://www.elegantthemes.com/blog/tips-tricks/learn-web-development-online

Ez is érdekelheti…