Nem kompatibilis archiválási hiba a WordPress 6.4.3-ban bővítmények és témák feltöltése közben

Ha a WordPress 6.4.3 verziójára frissítés után „Inkompatibilis archívum” hibával találkozik, nem Ön az egyetlen, aki ezt a problémát tapasztalja a WordPress közösségben. Ez a hiba különösen azokat érinti, akik MacOS-t használnak a beépülő modulok zip-archívumainak tömörítésére és feltöltésére. Azonban van egy könnyen követhető útmutatónk, amely segít megérteni a probléma okát és annak megoldását.

Mi okozza a hibát?

A probléma gyökere az, ahogy a MacOS zip fájlokat tömöríti, valamint az, ahogyan a WordPress 6.4.3-as verziója értelmezi ezeket a fájlokat a feltöltéskor. A közelmúltban végrehajtott biztonsági fejlesztések, amelyek a feltöltési folyamat szigorítását célozták, sajnos akaratlanul is nehézségeket okoztak a MacOS által tömörített zip-fájlokkal, ami az „Inkompatibilis archívum” hibaüzenet megjelenéséhez vezetett. Hasonló problémák korábban már érintették a WordPress-t és a WP-CLI-t is, és ez a viselkedés a PHP libzip verziójának eltéréseivel kapcsolatos.

Egy pillantás a hibára

A probléma megoldása

A WordPress közösség gyors és hatékony reakciója révén számos megoldás született az „Inkompatibilis archívum” hiba orvoslására. Ha Windows operációs rendszert használ és szembesül ezzel a problémával, követheti az alábbi lépéseket a megoldáshoz:

  1. Tömörítse újra a fájlt a Windows File Explorer segítségével:
    • Tegyük fel, Ön olyan felhasználó, aki egy beépülő modult vagy témát szeretne feltölteni, és hibaüzenetet kap. Ebben az esetben először kicsomagolja a letöltött zip fájlt.
    • Ezután kattintson jobb gombbal a fő beépülő modul vagy téma mappára.
    • Válassza a „Küldés a > Tömörített (zip) mappába” opciót.
    • Az így létrehozott zip fájlt használja a WordPress webhelyén történő feltöltéshez.

Ez a módszer gyakran megoldja az „Inkompatibilis archívum” hibát, mivel a Windows saját tömörítési mechanizmusát használja, ami általában kompatibilis a WordPress rendszerrel. Ha a probléma továbbra is fennáll, valószínű, hogy a hiba oka nem közvetlenül a zip fájl létrehozásával kapcsolatos, hanem más tényezők, mint például a fájlengedélyek, a szerverkonfiguráció, vagy egyéb, a WordPress telepítéssel kapcsolatos problémák állhatnak a háttérben.

Ebben az esetben érdemes lehet további nyomozást végezni, vagy a WordPress támogatási fórumain kérni segítséget, ahol szakértők és a közösség tagjai készséggel nyújtanak segítséget a problémák megoldásában.

Használja a MacOS Command Line-t a tömörítéshez

Azok számára, akik MacOS-t használnak és az „Inkompatibilis archívum” hibával találkoznak WordPress beépülő modulok vagy témák feltöltésekor, egy alternatív megoldást kínálhat a terminál használata a zip fájlok készítéséhez. A MacOS beépített tömörítési eszköze helyett a következő lépésekkel tömörítheti a bővítmény mappáját a terminál segítségével, ami biztosítja a fájl WordPress feltöltési folyamatával való kompatibilitását:

  1. Nyissa meg a Terminált a MacOS-en.
  2. Navigáljon a beépülő modul vagy a téma mappájának tartalmazó könyvtárhoz.
  3. Használja a következő parancsot a tömörítéshez:
zip -r my-plugin.zip my-plugin/
  1. Ebben a példában a my-plugin/ a tömöríteni kívánt mappa neve, és my-plugin.zip lesz az újonnan létrehozott tömörített fájl neve.

Ez a módszer biztosítja, hogy a zip fájl kompatibilis legyen a WordPress feltöltési folyamatával, elkerülve a MacOS általános tömörítési eszközével kapcsolatos problémákat.

Ideiglenes Beépülő Modul Megoldás

Ha egy gyors és egyszerű megoldást keres a probléma kezelésére, Aaron Jorbin fejlesztett egy bővítményt, amely kényszeríti a WordPress-t, hogy a ZipArchive helyett a PclZip-et használja, ezzel hatékonyan megkerülve a problémát. Ez az ideiglenes megoldás különösen hasznos lehet, ha nem áll módjában manuálisan módosítani a zip fájlok létrehozásának módját. A bővítmény telepítéséhez és aktiválásához kövesse a WordPress bővítmények telepítésére vonatkozó általános útmutatásokat.

A bővítmény funkcionalitását az alábbi kódsor hozzáadásával érheti el a WordPress témájához vagy egyedi bővítményéhez:

// Reference code for developers.  add_filter('unzip_file_use_ziparchive', '__return_false');

Ez a kódsor kikapcsolja a ZipArchive használatát, és ehelyett a PclZip-et alkalmazza, ami segíthet megoldani az „Inkompatibilis archívum” hibát. Fontos megjegyezni, hogy ez csak egy ideiglenes megoldás, és a WordPress vagy a szerver környezet frissítésével javasolt visszatérni a standard működésre.

Kattintson ide a PclZip bővítmény letöltéséhez.

Ha a ZipArchive::open() meghiúsul, hajtson végre egy tartalék PclZip-et

Itt található egy kódrészlet a fejlesztőknek a tartalék megoldás megvalósításához.

// Potential workaround in custom code until official fix is deployed if (!$zip->open($file_path) === TRUE) {     use PclZip instead of ZipArchive }

Előretekintve

A WordPress közösség aktív részvételével és közös erőfeszítéseivel folyamatosan dolgoznak az ilyen és hasonló problémák megoldásán. Az „Inkompatibilis archívum” hiba esete is jól példázza, hogy a közösség milyen gyorsan képes reagálni és megoldásokat találni. Egy közelgő WordPress kiadásban várhatóan javításra kerül ez a probléma, így fontos, hogy maradjon kapcsolatban a közösséggel, kövesse a fórumokat és a WordPress hivatalos kommunikációs csatornáit a legfrissebb frissítésekért és megoldásokért.

A WordPress közösség ereje valóban az együttműködésben és a megosztott tudásban rejlik. Az ilyen típusú problémák nemcsak a technikai akadályok leküzdésére ösztönöznek, hanem arra is, hogy a közösség tagjai kölcsönösen segítsék egymást, megosztva tapasztalataikat és megoldásaikat. Az „Inkompatibilis archívumhiba” esete emlékeztet minket arra, hogy a WordPress használata során nem vagyunk egyedül; egy széles körű, támogató közösség áll rendelkezésünkre.

Az általunk vázolt lépésekkel és az aktív közösségi részvétellel Ön képes lesz navigálni ezen a problémán, és maximalizálni a WordPress platform által kínált lehetőségeket. Emellett fontos, hogy aktívan részt vegyen a közösségi fórumokon, és adja hozzá saját tapasztalatait és megoldásait, ezzel is segítve a többi felhasználót és hozzájárulva a WordPress platform további fejlődéséhez.

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://diviextended.com/incompatible-archive-error-in-wordpress/

Ez is érdekelheti…