Ajax keresés a WooCommerce-ben: Integrálás, optimalizálás és konfigurálás

A WooCommerce áruházakban az ügyfelek gyakran szeretnék gyorsan megtalálni a kívánt terméket. Ebben az esetben egy Ajax alapú vagy a WooCommerce saját élő keresőeszköze segíthet a termékek valós idejű keresésében és megjelenítésében. Ez nemcsak időt takarít meg, hanem javítja a felhasználói élményt, csökkenti a weboldalról való visszapattanási arányt, és növeli a konverziók számát az üzletben. Ha Ön a Divi témát használja és szeretné implementálni ezt a funkciót a webáruházában, érdemes elolvasnia ezt a bejegyzést.

Képzeljük el azt a helyzetet, amikor egy vásárló kapucnis pulóvert keres az online áruházban. Az Ajax kereső eszköz használatával egyszerűen beírja a „kapucnis pulóver” kifejezést a keresési mezőbe, és azonnal megjelenik az összes kapcsolódó termék listája.

Divi Ajax keresés a WooCommerce-ben

Ez remek lehetőséget nyújt arra, hogy a vásárló közvetlenül megtekinthesse és kiválaszthassa a kedvenc pulóverét anélkül, hogy újra és újra frissítenie kellene a termékoldalakat.

Amennyiben hozzá szeretné adni az Ajax keresési funkciót a WooCommerce áruházához, a Divi WooCommerce Extended bővítmény tartalmaz egy dedikált élő termékkereső modult, valamint számos további funkciót, mint például a Mini kosár, Carousel, Checkout Manager – mindezt egyetlen bővítményben, a Divi számára.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan integrálhatja, konfigurálhatja és optimalizálhatja az Ajax élő kereső modult a WooCommerce áruházában, és megvizsgáljuk a legjobb Ajax keresésoptimalizálási stratégiákat.

Kezdjük.

Az Ajax Search integrálása

Először telepítenie kell a Divi WooCommerce Extended bővítményt, amely tartalmazza az Ajax keresési funkciót.

Divi Ajax keresés a WooCommerce modulban

Használja az Ajax Product Search modult az üzlet oldalának vagy a WooCommerce áruházának kezdőlapjának legfelső részén.

Az Ajax Product Search konfigurálása

A konfigurációhoz navigáljon a megfelelő szakaszba, és adja meg a keresési mező helyőrző szövegét. Ez jelenik meg az ügyfél számára, mielőtt elkezdene gépelni az Ajax keresőmezőbe.

A keresési eredmények számát is korlátozhatja, ami hasznos lehet, ha nem szeretné az ügyfelet azzal zavarni, hogy egy termékre százával jeleníti meg a találatokat.

Konfigurálja a Divi Ajax keresést a WooCommerce-ben

Arra is gondoltunk, mi történik, ha valamelyik termék nem kapható az üzletben, és a vásárló megpróbálja megtalálni. Ehhez megadhat egy szokást Nincs eredmény szöveg.

A termék nem érhető el a WooCommerce Divi Ajax keresésében

Nézze meg, hogyan tükröződik ez az Ajax keresésre az előtérben.

A termék nem található a Divi Ajax keresésben

Hangolja be az Ajax keresési paramétereit

Az Ajax keresési modul magja felelős minden háttérbeli keresési lekérdezésért. Az igényeinek megfelelően finomhangolhatja, hogy a termékek a címük, leírásuk, kategóriáik, címkéik és egyéb paramétereik alapján kereshetőek legyenek. Ha alaposabb keresést szeretne, minden paramétert be kell állítania.

Divi Ajax keresés a WooCommerce keresési paramétereiben

Annak érdekében, hogy a termékcímek, leírások és attribútumok megfeleljenek a keresési lekérdezéseknek és megjelenjenek az eredmények között, kulcsszavakkal kell őket optimalizálni.

Például, ha van egy ABC márkájú pólója, optimalizálhatja a termékcímet „ABC póló”-ként. Ha a póló kék, ezt a színt is megemlítheti a címben és a leírásban, hogy a kék színű vagy ABC márkájú pólót kereső felhasználók könnyebben megtalálják azt a keresési eredmények között.

Kulcsszóoptimalizálás a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

Ezenfelül van lehetőség bizonyos termékek keresési eredményekből való kizárására is. Ehhez szüksége lesz a kizárni kívánt termékek azonosítóira.

A termék kizárása a WooCommerce Divi Ajax kereséséből

Egy termék termékazonosítóját a következőre navigálva ellenőrizheti WooCommerce >> Összes termék. A listában szereplő minden termék egyedi termékazonosítóval rendelkezik.

Termékazonosító a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

Figyeljük meg, mi történik, ha megemlítjük a termékazonosítót a Termékazonosítók kizárása terület.

Termékazonosító a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

A termékek egyedi azonosítóit a WooCommerce >> Összes termék menüpont alatt találhatja meg. Minden termékhez tartozik egy egyedi azonosító, amely alapján beállítható, hogy az adott termék ne jelenjen meg a keresési eredmények között. Például, ha a 268-as termékazonosítóval rendelkező terméket szeretné kizárni, egyszerűen megteheti, így az nem fog megjelenni a keresési találatokban.

Az Ajax Search Display konfigurálása

Az Ajax keresési konfigurációnak ezen része kezeli, hogyan jelenjenek meg a keresési eredmények a felhasználói felületen. Itt van lehetőség a keresési ikon megjelenítésére vagy elrejtésére a keresősávban.

A következő lépés a konfigurációban az, hogy döntsön arról, mit szeretne megjeleníteni a keresési eredményekben. Dönthet úgy, hogy a keresési eredmények között megjelenítésre kerül a termék címe, leírása, kiemelt képe és ára.

Ezeknek a beállításoknak köszönhetően a WooCommerce áruház tulajdonosai finomhangolhatják az élő keresési funkciót, hogy az még inkább megfeleljen az ügyfelek igényeinek és javítsa az áruház használati élményét. Az Ajax keresési funkció beállítása és optimalizálása növelheti a weboldal hatékonyságát, elősegítheti a termékek gyorsabb felfedezését, és hozzájárulhat az üzleti sikerhez.

Konfigurálja a Divi Ajax keresést a WooCommerce-ben

A keresési eredmények megjelenítésének optimalizálása kulcsfontosságú a WooCommerce áruházakban, hogy a vásárlók könnyebben találják meg azt, amit keresnek. Az eredményeket akár öt oszlopban is megjelenítheti, lehetővé téve ezzel több termék egyidejű megjelenítését egyetlen nézetben. Ez a megközelítés csökkenti a felesleges görgetés szükségességét, amikor a keresési eredmények listája hosszabb.

Több oszlopos Divi Ajax keresés a WooCommerce-ben

Amennyiben a keresési eredmények listája hosszabbá válik, a görgetősáv telepítése segíthet a felhasználóknak a könnyebb navigációban. Ezzel a felhasználók egy görgetősáv segítségével böngészhetik a teljes keresési eredmények listáját.

Több oszlopos Divi Ajax keresés a WooCommerce-ben

Tekintse meg, hogyan javítja a görgetősáv a felhasználók keresési élményét.

Görgetősáv a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

A „Kattintson a Linkre” beállítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan átnavigáljanak a keresési eredményekből a termékoldalakra. Dönthet úgy, hogy az eredményekre kattintva az új lapon vagy az aktuális böngészőablakban nyílnak meg a termékoldalak. Mindkét lehetőség fenntartja a felhasználó keresési élményét, lehetővé téve számukra a termékek részletes megtekintését.

Termékek megjelenítése új lapon a Divi Ajax keresésében a WooCommerce-ben

Az új lapon ez így jelenne meg.

Termékek megjelenítése új lapon a Divi Ajax keresésében a WooCommerce-ben

Mindkét esetben a felhasználó keresési élménye változatlan marad, és az új lapra vagy ablakra váltva megtekintheti a terméket.

Az Ajax Search testreszabása az Ön igényei szerint

Az Ajax kereső funkciója nemcsak gyors és hatékony megoldást nyújt a termékkeresésre, hanem számos testreszabási lehetőséget is kínál. Testreszabhatja a keresőmező háttérszínét, szövegszínét, a mező fókusz színét, és más stílusbeállításokat is módosíthat annak érdekében, hogy az illeszkedjen webáruháza kinézetéhez.

Stílus Divi Ajax keresés a WooCommerce-ben

Az ikon méretének, színének és a betöltési jelző méretének és színének beállításával tovább finomíthatja a keresőmező megjelenését. Ezek a beállítások segítenek abban, hogy a keresőmező kiemelkedjen, és felhívja a vásárlók figyelmét.

Keresés ikon a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

Hasonlóképpen beállíthatja a betöltő méretét és színét, hogy vizuálisan vonzó legyen, miközben a fogyasztók a keresési eredmények megjelenésére várnak.

Betöltő a Divi Ajax keresésében a WooCommerce-ben

Tekintse meg a testreszabás utáni hatásokat a Betöltő mérete és színe részben.

Betöltő megjelenítése a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

A betöltési jelző méretének és színének megváltoztatása növeli a vizuális vonzerőt, miközben a felhasználók a keresési eredmények betöltésére várnak. A testreszabásnak köszönhetően a kereső funkció nemcsak hasznos, de esztétikailag is illeszkedik a webáruház stílusához.

Keresési eredmény elem a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

A keresőeszköz testreszabása lehetővé teszi, hogy a webáruház egyedi igényeinek megfelelően alakítsa ki a keresési funkciót, biztosítva ezzel, hogy a keresési eredmények pontosan és esztétikailag is illeszkedjenek a webáruház stílusához. Az Ajax kereső használatával a webáruház tulajdonosok jobban irányíthatják a vásárlói útvonalakat, elősegítve a termékek gyorsabb felfedezését és a vásárlási döntések megkönnyítését.

Keresési eredmények elemstílusa a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

Az Ajax keresés telepítése és konfigurálása után fontos figyelmet fordítani a felhasználói visszajelzésekre és a weboldal analitikai adataira, hogy tovább finomhangolhassa a keresési élményt. A keresési funkció folyamatos fejlesztése és optimalizálása biztosítja, hogy a webáruház minden látogatója számára a lehető legjobb élményt nyújtsa.

Végső soron az Ajax kereső beépítése egy lépés a digitális üzleti siker felé, amely nemcsak azonnali értéket ad a felhasználóknak, hanem hosszú távon is hozzájárul a webáruház növekedéséhez és virágzásához. Az innovatív technológia alkalmazása és a felhasználói élmény javítása kulcsfontosságú elemei a modern online kereskedelemnek, és az Ajax kereső ezen a területen kínál kiemelkedő megoldást.

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://diviextended.com/ajax-search-in-woocommerce-integrate-optimize-and-configure/

Ez is érdekelheti…