Eladó termékoldalak létrehozása: Átfogó útmutató

Egy adott napon több száz vagy akár több ezer látogató érheti el webhelyét,

de mégsem fejezik be a vásárlást. Átböngészik a termékoldalait, de sajnos ezzel véget is ér az útjuk.

Tehát felmerül a kérdés:

mi lehet a probléma? Végül is, a márkája erős, és termékei pontosan azok, amelyekre a célközönségnek szüksége van. Mi hiányzik akkor?

A probléma gyakran abban rejlik, hogy a termékoldalakra nem fordítanak elegendő figyelmet. Hiszen a digitális világban élünk, és a jól kidolgozott termékoldalak az online értékesítés kulcsfontosságú elemei. Ugyanúgy, mint amikor személyesen nézi meg a termékpolcokat, a részletek is számítanak, és ezek lehetnek a döntő tényezők az eladás és a potenciális vásárló elvesztése között.

Hogyan lehet újjáéleszteni termékoldalait az ügyfélélmény javítása és a konverziók számának növelése érdekében a mai naptól kezdve?

Kezdjen egy tervvel

Ahhoz, hogy olyan termékoldalakat hozzon létre, amelyek eladnak, először az oldalak összetevőinek stratégiai megszervezésével kell kezdenie. Minden elemnek célirányosnak kell lennie, lényeges információkat kell nyújtania, és tovább kell vezetnie a látogatókat a vásárlási útjukon.

A termékoldalak minden aspektusának aprólékos megtervezésével megalapozhatja ügyfelei intuitívabb és sikeresebb online vásárlási élményét.

A közönség megértése

Mindenekelőtt ismerje meg célközönségét. Mik az igényeik, preferenciáik és fájdalmaik? Ez a tudás alapvetően befolyásolja mindent a termékleírásoktól kezdve a használt vizualizációkig.

Ezenfelül a célközönségre vonatkozó információk megszerzése hasznos lehet a termékoldalon keresztül történő reklámozás és értékesítés minden aspektusában:

  • Szövegírás: Határozza meg azt a nyelvet és hangot, amely rezonál a célközönségével, hangsúlyozva az ajánlatok előnyeit és egyedi értékesítési pontjait.
  • Tartalom marketing: Határozza meg a releváns és vonzó témákat, valamint a tartalom terjesztési stratégiáit, hogy hatékonyan elérje célpiacát.
  • E-mail marketing: Fontolja meg azt a hangnemet, stílust és tartalmat, amely motiválja közönségét a részvételre és válaszadásra, beleértve a személyre szabott ajánlatokat, hírleveleket és termékfrissítéseket.
  • Közösségi média marketing: Készítsen tervet a vonzó tartalomra, a rendszeres közzétételre és a közösségi interakcióra ezeken a kulcsfontosságú platformokon.
  • Reklám közösségi médiában: Tervezze meg a népszerűsítendő tartalom típusát, például szponzorált bejegyzéseket vagy történeteket, és döntse el a megcélozni kívánt felhasználók demográfiai, földrajzi és pszichográfiai jellemzőit.
  • Keresőoptimalizálás (SEO): Tervezze meg, hogy ezeket beépítse webhelye tartalmába, blogbejegyzéseibe és metaleírásaiba, hogy javítsa keresőmotorjainak helyezését és láthatóságát.

Versenytársak kutatása

A célközönség megértése kulcsfontosságú, különösen akkor, ha a közvetlen versenytársakkal küzd a figyelemért. Az ő közönségük elemzésével értékes betekintést nyerhet saját termékoldalának finomításához.

Kezdje azzal, hogy készít egy listát a közvetlen versenytársairól. Kezdetben foglaljon magában bárkit, aki hasonló termékeket vagy szolgáltatásokat kínál, függetlenül azok közvetlen relevanciájától. Később lehetősége nyílik ennek a listának a finomítására.

Először végezzen alapvető kulcsszókutatást. Nyissa meg a Google-t, és keressen a termék- vagy szolgáltatáskategóriája alapján, de kezdjen olyan kifejezésekbe is, mint például „legjobb”, „megfizethető” vagy „vélemények”, hogy a kereskedelmi lekérdezésekre összpontosítson.

Például, ha hálószobabútorokkal foglalkozik, a „megfizethető nagyméretű ágyak” kifejezés segíthet azonosítani a versenytársakat az adott piacon.

 

termékoldal versenytársak után kutatva

Ez a megközelítés felfedi a versenytársakat, és betekintést nyújt az Ön piacának versenyképességébe. Ezután a következő csoportokba kell sorolnia az Ön által azonosított versenytársakat:

  • Közvetlen versenytársak: Olyan vállalkozások, amelyek az Önéhez nagyon hasonló termékeket vagy szolgáltatásokat kínálnak, és hasonló piacot céloznak meg.
  • Közvetett versenytársak: Különböző, de kapcsolódó termékeket vagy szolgáltatásokat kínáló vállalkozások, amelyek egy hasonló célpiacot szolgálnak ki.

Általában a közvetlen versenytársak jelentik a nagyobb veszélyt az Ön vállalkozására és termékoldalai forgalmára. Azonban a közvetett versenytársak is elterelhetik a potenciális ügyfeleket, befolyásolva ezzel az Ön piaci részesedését.

Mindkét típus megértése és elemzése elengedhetetlen a versenykörnyezet átfogó áttekintéséhez. A versenytársak termékoldalainak célpiacainak azonosításához vegye figyelembe a következő módszereket:

  • Vizsgálja meg a termékértéküket: A termék egyedi értékajánlata gyakran utal a célközönségre. Még ha nincs is kifejezetten kijelentve, maga a termék értékes betekintést nyújthat a célközönség preferenciáiról.

 

az egyik versenytárs termékoldala

Értékelje a kommunikációs stílusukat: Ahogyan a versenytársak kommunikálják az értéket és a terméket az oldalukon, sokat elárulhat a célpiacukról. Vajon formális vagy informális stílust alkalmaznak? Iparspecifikus terminológiát vagy laikusok számára is érthető kifejezéseket használnak?

a versenytárs termékoldalának termékleírása

A termék főcímének és leírásának elolvasásával jobban megértheti a versenytársak célpiacait, ami viszont segítheti és finomíthatja az Ön saját termékoldalait.

Kiváló minőségű képek és videók

Egy kép sokat elárul, és egy videó még többet, különösen a termékoldalak esetében. Ezért fontos beruházni olyan professzionális, nagy felbontású képekbe és videókba, amelyek több szemszögből is bemutatják a termékeit.

Az e-kereskedelmi termékoldalakon jelenleg érvényesülő legfontosabb trendek közül néhány:

  • Minimalista fotózás: A minimalista stílus kiemeli a termék jellemzőit és részleteit, segítve az ügyfeleket a megalapozott összehasonlításban. Emellett modern, előkelő hangulatot kölcsönöz a termékképeknek.

Flat Lay Fotózás: Ez a stílus hatékonyan alkalmazható egy termékcsoport szervezett bemutatására, ezért népszerű az e-kereskedelemben és a közösségi média marketingjében.

Videótartalom: A videók egyre fontosabb szerepet kapnak az e-kereskedelemben a termékek használatának bemutatásához. A videótartalom létrehozásakor elengedhetetlen, hogy a termék jellemzőit és előnyeit teljes mértékben közvetítse.

Nail the Design Essentials

Már említettük, hogy jó minőségű és divatos fényképeket és videókat kell használnia a termékoldalain, ha azt szeretné, hogy termékei sikeresen eladódnak. Az online áruházakban azonban gyakran nem elegendő csupán egy kép.

Vannak más jelentős tervezési elemek is, amelyeket figyelembe kell vennie, hogy az oldal teljes legyen.

Adjon hozzá egy kiemelkedő CTA-t (Call to Action):

Az e-kereskedelmi termékoldalak kulcsfontosságú összetevői között a CTA kiemelt helyet foglal el. Ez lehet például a „Kosárba helyezés”, a „Vásárlás most” vagy hasonló gombok.

A CTA-nak azonnal észrevehetőnek kell lennie, és azonnali cselekvésre kell ösztönöznie a látogatót.

 

egy termékoldal cta

A CTA (Call to Action) Gombokkal Kapcsolatban: A különböző színek különböző kultúrákban különböző érzelmeket és jelentéseket váltanak ki. Ezért a CTA színének kiválasztásakor figyelembe kell vennie a kívánt érzelmi választ, amit a célközönségben szeretne kiváltani, valamint azt, hogy a szín hogyan kontrasztál az oldal többi színsémájával.

a termékoldal cta gombja

A jól megtervezett CTA nem csak a láthatóságról szól. Arról is szól, hogy rezonáljon a célközönséggel, ezáltal növelve a konverzió valószínűségét.

Könnyű navigáció engedélyezése

Az egyszerű navigáció javítja a felhasználói élményt a termékoldalon. A navigációs útvonalak például egyértelmű útvonalat biztosíthatnak a felhasználók számára, megmutatva számukra az aktuális helyüket a webhely hierarchiájában.

termékoldal navigáció

Ez a funkció nemcsak a termékek szerkezetének és kategorizálásának megértését segíti elő, hanem megkönnyíti a más érdeklődési területre való áthelyezést is. Ezenkívül a navigációs útvonal hatékonyan csökkenti a visszafordulási arányt azáltal, hogy javítja az általános felhasználói élményt és a webhely használhatóságát.

Jelölje ki, ami fontos

Ez a funkció nemcsak a termékek szerkezetének és kategorizálásának megértését segíti elő, hanem megkönnyíti a más érdeklődési területre való áthelyezést is. Ezenkívül a navigációs útvonal hatékonyan csökkenti a visszafordulási arányt azáltal, hogy javítja az általános felhasználói élményt és a webhely használhatóságát.

image 22 Eladó termékoldalak létrehozása: Átfogó útmutató

Ez a taktika összhangban van a márka hírnevével, mivel rendszeresen kínál akciókat és kedvezményeket, különös tekintettel a pénztárca-tudatos fogyasztókra, valamint aláhúzza a márka felismerését a vizuális vonzerő fontosságáról ügyfelei számára.

A termékoldalakon belül a legfontosabb elemeknek, mint az áraknak és a különleges ajánlatoknak, azonnal észrevehetőnek kell lenniük. Ez nemcsak javítja a felhasználói élményt, hanem növeli az eladások valószínűségét is.

Felfigyelnek a Keresőmotorokra

A digitális piacon való navigálás és annak biztosítása, hogy a termékoldalak kiemelkedjenek a Google keresési eredményei között, mindig kihívást jelent.

Ezért elengedhetetlen, hogy jó minőségű, informatív és SEO-optimalizált termékoldalakat hozzon létre. A termékoldalak hatékony keresőoptimalizálása javítja a vásárlók vonzásának és bevonásának képességét, ami magasabb helyezést eredményez a keresőmotorok eredményoldalain (SERP), és egyszerű módszer a webhely forgalmának növelésére és a webhely általános teljesítményének javítására.

Kulcsszóstratégia Kidolgozása és Végrehajtása

Alapozza meg termékoldalait jól kutatott kulcsszavakkal. Egy robusztus kulcsszóstratégia növelheti az organikus forgalmat és a konverziós arányt. Koncentráljon oldalanként három-öt termékközpontú kulcsszóra, egy elsődleges kulcsszóval. Vegye figyelembe a kulcsszó szándékát, és vegyen fel hosszú farkú kulcsszavakat a verseny csökkentése érdekében.

Példa egy Lépésről Lépésre Bemutatott Megközelítésre:

  1. Ismerje meg Termékét és Közönségét:
    Határozza meg terméke alapvető jellemzőit, felhasználásait és célközönségét.

Példa: Ha környezetbarát jógaszőnyegeket árul, az alapvető jellemzői közé tartozhatnak a „nem mérgező anyagok”, a „fenntarthatóság” és a „tartósság”.

image 10 Eladó termékoldalak létrehozása: Átfogó útmutató

2. Kezdeti Kulcsszókutatás:

Használjon kulcsszókutató eszközöket, mint például a Google Kulcsszótervezőt, SEMrush-t, Ahrefs-t vagy Mozt, a releváns kulcsszavak megtalálásához.

Példa: A környezetbarát jógaszőnyegek esetében a kezdeti kulcsszavak lehetnek „környezetbarát jógaszőnyegek”, „fenntartható jógaszőnyegek”, „nem mérgező jógaszőnyegek”.

3. A Keresési Szándék Elemzése:

Derítse ki, miért keresnek az emberek ezekre a kulcsszavakra – vásárolni, információt szerezni vagy termékeket összehasonlítani akarnak-e?

Példa: A „környezetbarát jógaszőnyeg vásárlása” tranzakciós szándékot jelez, míg a „környezetbarát jógaszőnyeg előnyei” információs szándékot.

 

image 7 Eladó termékoldalak létrehozása: Átfogó útmutató

4. Long Tail Kulcsszavak Felvétele:

Ezek hosszabb és pontosabb kulcsszókifejezések. Gyakran alacsonyabb a keresési volumenük, de magasabb a konverziós arányuk.

Példa: A „legjobb környezetbarát jógaszőnyeg jógához” egy Long Tail kulcsszó.

 

image 12 Eladó termékoldalak létrehozása: Átfogó útmutató

5. A Kulcsszavak Stratégiai Megvalósítása:

Használja kulcsszavait termékcímekben, leírásokban, metaleírásokban és URL-ekben.

Példa: Az Ön terméke címe lehetne „Környezetbarát Jógaszőnyeg | Nem Mérgező és Fenntartható | Márkanév”.

 

image 14 Eladó termékoldalak létrehozása: Átfogó útmutató

Ne feledje, a jó kulcsszóstratégia nem csak a forgalom növeléséről szól; a megfelelő forgalom növeléséről van szó, amely értékesítésekké válhat. A kulcsszóstratégia rendszeres elemzése és adaptálása elengedhetetlen a hatékonyság megőrzéséhez.

Használjon a popup ablakokat a konverziók növelésére

image 18 Eladó termékoldalak létrehozása: Átfogó útmutató

Popup Ablakok, Helyesen Végrehajtva, Az E-kereskedelmi Webhelyek Legjobban Teljesítő Eszközei Közé Tartozik. A több értékesítés eléréséhez azonban be kell tartani a legjobb gyakorlatokat. A következő irányelvek különbséget tehetnek a tolakodónak tekintett előugró ablakok és azok között, amelyek a webhely látogatóit a fizetési oldalra irányítják:

Legyen Felhasználóbarát

A hatékony felugró ablakok kulcsa abban rejlik, hogy a megfelelő üzenetet a megfelelő közönségnek az optimális pillanatban prezentáljuk. Ez a megközelítés központi szerepet játszik a felhasználóbarát előugró ablakok kialakításában, ahol célzott stratégiákat alkalmaznak bizonyos látogatói szegmensek bevonására a kijelölt termékoldalakon.

image 9 Eladó termékoldalak létrehozása: Átfogó útmutató

Az Előugró Ablakokhoz Különféle Célzási Lehetőségek Használata:

  • Földrajzi Hely: Szabja testre az előugró ablakait a látogató tartózkodási helye – ország, régió vagy város – alapján. Ez különösen hasznos lokalizált kampányok vagy régióspecifikus ajánlatok esetén.
  • Kosárérték Célzása: Valósítson meg előugró ablakokat a kosár értéke alapján. Például, ha a látogató kosara 100 USD alatt van, egy 100 USD feletti rendelések esetén ingyenes szállítást kínáló előugró ablak ösztönözheti őket további tételek hozzáadására.
  • Az Új és a Visszatérő Látogatók Megkülönböztetése: A felugró ablakok testreszabása aszerint, hogy egy látogató új vagy visszatérő. Kedvezményt kínálhat az első alkalommal látogatóknak, miközben különböző ösztönzőket kínál a visszatérő ügyfeleknek.
  • Kosárelhagyási Beavatkozás: Telepítsen előugró ablakokat, ha a látogató árukat ad a kosarába, de a webhely elhagyásának jeleit mutatja. Ezek az előugró ablakok emlékeztetőként vagy ösztönzőként szolgálhatnak a vásárlás befejezéséhez.
  • Elfogyott Értesítések: Amikor egy látogató megtekint egy kifogyott terméket, kínáljon fel egy előugró ablakot, amely lehetővé teszi számára, hogy feliratkozzon a készletről szóló értesítésekre.

Készítsen tervet

A webhely kialakításához harmonikusan illeszkedő előugró ablak létrehozása elengedhetetlen ahhoz, hogy ne tűnjön tolakodó reklámnak. A felugró ablakok tervezésére vonatkozó legjobb gyakorlati irányelvek betartása kulcsfontosságú ehhez az integrációhoz.

image 15 Eladó termékoldalak létrehozása: Átfogó útmutató

A Felugró Ablakok Tervezésének Legfontosabb Gyakorlatai:

  • Használja Webhelye Színsémáját: A vizuális koherencia megőrzése érdekében párosítsa a felugró ablakok színeit webhelye palettájával.
  • A Márkatónus Fenntartása a Felugró Szövegben: Az előugró ablakban használt nyelvnek és hangnemnek tükröznie kell a márka hangját, biztosítva a kommunikáció következetességét.
  • Tartsa Be a Márkaépítési Betűtípusra Vonatkozó Irányelveket: Használja ugyanazokat a betűtípusokat, mint a webhelye, a márka irányelveinek megfelelően, hogy megőrizze az egységes megjelenést és hangulatát.

Ez

A termékleírásnak tartalmaznia kell a termék minden kritikus részletét, beleértve annak jellemzőit, előnyeit, lehetséges felhasználásait és specifikációit, beleértve a méreteket, méreteket, anyagokat és a kezelési utasításokat. Ez segít az ügyfeleknek megérteni, hogy pontosan mit vásárolnak.

image 8 Eladó termékoldalak létrehozása: Átfogó útmutató

Fontolja meg, hogy terméke mely vonatkozásai izgatja fel ügyfeleit. Ez lehet a design, az anyagok vagy maguk az innovatív kiegészítések. Ezek a termék tulajdonságai.

Fordítsa a hangsúlyt arra, hogy ezek a funkciók hogyan szolgálják az ügyfelet, és kezdjen el egy szilárd termékleírást írni. Ezek azok az előnyök, amelyeket a terméke kínál.

Előre kérdések

Egy fizikai üzletben a vásárlóknak megvan az az előnyük, hogy testközelből megvizsgálják a termékeket, és információkat kérnek az értékesítőktől. Azonban az e-kereskedelmi környezetben, ha a vásárló nem találja meg a válaszokat, gyorsan átválthat egy másik online lehetőségre.

Ennek ellensúlyozása érdekében fontos, hogy átfogó termékadatok megadásával proaktívan foglalkozzunk a potenciális ügyfelek kérdéseivel.

image 20 Eladó termékoldalak létrehozása: Átfogó útmutató

Fontolja meg a következő információk megadását:

  • Méretek és súly: Egyértelműen adja meg a termék méretét és súlyát, mivel ezek döntő tényezők a vásárlók számára a vásárlás és a használat során.
  • Anyag és kezelési útmutató: Ismertesse a termékben használt anyagokat, és adjon útmutatást a gondozásához és karbantartásához.
  • Eredet: Tájékoztassa az ügyfeleket a termék gyártási helyéről. Ez döntő tényező lehet azok számára, akik előnyben részesítik az egyes régiókban vagy országokban készült termékeket.
  • Beleértve: Részletesen részletezze, hogy mi jár a termékkel. Például tartalmaz-e kiegészítőket vagy kiegészítő elemeket?
  • Garancia és eredetiség: Adott esetben adjon meg információkat a garanciákról, garanciákról vagy eredetiségigazolásokról. Ez biztosítja vásárlóit a termék minőségéről és hosszú élettartamáról.
  • Üzleti szabályzat: Legyen átlátható üzlete szabályzata, beleértve a visszaküldési és cserefolyamatokat is. Ez az egyértelműség enyhítheti a vásárlók aggodalmait az online vásárlással kapcsolatban.
  • Visszajelzések és vélemények: Jelölje ki, ha a termék bestseller, vagy pozitív értékeléseket kapott. A vásárlói visszajelzések jelentősen befolyásolhatják a vásárlási döntéseket azáltal, hogy társadalmilag igazolják a termék minőségét és elégedettségét.

Az ilyen szintű részletezés nem csak az aggályokat kezeli, hanem azt is demonstrálja, hogy üzlete elkötelezett az átláthatóság és az ügyfélszolgálat iránt. Ez a megközelítés növelheti az ügyfelek bizalmát a termékoldalakon történő vásárlás iránt.

Használja ki a közösségi médiát és a közösségi bizonyítást

Egy másik szempont, amely a sikeres, árusító termékoldalakon alapvető fontosságúvá válik, a közösségi média bejegyzései, amelyek társadalmi bizonyítékként működnek.

Az ügyfelek lényegesen nagyobb valószínűséggel vásárolnak, ha egy termékoldalon olyan emberek képei jelennek meg, akik a közösségi médiában használják.

image 19 Eladó termékoldalak létrehozása: Átfogó útmutató

Így a releváns közösségi bizonyítékok termékoldalaiba való beépítése nagyban növelheti az online konverziós arányokat.

Így integrálhatja hatékonyan a közösségi bizonyítékot termékoldalaiba:

  • Vásárlási számok kiemelése: Mutassa meg, hányan vásárolták meg a terméket. Ez a statisztika bizalmat és népszerűséget jelenthet a potenciális vásárlóknak.
  • Mutasson be vásárlói véleményeket és véleményeket: Kiemelten jelenítse meg a vásárlói beszámolókat, véleményeket és értékeléseket. A többi vásárlótól kapott pozitív visszajelzés erőteljes támogatást jelent.
  • Felhasználó által generált tartalom használata: Jelenítse meg a terméket használó ügyfelek fényképeit vagy videóit. Ez a vizuális tartalom hitelességet és relativitást kölcsönöz termékének.
  • Szakértői értékelések és díjak: Ha termékét szakértők értékelték, vagy díjakat kapott, feltétlenül jelenítse meg ezt az információt. Ez növeli a hitelességet és a presztízst.

A vizuális társadalmi bizonyítékok hihetetlenül meggyőzőek lehetnek. Ezért ne habozzon megkérni ügyfeleit és a közösségi média követőit, hogy hozzanak létre vizuális UGC-t. Fontolja meg egy közösségi média verseny vagy nyereményjáték szervezését, amely szórakoztató és kifizetődővé teszi a részvételt.

Összefoglalva, a hatékony termékoldalak a sikeres e-kereskedelmi üzlet sarokkövei. Egyesítik a látványt, a lenyűgöző történetmesélést és a felhasználó-központú dizájnt, hogy magával ragadó vásárlási élményt hozzanak létre.

Az ügyfelek elkötelezettségére, a bizalomra és a folyamatos fejlesztésre összpontosítva termékoldalait hatékony eszközökké alakíthatja, amelyek nemcsak bemutatják termékeit, hanem megtestesítik márkája lényegét is.

A lebilincselő termékoldalak létrehozásának útja egy folyamatos tanulási, alkalmazkodási és fejlődési folyamat, amelynek célja mindig az ügyfelek változó igényeinek való megfelelés és azok kielégítése.

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://divimode.com/creating-product-pages-that-sell-comprehensive-guide/

Ez is érdekelheti…