Hogyan készítsünk promóciós sávot Divi témában

Keres egy egyszerű módot arra, hogy webhelyének látványosságát növelje egy vonzó promóciós sáv hozzáadásával? Ebben az áttekinthető útmutatóban bemutatjuk, hogyan ágyazhat be könnyedén személyre szabható promóciós sávokat a Divi segítségével, kihasználva az oldal alapvető funkcióit.

Lehetősége van rugalmasan megtervezni a promóciós értesítési sávokat és azokat bármely választott oldalhoz vagy bejegyzéstípushoz hozzárendelni! Csak néhány sor kód szükséges hozzá, amelynek lépéseit részletesen ismertetjük. Tehát, lássunk neki, és hozzunk létre egy látványos promóciós sávot a Diviben!

Amennyiben promóciós sávot szeretne létrehozni a DIVI segítségével bővítmények nélkül, kövesse az alábbi lépéseket:

  • Adjon hozzá egy Szekció modult a globális fejléc tetejére.
  • Adjon hozzá jQuery kódot a bezárás gomb kattinthatóvá tételéhez.

1. lépés: Adjon hozzá egy Szekció modult a meglévő globális fejlécéhez.

A Divi Theme Builder segítségével testreszabhatja az elrendezést.

A promóciós sáv testreszabása egyszerű a Divi és a Theme Builder által nyújtott széleskörű beállítási lehetőségeknek köszönhetően. Legyen szó egy üzleti oldalról, blogbejegyzésekről vagy egy adott oldalról, a promóciós sávot könnyedén hozzárendelheti azokhoz. Ehhez egyszerűen válassza ki a kívánt oldalakat vagy bejegyzéstípusokat a Divi Theme Builderben, navigálva a Divi > Theme Builder menüpontba. Ha már rendelkezik egy fejléccel vagy globális fejléccel a Theme Builderben, itt konfigurálhatja a beállításokat. A változatosság Önre vár!

A Divi Theme Builder kiterjedt elrendezés-testreszabási lehetőségeivel könnyedén testreszabhatja promóciós sávjának kialakítását.

Testreszabhatja az elrendezést a Divi Theme Builder segítségével

Tartalmazzon egy három oszlopos sort tartalmazó részt, amint az a mellékelt képen látható.

Három oszlopos elrendezésű sor.

Három oszlopos sor

Tervezze meg promóciós sávját a Divi Builderben

Először hozza létre a promóciós sávot a Divi Builder segítségével. Bátran variálja a különféle Divi modulokat, hogy azok megfeleljenek az Ön ízlésének. Az alapkonfiguráció tartalmazhat egy szöveg modult, egy gombot és egy bezáró gombot, ahogyan azt példánkban is bemutattuk.

Fokozza a felhasználók elköteleződését a webhelyén található dinamikus és testreszabható promóciós sávval.

Promo bár

Állítsa be a Divi Promo Bar bezárás gombját

Ahhoz, hogy webhelye látogatói lehetőséget kapjanak a Divi promóciós sáv elrejtésére, módosítanunk kell CSS osztályokat, azonosítókat, és adjunk hozzá egy kis kódot. Így amikor valaki rákattint a bezáráshoz, a szakasz eltűnik. Ne aggódjon, a következő három lépés egyértelmű, és mindegyik döntő szerepet játszik.
Olvass tovább:Videók automatikus lejátszása a Divi-ban: 3 módszer bemutatása beépülő modulok nélkül

Bezárás X gomb hozzáadása

Kezdésként szúrjon be egy bezárás (X) ikont a szekcióba. Ez egy egyszerű folyamat, különösen a Divi beépített ikonkészletével. Egyszerűen használja az „X” ikont a Divi belső elrendezésében, hozzáadva egy szövegmodult a szekcióhoz, és beillesztve a következő kódot:

<a href=”#” class=”close-promo-bar”>X</a>

M

Fontos megjegyezni, hogy esetenként előfordulhat, hogy az ikon „M” betűként jelenik meg, ismeretlen okokból. Azonban, ha az „X” ikonkódot használja, a megjelenítés a végfelhasználó számára helyes lesz. Ez a kód az ETmodules ikonbetűtípus-családhoz tartozik, amelyet a Divi széles körben használ.

A fenti lépések követésével létrehozhat egy elegáns és személyre szabható promóciós sávot a Divi használatával, anélkül, hogy bővítményeket kellene telepítenie. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a promóciós sávot bármely oldalhoz vagy bejegyzéstípushoz hozzárendelje, így növelve webhelye vonzerejét és interakcióját a látogatókkal.

Emlékeztetőül, a promóciós sáv testreszabása és a bezárás gomb funkciójának hozzáadása egyszerű, köszönhetően a Divi rugalmas elrendezési és modulkezelési lehetőségeinek. A fenti útmutató segítségével könnyedén hozzáadhatja és testreszabhatja a promóciós sávot, hogy illeszkedjen webhelye stílusához és üzenetéhez.

Adja hozzá a fenti kódot a képen látható módon:

A felhasználóbarát interakció érdekében zökkenőmentesen építsen be egy közeli ikont (X) a designba.

Bezárás X gomb hozzáadása

CSS-azonosító hozzáadása az X gomb bezárásához

Hogy hozzáadjon egy CSS-azonosítót a „Bezárás X gomb”hoz, amely tartalmazza az ikon kódot, egyszerűen kövesse ezeket a lépéseket:

  1. Navigáljon ahhoz a modulhoz a Divi szerkesztőben, ahol hozzáadta az X ikon kódot.
  2. Nyissa meg a modul beállításait, kattintson a „Speciális” fülre.
  3. A „CSS ID & Osztályok” szakaszban találja meg a „CSS ID” beviteli mezőt.
  4. Illessze be az „close-promo” azonosítót a „CSS ID” mezőbe.

Ez az azonosító lehetővé teszi a jQuery kód számára, hogy specifikusan azonosítsa és kezelje az X gombra történő kattintásokat.

Rendeljen egyedi azonosítót az X ikonhoz a tervezésen belüli egyszerűsítés érdekében.

ID hozzáadása az X ikonhoz

CSS osztály hozzáadása a szakaszhoz

A promóciós sáv megfelelő testreszabásához és stílusozásához hozzá kell rendelni egy CSS osztályt a szakaszhoz:

  1. Navigáljon a szakasz beállításaihoz, amely tartalmazza a promóciós sávot.
  2. Kattintson a „Speciális” fülre.
  3. Az „CSS ID & Osztályok” szakaszban kapcsolja be a „CSS Osztályok” beállítást.
  4. A „CSS Osztály” beviteli mezőbe írja be a „promo-bar” osztálynevet.
  5. Mentsen el minden változtatást.

Ez az osztály segítségével később pontosan célzott CSS szabályokat alkalmazhat a promóciós sávra, hogy az illeszkedjen weboldala dizájnéhoz.

Az egyszerű és hatékony testreszabás érdekében integráljon egy kijelölt osztályt a szakaszba.

Osztály hozzáadása a szakaszhoz

2. lépés: JQuery kód hozzáadása, hogy kattintható funkciót adjon a bezárás gombhoz

A Divi promóciós sáv megfelelő működéséhez a kód kezdeti bitje a jQuery-t tartalmazza. Ez a kód arra szolgál, hogy elrejtse a promóciós sávot, amikor a látogató a bezárás vagy elrejtés gombra kattint. A döntő elem itt az azonosító #bezárási promócióamely a gomb kiváltja a cselekvést. Tehát amikor a felhasználó rákattint az X ikonra, az lényegében az egész szakasz eltűnésének jele lesz. Ez zökkenőmentesen történik a szakaszba beépített CSS-osztálynak köszönhetően, így az egész folyamat intuitív a felhasználó számára.

Illessze be ezt a kódot Divi > Témabeállítások > Integrációk fülre ban,-ben „Adjon hozzá kódot a < head > a blogodról” kódterület.

 
Illessze be a mellékelt kódot a Divi Dashboardba a zökkenőmentes megvalósítás és funkcionalitás érdekében.

A kód hozzáadása a Divi Dashboardhoz

 #close-promo:hover { cursor: pointer; }

Egérmutató hozzáadása, amikor az egérmutatót az X ikon fölé viszi

Illessze be ezt a kódot Divi>Témabeállítások>Egyéni CSS kóddoboz.

Következtetés:

Összefoglalva, a vonzó promóciós sáv létrehozása a webhelyére a Divi Theme Builderrel egy egyszerű és hatékony folyamat, amely lehetővé teszi a testreszabható promóciós sávok zökkenőmentes integrálását a Divi webhelyére, mindenféle bővítmény nélkül. A Divi Theme Buildernek köszönhetően kihasználhatja a tervezési rugalmasságot és egyszerűen hozzárendelheti a promóciós sávokat kívánt oldalakhoz vagy bejegyzéstípusokhoz.

A folyamat egy szakaszmodul hozzáadásával kezdődik a globális fejléc tetejére, amiután a Divi Theme Builder segítségével testreszabhatja az elrendezést az Ön preferenciái szerint. A szerkezet három oszlopra épül, amely egy lenyűgöző és szemrevaló megjelenést kölcsönöz a promóciós sávnak.

Az útmutató részletesen bemutatja, hogyan tervezheti meg a promóciós sávot a Divi Builder segítségével, a Divi modulokat (például szöveget, gombot és bezáró gombot) használva a standard beállításokhoz. A bezáró gombnak köszönhetően a felhasználók képesek elrejteni a promóciós sávot, és a mellékelt jQuery kód segítségével ez a funkció simán megvalósítható, biztosítva, hogy a bezárás gombra kattintva a promóciós sáv elegánsan eltűnjön.

Emellett fontos a mellékelt jQuery kód hozzáadása a Divi téma beállításainak Integrációk lapjához, hogy engedélyezze ezt a funkcionalitást. Az X ikon CSS testreszabása egy kellemes érintés, amely hozzáad egy mutatót a hover eseményhez, így javítva a felhasználói élményt.

Ezeket a lépéseket követve könnyedén létrehozhat egy látványos és funkcionális promóciós sávot a Divi által vezérelt webhelyén, amely egy dinamikus és vonzó elemet biztosít a látogatói számára, javítva ezzel webhelye vonzerejét és interaktivitását.

 

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://divicake.com/blog/how-to-create-a-promo-bar-in-divi-theme/

Ez is érdekelheti…