Integrálja, optimalizálja és konfigurálja az Ajax Search szolgáltatást a Divi WooCommerce Extended használatával

A WooCommerce webáruházban az ügyfelek könnyedén rálelhetnek a keresett termékekre. Ebben az esetben egy Ajax alapú vagy a WooCommerce saját élő keresőeszköze nyújt segítséget a termékek valós idejű keresésében és megjelenítésében. Ez jelentős időmegtakarítást eredményez, ami nem csupán a felhasználói élmény javítását eredményezi, hanem csökkenti a weboldalról való kiszállási arányt, illetve növeli az áruházban történő konverziók számát. Ha a Divi témát használja, és szeretné bevezetni ezt a funkciót a webáruházában, akkor érdemes végigolvasnia ezt a bejegyzést.

Képzeljünk el egy vásárlót, aki pulóvert szeretne vásárolni az Ön online áruházában. Az Ajax keresőfunkció használatával egyszerűen beírja a „pulóver” szót a keresőmezőbe, aminek eredményeképpen megjelenik minden, a „pulóver” kulcsszóhoz kapcsolódó termék listája.

Divi Ajax keresés a WooCommerce-ben

Nem csodálatos? Mostantól kezdve közvetlenül megtekintheti és kiválaszthatja a kedvenc kapucnis pulóverét anélkül, hogy szükség lenne az oldalak újratöltésére a különböző termékek közötti böngészés során.

Amennyiben szeretné az Ajax keresési funkciót hozzáadni a WooCommerce webáruházához, a Divi WooCommerce Extended bővítmény egy kitűnő választás. Ez a plugin egy dedikált élő termékkereső modult biztosít, továbbá számos előre beállított megoldást kínál, mint például a Mini kosár, Termékkarusszel és a Pénztárkezelő – mindezt egyetlen bővítményben, kifejezetten a Divi témához.

Ebben a cikkben áttekintjük, hogyan integrálhatja, konfigurálhatja és optimalizálhatja az Ajax élő keresési modult a WooCommerce webáruházában. A legjobb Ajax keresésoptimalizálási stratégiák is terítékre kerülnek, melyekkel javíthatja webáruháza teljesítményét.

Kezdjük el.

Az Ajax Search integrálása

Az első lépés a Divi WooCommerce Extended bővítmény telepítése, amely magában foglalja az Ajax keresési funkciót.

Divi Ajax keresés a WooCommerce modulban

Helyezze el az Ajax Termékkereső modult webáruháza kezdőlapjának vagy egy másik fontos oldalának tetejére, hogy az ügyfelek könnyen hozzáférhessenek.

Az Ajax Product Search konfigurálása

Menjen a Konfigurációs menüpontra, ahol megadhatja a keresőmező helyőrzőjének szövegét. Ez a szöveg fog megjelenni az ügyfelek számára, mielőtt elkezdenének gépelni a keresőmezőbe.

Lehetősége van arra is, hogy korlátozza a keresési eredmények számát. Ez különösen akkor hasznos, ha nem szeretné az ügyfeleket túl sok találattal elárasztani egyetlen termékre vonatkozóan.

Konfigurálja a Divi Ajax keresést a WooCommerce-ben

Arra is gondoltunk, mi történik, ha valamelyik termék nem kapható az üzletben, és a vásárló megpróbálja megtalálni. Ehhez megadhat egy szokást Nincs eredmény szöveg.

A termék nem érhető el a WooCommerce Divi Ajax keresésében

Nézze meg, hogyan tükröződik ez az Ajax keresésre az előtérben.

A termék nem található a Divi Ajax keresésben

Finomítsa az Ajax keresési paramétereit

Ez a lépés adja az Ajax Termékkereső modul szívét és lelkét, amiért a modul a keresési lekérdezések minden hátterét kezeli. Itt van lehetősége testreszabásra, attól függően, hogy milyen alapos keresést szeretne végezni. A termékek keresése történhet címük, leírásuk, kategóriájuk, címkéik és egyéb paramétereik alapján. Ha egy átfogó keresési élményt kíván biztosítani, célszerű az összes paramétert bevonni.

Divi Ajax keresés a WooCommerce keresési paramétereiben

A termékcímek, leírások és attribútumok optimalizálása kulcsfontosságú ahhoz, hogy ezek megfeleljenek a keresési lekérdezéseknek és megjelenjenek a keresési eredmények között. Ez magában foglalja a releváns kulcsszavak beillesztését és kiemelését ezekben a szövegekben.

Példaként vegyük az ABC márkájú pólót. Optimalizálja a termék címét úgy, hogy az „ABC póló” legyen. Ha a póló színe kék, említse meg ezt a színt a termék címében és leírásában is. Ezáltal azok a felhasználók, akik kék színű vagy ABC márkájú pólót keresnek, könnyen rátalálhatnak az ön termékére a keresési eredmények között.

Kulcsszóoptimalizálás a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

Van egy további lehetőség is, amelyet akkor használhat, ha bizonyos termékeket ki szeretne zárni a keresésből. Ehhez a kizárni kívánt termékazonosító szükséges.

A termék kizárása a WooCommerce Divi Ajax kereséséből

Egy termék termékazonosítóját a következőre navigálva ellenőrizheti WooCommerce >> Összes termék. A listában szereplő minden termék egyedi termékazonosítóval rendelkezik.

Termékazonosító a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

Figyeljük meg, mi történik, ha megemlítjük a termékazonosítót a Termékazonosítók kizárása terület.

Termékazonosító a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

A 268-as termékazonosítóval rendelkező termék nem látható a keresési eredmények között. Ezzel kizárhatja azokat a termékeket, amelyeket nem szeretne megjeleníteni a keresésben.

Az Ajax Search Display konfigurálása

Az Ajax keresési konfigurációjának ezen szakasza a keresési eredmények felhasználói felületen való megjelenítésének módját kezeli. Itt dönthet úgy, hogy megjeleníti vagy elrejti a keresési ikont a keresősávban, ami a felhasználói interakciók egyik alapvető eleme lehet.

A konfiguráció következő lépése annak meghatározása, hogy pontosan mit szeretne megjeleníteni a keresési eredmények között. Választható, hogy a termék címét, leírását, kiemelt képét, valamint az árát is megjeleníti, így a felhasználók rögtön kapnak egy átfogó képet a lehetséges termékekről.

Konfigurálja a Divi Ajax keresést a WooCommerce-ben

A keresési eredményeket akár öt oszlopban is megjelenítheti, lehetővé téve, hogy több terméket mutasson be egyetlen nézetben. Ez a többoszlopos megjelenítés csökkentheti a szükséges görgetést, amennyiben a keresési eredmények listája hosszadalmas. Fontos, hogy a keresési eredmények világosak és könnyen áttekinthetőek legyenek, amihez beállíthatja az oszlopok közötti távolságot, és használhatja a masonry (falazás) elrendezést is, ami egy dinamikus, a tartalomhoz igazodó elrendezési stílus.

Több oszlopos Divi Ajax keresés a WooCommerce-ben

Amennyiben a keresési eredmények listája hosszú, érdemes lehet egy görgetősávot is bevezetni. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén navigáljanak a keresési eredmények között, anélkül, hogy elvesztenék az áttekintést.

Több oszlopos Divi Ajax keresés a WooCommerce-ben

Tekintse meg, hogyan javítja a görgetősáv a felhasználók keresési élményét.

Görgetősáv a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

A „Kattintson a Linkre” funkcióval gyorsan átirányíthatja a felhasználókat a keresési eredményekről a termékoldalakra. Ez a döntés már csak Öntől függ: eldöntheti, hogy új lapon nyíljon meg a termék, vagy maradjon az aktuális böngészőablakban. Ez a funkcionalitás nagymértékben befolyásolhatja a felhasználói élményt és a weboldal használhatóságát.

Termékek megjelenítése új lapon a Divi Ajax keresésében a WooCommerce-ben

Az új lapon ez így jelenne meg.

Termékek megjelenítése új lapon a Divi Ajax keresésében a WooCommerce-ben

Mindkét esetben a felhasználó keresési élménye változatlan marad, és az új lapra vagy ablakra váltva megtekintheti a terméket.

Az Ajax kereső testreszabása az Ön igényeihez igazítva

A stílus kiemelt szerepet kap, amikor az Ajax keresőről van szó. Ez a funkció lehetőséget kínál arra, hogy az egyes elemeket az Ön ízlésének megfelelően alakíthassa ki. A keresőmező háttérszínétől kezdve a szövegszínen át a mező fókuszszínéig és egyéb stílusbeállításokig mindent testreszabhat, hogy az tökéletesen illeszkedjen webáruháza kinézetéhez.

Stílus Divi Ajax keresés a WooCommerce-ben

Az ikon méretének beállítása, a szín kiválasztása és a méret közepesen tartása felkelti a vásárlók figyelmét a keresés funkcióra.

Keresés ikon a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

A betöltő ikon méretét és színét is személyre szabhatja, hogy az vizuálisan vonzó legyen, amíg a vásárlók a keresési eredmények megjelenésére várnak.

Betöltő a Divi Ajax keresésében a WooCommerce-ben

Tekintse meg a testreszabás utáni hatásokat a Betöltő mérete és színe részben.

Betöltő megjelenítése a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

Azonos módon konfigurálható a Termék cím, Kivonat, Ár és a „Nincs eredmény” szekció stílusa is. Ezek a beállítások segítenek abban, hogy a termékkeresés illeszkedjen webáruháza tökéletes megjelenéséhez.

Keresési eredmény elem a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

A keresési eredmények között a termék képének is tökéletesnek kell lennie, és módosíthatja a szélességét, magasságát, szegélyét és lekerekített sarkait, hogy azonnal felhívja a felhasználók figyelmét.

Keresési eredmények elemstílusa a Divi Ajax keresésben a WooCommerce-ben

Továbbá, számos további stílusbeállítás áll rendelkezésre a keresési eredmények szakaszának méretének, térközének, dobozárnyékának és animációjának testreszabásához, így a kereső még egyedibbé tehető.

Összességében az Ajax kereső innovatív eszközt nyújt a WooCommerce webáruházak felhasználói élményének javítására. A gyors és reszponzív keresési eredmények növelik a felhasználói elégedettséget, egyszerűsítik a navigációt és végül, de nem utolsósorban javítják a konverziós arányt. Ha szeretné webáruházát praktikusabbá tenni, érdemes megfontolnia az Ajax keresés telepítését a weboldal fejlécébe. Ezen felül, az Ajax keresés beépülő modult blogokhoz, híroldalakhoz és egyéb webhelyekhez is használhatja, ami egy egyedi lehetőség a Divi Extended speciális keresési funkcióival.

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://diviextended.com/ajax-search-in-woocommerce-integrate-optimize-and-configure/

Ez is érdekelheti…