Hogyan hozzunk létre tartalommarketing-tölcsért a Divi segítségével

A tartalommarketing-csatorna kritikus eleme az online jelenlétnek és az üzleti sikernek. Ennek megtervezése és végrehajtása során különös figyelmet kell fordítani az ideális közönség megismerésére és a számukra releváns tartalom nyújtására.

A Divi Builder használata a webhelyedhez jelentősen megkönnyítheti e folyamatot, köszönhetően a felhasználóbarát interfészének és a széleskörű előre elkészített elrendezéseknek és sablonoknak. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy gyorsan és hatékonyan tervezzen egy lenyűgöző blogoldalt, ami fontos lépés a tartalommarketing-tölcsér felépítésében.

Mi az a tartalommarketing-tölcsér?

A tartalommarketing-csatorna olyan folyamat, amely a potenciális ügyfelek figyelmének felkeltésétől a végleges konverzióig (például vásárlás, feliratkozás) vezeti végig őket. Ez a folyamat segít nyomon követni és optimalizálni az ügyfélutat, biztosítva, hogy a tartalom megfelelően célozza meg és vonzza be a kívánt közönséget.

ContentMarketingFunnel Hogyan hozzunk létre tartalommarketing-tölcsért a Divi segítségével
Tartalommarketing csatorna

Miért Fontos a Tartalommarketing-Csatorna?

A tartalommarketing-csatorna számos előnnyel jár, többek között:

 • Költséghatékony Marketingstratégia: Kevésbé költséges, mint a fizetett hirdetések, és hosszú távon nagyobb organikus forgalmat generál.
 • Nagyobb Organikus Keresési Forgalmat: Javítja weboldalad láthatóságát a keresőmotorokban, növelve ezzel az organikus látogatók számát.
 • Minőségi Vezetékek Szerezése: A célozott tartalom segítségével minőségi érdeklődőket szerezhet, akik fizető ügyfelekké válhatnak.

A Tartalommarketing Csatorna Szakaszai

 1. A Tölcsér Felső Része: Itt kezdődik az ügyfelek utazása. A cél a közönség figyelmének felkeltése érdekes és releváns tartalommal, mint például blogbejegyzések, videók és közösségi média bejegyzések.
 2. A Tölcsér Középső Része: Ebben a szakaszban értéket kínál a potenciális ügyfeleknek (pl. ingyenes e-könyv, e-mail regisztráció), hogy érdeklődésüket konkrét érdeklődéssé alakítsa át. Az e-mail automatizálás segíthet ápolni ezeket a vezetéseket és előkészíteni őket a vásárlásra.
 3. A Tölcsér Alsó Része: Itt történik a konverzió, ahol az érdeklődőkből fizető ügyfeleket csinál. Fontos eszközök ebben a szakaszban a CTA-k (felhívások a cselekvésre), esettanulmányok, ajánlások, ingyenes próbaverziók és bemutatók.

Hogyan Használjuk a Divi-t és Más Eszközöket a Tartalommarketing Csatorna Létrehozásához

 1. Tervezés Divi-vel: A Divi Builder segítségével könnyedén tervezhet és testre szabhat blogoldalakat, landing page-eket és más kulcsfontosságú oldalakat, amelyek elősegítik az ügyfélutat a tölcséren keresztül.
 2. Célközönség Meghatározása: Használja a piackutatási eszközöket és az adatelemzést a célközönség pontos meghatározásához, hogy a tartalmat pontosan rájuk szabhassa.
 3. Értékajánlat Kialakítása: Készítsen magával ragadó és értékes tartalmat, amely megoldást kínál a potenciális ügyfelek problémáira. Ez lehet blogbejegyzés, videó, infografika, e-könyv vagy bármilyen egyéb formátum, ami a közönség figyelmét felkelti.
 4. Automatizálás és Követés: Használjon e-mail automatizálási eszközöket, mint például a MailChimp vagy a ConvertKit, hogy ápolja az érdeklődéseket és elősegítse az átmenetet a tölcsér következő szakaszába. A Google Analytics és más analitikai eszközök segítségével kövesse nyomon a tölcsér teljesítményét, és finomítsa a stratégiáját.

A tartalommarketing-csatorna létrehozása és optimalizálása folyamatos erőfeszítést igényel, de a Divi és más digitális marketing eszközök segítségével egyszerűsítheti ezt a folyamatot és növelheti online jelenlétének hatékonyságát. Az ideális közönség megismerése és a számukra releváns tartalom nyújtása kulcsfontosságú a tartalommarketing sikeréhez.

Tartalommarketing-csatorna építése a Divi segítségével

A tartalommarketing-csatorna építése a Divi és más digitális eszközök, mint a Brevo (vagy hasonló e-mail marketing platformok) használatával egy hatékony módszer lehet az ügyfélutazás támogatására és az értékesítés növelésére. Íme egy lépésről lépésre útmutató, hogyan építhet fel egy ilyen csatornát:

1. Eszközök és Források

 • Divi: Egy intuitív vizuális oldalszerkesztő, amely lehetővé teszi a lenyűgöző weboldalak és blogbejegyzések létrehozását anélkül, hogy kódolni tudnál.
 • Divi Elrendezések és Sablonok: Több ezer előre elkészített sablon, amelyek gyorsan és könnyen testre szabhatók az üzleti igényeidhez.
 • Brevo: Egy e-mail marketing platform, amely lehetővé teszi a hírlevelek, tranzakciós e-mailek és automatizált marketingkampányok létrehozását.

2. Tartalom Létrehozása

A tartalommarketing-csatorna sikere nagyban függ a minőségi tartalomtól. A célközönség érdeklődésének felkeltésére szolgáló tartalomtípusok:

 • Blogbejegyzések: Ossz meg hasznos információkat, tippeket, tanulmányokat, amelyek értéket nyújtanak az olvasóidnak.
 • Videók: A vizuális tartalom gyakran vonzóbb és meggyőzőbb. Ossz meg oktatóanyagokat, termékbemutatókat vagy ügyféltörténeteket.
 • Közösségi Média Tartalom: Használja a közösségi médiát, hogy elérje és bevonja közönségét. Osszon meg rövid tippeket, képeket, és interaktívakat a követőivel.

3. E-mail Marketing Platform Regisztráció

Az e-mail marketing alapvető a tartalommarketing-csatornában. Egy ilyen platform, mint a Brevo, lehetővé teszi:

 • Automatizálási Szekvenciák: Automatizálja az e-mail kommunikációt, hogy táplálja vezetéseit és elősegítse őket a vásárlási döntés felé.
 • Drag & Drop Szerkesztő: Könnyen tervezhet egyedi hírleveleket és e-mail kampányokat előre tervezett sablonokkal.
 • Kapcsolatok Kezelése: Szervezze és segmentálja kapcsolatait, hogy személyre szabott üzeneteket küldhessen.

4. Előfizetői Lista Készítése

Az előfizetői lista az e-mail marketing alapja. A Brevo-n vagy bármely más e-mail marketing platformon egyszerűen létrehozhatja és kezelheti előfizetői listáját:

 1. Navigáljon a „Kapcsolatok” szekcióhoz a platformon.
 2. Hozzon létre új listákat vagy importáljon meglévő kapcsolatokat.
 3. Integrálja az előfizetői formokat a weboldalára, hogy gyűjtsön új előfizetőket.

Záró Gondolatok

A tartalommarketing-csatorna építése a Divi és a Brevo használatával egy kiváló stratégia az ügyfelek bevonására és az értékesítési konverziók növelésére. A megfelelő eszközökkel és egy jól meghatározott stratégiával, képes lesz hatékonyan kommunikálni a potenciális és meglévő ügyfelekkel, valamint értéket nyújtani nekik az ügyfélutazás minden szakaszában.

Brevo_CreateAContact

A következő részben a képernyő bal oldalán különféle lehetőségeket fog látni. Kattintson a „listák” elemre.

Brevo2 Hogyan hozzunk létre tartalommarketing-tölcsért a Divi segítségével

Új lista hozzáadásához navigálnia kell a „új lista hozzáadása” gombot. Ez egy olyan részhez vezet, ahol szüksége van rá írja be az új lista nevét.

Brevo3 Hogyan hozzunk létre tartalommarketing-tölcsért a Divi segítségével

Ha elégedett a listája nevével, kattintson az „Üres lista létrehozása” gombra és látni fogja az újonnan létrehozott listát és a névjegyek hozzáadásának helyét. Névjegyek hozzáadásához kattintson a jobb felső sarokban valamelyikre „Névjegy hozzáadása” vagy „Névjegyek importálása”.

Hozzon létre egy e-mail sorozatot előfizetői számára

Ha automatikus kampányt szeretne létrehozni a Brevo segítségével, navigáljon a „Automatizálás” fül a bal oldali navigációs sávban.

Brevo4 Hogyan hozzunk létre tartalommarketing-tölcsért a Divi segítségével

A következő ablakban kiválaszthatja a „Munkafolyamat létrehozása” gombot az új automatizálás elindításához. Ezek után lehet egyéni munkafolyamat létrehozása vagy válassz egyet a megadott sablonok közül.

További információ a létrehozásáról automatizált Brevo munkafolyamat itt.

Tervezzen vonzó blogoldalt e-mailes regisztrációval

A blogoldalad tervezésekor az egyik legfontosabb cél a látogatók e-mail címének megszerzése, ami lehetővé teszi számodra, hogy közvetlen kapcsolatban maradj velük és rendszeresen tájékoztatni tudod őket az új tartalmakról, ajánlatokról. A Divi, mint eszköz különösen hasznos ebben, mivel sokoldalú és felhasználóbarát megoldásokat kínál az ólomgeneráláshoz. Íme néhány lépés és tipp a vonzó blogoldal és e-mailes regisztrációs űrlap megtervezéséhez a Divi használatával:

1. Tervezze meg Blogoldalát Stratégiailag

 • Kiemelje a Legfontosabb Tartalmat: Biztosítsa, hogy a blogoldal könnyen navigálható legyen, és a látogatók gyorsan megtalálják a legérdekesebb és legfontosabb tartalmakat.
 • Kapcsolódó Bejegyzések: Ajánljon kapcsolódó cikkeket, hogy a látogatók több időt töltsenek a weboldalon, növelve ezzel az elköteleződés mértékét.
 • Vizuális Elemek: Használjon vonzó képeket és videókat, hogy felkeltse a látogatók érdeklődését és javítsa az olvasási élményt.

2. Ólomrögzítő Űrlap Hozzáadása

 • E-mailes Feliratkozási Űrlap: Integráljon egy e-mailes feliratkozási űrlapot a blogoldalra. Ez lehet egy oldalsávon, a bejegyzések alatt, vagy egy felugró ablak formájában.
 • Felugró Ablakok: A Divi lehetővé teszi felugró ablakok készítését, amelyek felkínálhatnak valamilyen értéket (pl. ingyenes e-könyv, hírlevél feliratkozás) cserébe az e-mail címért.
 • Értékajánlat: Kínáljon valami egyedi és értékes tartalmat, mint az ingyenes útmutatók, check listák vagy tanulmányok, hogy ösztönözze a látogatókat az e-mail címük megadására.

3. Hozzon Létre egy E-mailes Feliratkozási űrlapot a Divi-vel

 • A Divi modulok és a vizuális szerkesztő segítségével könnyen létrehozhat egy személyre szabott e-mailes feliratkozási űrlapot.
 • Használja a Divi Feliratkozási Modulját, amely közvetlenül integrálható a legnépszerűbb e-mail marketing platformokkal, mint a Mailchimp, a ConvertKit, vagy a Brevo.
 • Személyre szabja az űrlapot a márka színeivel és stílusával, hogy illeszkedjen a weboldalának kinézetéhez.

Végső Gondolatok

A blogoldalad és e-mailes regisztrációs űrlapod tervezésekor a kulcs az, hogy értéket nyújts a látogatóknak cserébe az e-mail címükért. A Divi számos lehetőséget kínál az ólomgeneráláshoz, lehetővé téve, hogy vonzó és hatékony blogoldalt hozz létre, amely segít növelni az e-mail listádat és javítani az ügyfélkapcsolatokat.

Tudjon meg többet az email marketingről!

 

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://divimode.com/how-to-create-a-content-marketing-funnel-with-divi/

Ez is érdekelheti…