Effektek alkalmazása a Divi szakasz háttérképére

A Divi tervezési beállításai: Az elmosódás és egyéb effektek

A Divi tervezési lehetőségei, mint például az elmosódási effektus, jelentősen javíthatják webhelye vizuális hatását. Viszont adódhat egy probléma: amikor ezeket az effektusokat alkalmazzuk, azok nemcsak a háttérképre, hanem az egész szekció minden elemére kiterjednek, beleértve a modulokat is. Ez zavaró lehet, ha célunk kizárólag a háttérkép manipulálása. Ebben az oktatóanyagban bemutatok egy trükköt, amellyel csak a Divi szekciók vagy sorok háttérképére alkalmazhatunk elmosódást vagy más szűrőeffektusokat, anélkül, hogy a modulokat érintené. Lássuk, hogyan oldhatjuk meg ezt a problémát együtt!

A probléma megoldása: A Divi szűrőeffektusainak alkalmazása kizárólag a háttérképre

A Divi lehetővé teszi, hogy minden szakasz, sor és modul tervezési beállításai között egyszerűen alkalmazhassunk és módosíthassunk szűrőeffektusokat. Ezek a beállítások a Tervezés fül alatt, a Szűrők szekcióban találhatók. Ez azt jelenti, hogy gyorsan és egyszerűen javíthatja webhelye elemeinek megjelenését anélkül, hogy összetett kódolásba vagy külső eszközök használatába kellene folyamodnia. Legyen szó akár finom elmosódásról, fényerő beállításáról vagy egyedi színátmenetek alkalmazásáról, a teljes irányítás a kezében van. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy vizuálisan lenyűgöző terveket hozzon létre, amelyek leköthetik a közönség figyelmét és emelik webhelye általános esztétikáját.

A Divi szűrőeffektus-beállításai kényelmes módot kínálnak webhelye vizuális vonzerejének fokozására.

Divi Filter Effect tervezési beállítások

A szűrőeffektusok hatása túlmutat a háttereken

A szűrőeffektusok alkalmazásának egyik fő problémája a Divi-ban az, hogy ezek a hatások a teljes szekcióra vagy sorra kiterjednek, beleértve a benne található szövegeket, képeket és egyéb modulokat. Ez nem ideális, hiszen gyakran szeretnénk, hogy ezek az effektusok kizárólag a háttérképekre hatjanak. Például, ha elmosódási effektust alkalmazunk a háttérre, nem kívánjuk, hogy a szekcióban lévő szövegek vagy egyéb tartalmak is elmosódjanak. Ez a korlátozás megnehezítheti a kívánt vizuális hatás elérését anélkül, hogy befolyásolná a tartalom olvashatóságát vagy tisztaságát.

Testreszabás CSS-sel: Egyéni CSS-osztály hozzárendelése a szakaszhoz vagy sorhoz

Ha elmosódást vagy egyéb szűrőeffektust szeretne hozzáadni egy szakasz vagy sor háttérképéhez a Divi-ban, először egy egyéni CSS-osztályt kell hozzárendelnie. Ez az osztály segít az adott szekció vagy sor célzott megjelölésében, amikor az effektusokat alkalmazzuk. Íme a lépések:

  1. Nyissa meg annak a szakasznak vagy sornak a beállításait, ahol az effektust alkalmazni kívánja.
  2. Lépjen a „Speciális” fülre.
  3. Keresse meg a „CSS ID és osztályok” kapcsolót, és aktiválja a beviteli mező megjelenítését.
  4. Írja be a „dc-background-filter” osztálynevet (idézőjelek nélkül) a „CSS-osztály” feliratú beviteli mezőbe.

Az egyéni CSS-osztály hozzáadásával beállíthatjuk a szekciót vagy sort az elmosódási vagy más szűrőeffektusokra. Ez a lépés kulcsfontosságú annak biztosításához, hogy a CSS-kód csak a kívánt elemekre vonatkozzon. Az osztály alkalmazása után továbbléphetünk a következő lépésekkel, amelyekben ténylegesen hozzáadjuk a kívánt effektusokat a CSS-kóddal.

Egyéni CSS-osztály hozzárendelése a szakaszhoz

szakasz beállításai

A parallaxis effekt engedélyezése

A következő lépésben lépjen a szakasz vagy sor háttérbeállításaihoz. Egyszerűen válassza ki a „Háttér” opciót, majd kattintson a háttérkép fülre. Ezen a lapon aktiválja a „Parallaxis effektus használata” jelölőnégyzetet, amely egy ügyes görgetési effektust ad a háttérképhez. Ezenkívül válassza a „CSS” opciót a parallaxis módszerként. Ez biztosítja a hatás sima és zökkenőmentes alkalmazását. Miután beállította ezeket az opciókat, készen áll a Divi szekció hátterének további testreszabására.

A parallaxis hatás egy sokoldalú tervezési technika, amely mélységet és vizuális érdeklődést kölcsönöz a Divi webhelyeknek.

A parallaxis effektus engedélyezése

A CSS-kód használata a parallax hatás letiltásához

Annak ellenére, hogy a beállításokban engedélyezzük a parallaxis effektust, később CSS kóddal letilthatjuk. Ennek az az oka, hogy biztosítsuk, csak egy adott „et_pb_parallax_css” nevű osztályt célozunk meg. Ez az osztály kulcsfontosságú, mert lehetővé teszi, hogy kizárólag a háttérképet érintsük, anélkül, hogy más elemekre hatna az oldalon. Így elérhetjük a kívánt hatást parallaxis nélkül.

Illessze be a következő kódot a Divi > Témabeállítások > Integrációk fül alatt található „Adjon hozzá kódot a <head> taghez a blogján” területre.

.

 .dc-background-filter .et_pb_parallax_css { background-attachment: inherit !important; background-position: 50%; }
Egyéni CSS-kód hozzáadása a Divi irányítópultjához rugalmasságot biztosít a webhely megjelenésének és funkcionalitásának finomhangolásához az Ön preferenciái szerint.

Egyéni css kód hozzáadása a Divi vezérlőpultján

A fent említett kód működése részletesen:

Amikor használjuk a „.dc-background-filter” osztályt, célunk az adott szekció vagy sor, amelynek hátterét módosítani szeretnénk. Ez lehetővé teszi, hogy konkrét hatásokat kizárólag erre a területre alkalmazzunk. Továbbá, a „.et_pb_parallax_css” osztályt a Divi-ben a parallaxis háttérhatású elemekhez használjuk, amely segít azonosítani azokat az elemeket, amelyekre ez a különleges vizuális hatás vonatkozik.

Most pedig térjünk át a CSS tulajdonságokra:

  • background-attachment: inherit !important; Ez a sor lényegében arra utasítja a hátteret, hogy örökölje a szülőelem tulajdonságait. Ez fontos, mert felülír minden parallaxis effektre vonatkozó különleges beállítást. A „!important” rész biztosítja, hogy ez az utasítás elsőbbséget élvezzen ellentmondásos beállításokkal szemben.
  • background-position: 50%; Itt a háttér pozícióját úgy állítjuk be, hogy középen legyen. Ez segít megőrizni a vizuális megjelenést, amikor a parallaxis hatás nem aktív.

Egyszerűbben fogalmazva, ezek a kódrészletek segítenek nekünk szabályozni és beállítani webhelyünk kialakításában meghatározott szakaszok vagy sorok háttérmegjelenését, biztosítva, hogy azok úgy nézzenek ki, ahogyan szeretnénk, különösen a parallaxis hatások kezelésekor.

A CSS-kód használata az elmosódás effektus vagy más szűrőeffektus alkalmazása a Divi háttérképekre

Miután eldöntötte, hogy milyen elmosódást vagy szűrőeffektust szeretne a Divi szakasz háttérképéhez, a következő lépés az, hogy ezt CSS segítségével alkalmazza. Az alábbiakban talál egy példát arra a kódra, amelyet hozzá kell adnia webhelyéhez. Ezt a kódot testreszabhatja saját preferenciáinak és stílusának megfelelően:

Illessze be ezt a kódot a Divi > Témabeállítások > Egyéni CSS kóddobozba.

 .dc-background-filter .et_pb_parallax_css {  filter: blur(10px);  -webkit-filter: blur(10px);  }

Egyszerűsítve: Mire jó a fenti kód?

A „.dc-background-filter” osztály olyan, mint egy speciális címke, amellyel kijelöljük azt a szakaszt vagy sort, amelynek hátterét szeretnénk módosítani. Képzeld el, mint egy jelzést, ami azt mondja: „Figyelem, erre a területre koncentrálunk!”

A Divi az „.et_pb_parallax_css” osztályt használja azokra az elemekre, amelyek hátterében látványos parallaxis effektus van. Ez olyan, mintha görgetéskor a háttér eltérő sebességgel mozogna a többi tartalomhoz képest, ami egyedi vizuális hatást kelt.

Amikor azt mondjuk, hogy „filter: blur(10px);”, ezzel gyakorlatilag azt kérjük a számítógéptől, hogy tegye homályossá a háttérképet. A „10px” a homályosság mértékét jelenti – minél nagyobb ez a szám, annál elmosódottabb lesz a kép. Ezt az értéket szabadon módosíthatod, hogy az elmosódás erősségét a saját ízlésed szerint állíthasd be.

A „-webkit-filter: blur(10px);” kifejezés a Safari böngészők számára van fenntartva, hogy az elmosódás ott is hibátlanul működjön. Néhány régebbi Safari verzió csak ezzel a kiegészítő kódrezettel képes értelmezni, mit szeretnénk az elmosódással elérni.

Tehát leegyszerűsítve, ezzel a kóddal azt mondjuk a webhelynek, hogy homályosítsa el egy meghatározott szakasz vagy sor hátterét, miközben biztosítjuk, hogy a hatás minden típusú böngészőben jól nézzen ki. Egyszerű és praktikus! Nyugodtan igazítsd az értékeket a kívánt megjelenés elérése érdekében a Divi szakasz háttérképén. Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz segítséget kérni!

Előtte:

Ha elmosódott effektust ad hozzá webhelye háttérképéhez, tetszetős megjelenést hozhat létre, amely felkelti a látogatók figyelmét

Háttérkép az elmosódási effektus alkalmazása előtt

Utána:

A Divi könnyen használható eszközöket biztosít különböző elemek elmosódásának alkalmazásához, beleértve a képeket, a háttérképeket és akár a teljes szakaszokat is.

Háttérkép az elmosódási effektus alkalmazása után

Következtetés

Összefoglalva, a háttérképek elmosódási és szűrőeffektusainak alkalmazása a Divi szekciókban jelentősen javíthatja webhelye vizuális vonzerejét. Bár a Divi tervezési beállításai kényelmesen teszik lehetővé ezeknek az effektusoknak az alkalmazását, gyakran az egész szekcióra, beleértve a szövegeket és más modulokat is kiterjednek, ami nem mindig ideális.

Az egyéni CSS-osztályok és a rafinált kódolási technikák segítségével azonban áthidalhatja ezeket a korlátokat, és pontosan csak a háttérképeket célozhatja meg, anélkül, hogy a többi elemet befolyásolná. Az itt bemutatott, lépésről lépésre haladó útmutatások világos stratégiát kínálnak ennek megvalósítására, lehetővé téve, hogy látványos terveket hozzon létre, amelyek magukhoz vonzzák a közönség figyelmét.

Akár egy finom elmosódást szeretne elérni, akár különböző szűrőket próbál ki a mélység és dimenzió fokozása érdekében, a Divi rendszerének sokoldalú testreszabási lehetőségei szinte korlátlanok. Ezeket a technikákat felhasználva tovább finomíthatja webhelye esztétikáját, és mély benyomást kelthet látogatóiban.

Ne habozzon tovább kísérletezni különböző beállításokkal, hogy megtalálja a Divi szekció hátterének ideális megjelenését. A kreativitás és némi szakértelem segítségével weboldalát egy vizuálisan lenyűgöző alkotássá alakíthatja át.

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://divicake.com/blog/apply-blur-and-filter-effects-to-divi-section-background-image/

Ez is érdekelheti…