A Divi Blurb modul felépítésének megértése

A Divi Blurb modul rendkívül sokoldalú, lehetővé téve szöveg és kép vagy ikon megjelenítését a tervekben. Ez a modul ideális a szolgáltatások, jellemzők és folyamatok lépéseinek kiemelésére, hozzáférhetővé téve őket egy egyszerű, mégis hatékony módon. A Blurb Module használatának egyik fő előnye, hogy egyetlen helyen testreszabhatja az összes tervezési beállítást, így könnyedén alkalmazhat egységes stílust az összes elemre.

A Blurb Module számos tervezési lehetőséget kínál, teljes kreatív szabadságot biztosítva. Ebben a bejegyzésben részletesen megvizsgáljuk a Divi Blurb Module-t és a széleskörű lehetőségeket, amelyekkel testre szabhatja a tartalmat és a dizájnt. Ezen túlmenően, bemutatunk három példát is, amelyek a Blurb Module sokoldalúságát szemléltetik.

A Divi Blurb Modul Felépítésének Megértése (és Hogyan Használhatja)

A Blurb Module egy egyszerű, mégis rendkívül sokoldalú eszköz, amellyel nem csak fejlécet és törzsszöveget, hanem képet vagy ikont is megjeleníthet. A Blurb Module segítségével bemutathat különböző kiemeléseket, funkciókat, szolgáltatásokat, folyamatokat, kulcsfontosságú termékeket vagy oldalakat. Ez egy hasznos módja annak, hogy feldarabolja a tartalmat, amely egyébként hosszú szövegblokkokból állna, néhány grafikával, amely felkelti a vizuális érdeklődést és segít a felhasználóknak könnyebben feldolgozni az információt. Most nézzük meg részletesebben a Blurb Module beállításait.

Divi Blurb Module Modul hozzáadása

Tartalmi beállítások

A Tartalom lap az a hely, ahol hozzáadhatja a kivonat tartalmát. Itt adhat hozzá hivatkozást, állíthatja be a háttért, és hozzáadhat egy adminisztrátori címkét.

Szöveg

Alapértelmezés szerint a Blurb modul így néz ki, amikor hozzáadja az elrendezéshez. Itt beállíthatja a címet és hozzáadhat törzsszöveget a Blurb modulhoz.

Divi Blurb modul szövege

Kép és ikon

Képet vagy ikont adhat hozzá a Blurb modulhoz. Ha engedélyezi az „Ikon használata” funkciót, az ikonválasztó az alábbiakban jelenik meg.

Divi Blurb modul ikon

Alternatívaként megjeleníthet egy képet a blurb modulban.

Divi Blurb modul képe

Link

Következőként jönnek a link beállítások. Beállíthat egy hivatkozást a blurb címéhez vagy a teljes modulhoz. Meghatározhatja azt is, hogy a hivatkozás ugyanabban az ablakban vagy új lapon nyíljon meg.

Divi Blurb Module Link

Háttér

A háttérbeállításokban beállíthat egy háttérszínt, színátmenetet, képet, videót, mintát vagy maszkot, amely a blurb tartalom mögött jelenik meg. Akár több háttértípust is kombinálhat érdekes vizuális hatások létrehozásához.

Divi Blurb Modul háttér

Tervezési beállítások

Most térjünk át a Tervezés lapra, ahol a Blurb Module minden aspektusát testreszabhatja.

Kép és ikon

Az első beállítások részében testreszabhatja a képet vagy ikont, amelyet a blurb modulhoz adott hozzá. Ha az ikon használata engedélyezve van, itt állíthatja be annak színét. Háttérszínt adhat hozzá a képhez vagy ikonhoz, kiválaszthatja az elhelyezést (felül vagy balra), beállíthatja a szélességet és lekerekített sarkokat adhat hozzá.

Divi Blurb modul képikon tervezés

Ezenkívül szegélyt is hozzáadhat a képhez vagy ikonhoz. Megadhatja a keret szélességét, színét és stílusát.

Divi Blurb Modul képszegély

Végül hozzáadhat egy doboz árnyékot, és alkalmazhat képszűrőket a képre.

Divi Blurb Module képdoboz árnyéka

Szöveg

A szövegbeállításokban beállíthatja az elmosódást, valamint szöveg igazítását, kiválaszthatja a szöveg színét, és engedélyezheti a szöveg árnyékolását.

Divi Blurb modul szövegtervezés

Cím szöveg

Itt testreszabhatja a cím szövegének stílusát. Meghatározhatja a címsor szintjét, és beállíthatja a betűtípust, a betűméretet, a betűstílust, az igazítást, a színt, a méretet, a térközt, a sormagasságot és az árnyékot.

Divi Blurb modul címének szövege

Törzsszöveg

A törzsszöveg beállításai következnek. A cím szövegéhez hasonlóan testreszabhatja a betűtípust, a betűsúlyt, a betűstílust, az igazítást, a színt, a méretet, a térközt, a sormagasságot és az árnyékot.

Divi Blurb modul törzsszövege

Méretezés

A méretezési beállításokban módosíthatja a tartalom szélességét, a tartalom szélességét, a maximális szélességet, az igazítást, a minimális magasságot, a magasságot és a maximális magasságot.

Divi Blurb modul méretezése

Térköz

A térköz beállításokban állíthatja be a Blurb Module margóját és betöltését (padding).

Divi Blurb modultávolság

Szegély

A szegély határolók beállításoknál lekerekített sarkokat adhat hozzá, és engedélyezheti a szegélyt. Megadhatja a szegély szélességét, színét és stílusát.

Divi Blurb Modul Border

Box árnyék

A Blurb modulban beállíthat egy doboz árnyékot, ami hozzáad egy mélységérzetet az elemhez. Ha a doboz árnyéka engedélyezve van, beállíthatja annak pozícióját, az elmosódás és szórás mértékét, az árnyék színét és az árnyék pozícióját.

Divi Blurb Module Box Shadow

Szűrők

A szűrők segítségével módosíthatja a Blurb modul színárnyalatát, telítettségét, fényerejét, kontrasztját, invertálását, szépiáját, átlátszatlanságát és elmosódását. Választhat egy keverési módot is, hogy még több kreatív lehetőséget biztosítson.

Divi Blurb modulszűrők

Átalakítás

Az Átalakítás beállítások segítségével méretezheti, eltolhatja, forgathatja, ferdítheti és beállíthatja a kiinduló pontokat, hogy teljesen egyedi megjelenést adjon a Blurb modulnak a tervben.
Divi Blurb Module Transform

Élénkség

Az animációs beállítások lehetővé teszik, hogy hét különböző animációs stílus közül válasszon: Halványulás, Csúszás, Pattogás, Nagyítás, Fordulás, Hajtogatás és Gördülés. Minden animációs stílus tovább finomítható az irány, időtartam, késleltetés, intenzitás, kezdő átlátszatlanság, sebesség görbe és ismétlődés beállításával. Emellett beállíthatja a kép/ikon animációját is.

Divi Blurb Module animáció

További beállítások

A Speciális lapra lépve további lehetőségeket találhat, mint a CSS azonosító és osztály beállítása, egyéni CSS hozzáadása, a kép alternatív szövegének beállítása, a megjelenítési feltételek és láthatósági beállítások módosítása, átmenetek beállítása, speciális pozíciós beállítások és a görgetési effektusok engedélyezése. Ezek a beállítások lehetővé teszik a tervek további finomítását és dinamizálását.

Divi Blurb Module Advanced

A Blurb modul használata tervezésben

Most, hogy részletesen áttekintettük a Blurb Module beállításait, nézzünk néhány gyakorlati példát arra, hogyan használhatja őket a tervben.

Előnézet

Íme egy előnézet arról, hogy mit tervezünk.

Blurb Design 1

Blurb Design 1

Blurb Design 2

Blurb Design 2

Blurb Design 3

Blurb Design 3

Új Oldal Létrehozása Előre Elkészített Elrendezéssel

Kezdjünk azzal, hogy egy előre elkészített elrendezést használunk a Divi könyvtárból. Ebben a példában a „Játékbolt kezdőlap” elrendezését választjuk a „Játékbolt elrendezési csomagból„.

Hozzon létre egy új oldalt a webhelyén, adjon neki címet, majd válassza a „Divi Builder használata” opciót.

Understanding How the Divi Blurb Module is Structured Use Divi Builder A Divi Blurb modul felépítésének megértése

Ebben a példában egy előre elkészített elrendezést fogunk használni a Divi könyvtárból. Válassza az „Elrendezések tallózása” lehetőséget.

Understanding How the Divi Blurb Module is Structured Browse Layouts A Divi Blurb modul felépítésének megértése

Keressen rá és válassza ki a „Játékbolt kezdőlap” elrendezését.

Understanding How the Divi Blurb Module is Structured Add Layout A Divi Blurb modul felépítésének megértése

Válassza az „Elrendezés használata” lehetőséget, hogy hozzáadja az elrendezést az oldalhoz.

Understanding How the Divi Blurb Module is Structured Use Layout A Divi Blurb modul felépítésének megértése

Ezzel készen állunk a terveink megvalósítására. Újra fogjuk tervezni az oktatóanyag „Építés”, „Megoldás” és „Tanulás” szekcióit a Blurb Modul segítségével. Az eredeti elrendezés kép- és szövegmodulokat használ, de a Blurb Modullal ezeket az elemeket egyesíthetjük egy modulba, és együtt stílusozhatjuk. Kezdjük el!

Understanding How the Divi Blurb Module is Structured Setup Layout Original A Divi Blurb modul felépítésének megértése

Az Elrendezés Újbóli Létrehozása a Blurb Modullal

Mindhárom tervünk ugyanazzal az alapelrendezéssel kezdődik. Adjon hozzá egy új, három oszlopos sort a szakaszhoz.

Sor beszúrása

Ezután adjon hozzá egy Blurb modult az első oszlophoz.

Adja hozzá a Blurb elemet

Adj hozzá egy Blurb modult az első oszlophoz.

  • Cím: Építsd
  • Test: Az ügyfélnek nagyon óvatosnak kell lennie. Fájdalmak és akadályok hiányában a jelenlévők vagy a dicsérők taszítása következik be és megromlik.

Blurb Szöveg hozzáadása

A képbeállításoknál adja hozzá a képet az első blurb modulhoz.

  • Kép: toy-store-24.jpg

Divi Blurb modul képe

Duplikálja meg kétszer a Blurb modult, hogy három blurb modult hozzon létre. Rendezze újra a modulokat, hogy minden oszlopban egy legyen.

Duplicate Blurb

Nyissa meg a második és a harmadik Blurb modul beállításait, és módosítsa a tartalmat.

A 2. rövidítéshez:

  • Cím: Megoldás
  • Kép: toy-store-19.jpg

A 3. rövidítéshez:

  • Cím: Tanulj
  • Kép: toy-store-27.jpg

Divi Blurb Module Kép módosítása

A három blurb beállítása után törölje az eredeti sort.

Törölje a régi elrendezést

Blurb Design 1

Miután beállította a blurb elrendezést, kezdjük el az első blurb tervezését. Ez a példa egy egyszerű elrendezés lesz lekerekített képpel, ami érdekes design elemet ad hozzá. Lépjen a Blurb Modul Tervezési lapjára, és adjon hozzá lekerekített sarkokat a Kép és Ikon beállítások alatt.

  • Kép/ikon Lekerekített sarkok: 250 képpont jobb és bal felső sarokban

Elmosódott kép ikon

Ezután nyissa meg a címbeállításokat, és szabja testre a betűtípust az alábbiak szerint:

  • Cím betűtípusa: Ingyenes Bodoni
  • Cím Betűsúly: Félkövér
  • Cím szöveg mérete: 25px asztali, 20px táblagép, 16px mobil
  • Címsor magassága: 1,4 em

Elmosódott címszöveg

A törzsszöveg beállításainál adja meg a következő beállításokat:

  • Törzs betűtípusa: Jost
  • Törzsszöveg színe: rgba(0,0,0,0,58)
  • Törzsszöveg mérete: 17 képpont asztali számítógép, 15 képpont táblagép, 14 képpont mobil

Elmosódott törzsszöveg

Az első blurb tervezésének elkészítése után a stílusok alkalmazásához a többi blurbra egyszerűen kattintson a három pontra a beállítási ablak tetején, és válassza a „Blurb Stílusok Kiterjesztése” lehetőséget.

Blurb Extend Styles

Válassza ki a stílusok kiterjesztését a sor összes elmosódására.

Blurb Extend Styles

Végeredmény

Íme az elkészült terv!

Blurb Design 1 Teljes

Blurb Design 2

 

 

Elmosódott kép ikon

Lépjen a háttérbeállításokhoz, és kezdjen egy háttérkép hozzáadásával. Mivel ezt a grafikát színes átfedéssel fogjuk kombinálni, válassza az átfedés keverési módot.

  • Háttérkép: toy-store-7b.png
  • Háttérkép keverék: Overlay

Elmosódott háttér kép

Ezután állítsa be a háttérszínt. Az első blurbhoz kék színt választunk.

  • Háttér: rgba(82,137,221,0,25)

Elmosódott háttérszín

Most lépjen át a Tervezés lapra. A Kép és Ikon beállításoknál állítsa be az ikon színét és elhelyezését.

  • Ikon színe: #739ddd
  • Kép/ikon igazítása: balra

Elmosódott ikon színe

A címszöveg beállításainál módosítsa a következőket:

  • Cím betűtípusa: Ingyenes Bodoni
  • Cím Betűsúly: Félkövér
  • Cím szöveg mérete: 25px asztali, 20px táblagép, 16px mobil
  • Címsor magassága: 1,4 em

Understanding How the Divi Blurb Module is Structured Blurb Design 2 Title A Divi Blurb modul felépítésének megértése

Ezután módosítsa a törzsszöveget.

  • Törzs betűtípusa: Jost
  • Törzsszöveg színe: rgba(0,0,0,0,58)
  • Törzsszöveg mérete: 17 képpont asztali számítógép, 15 képpont táblagép, 14 képpont mobil

Elmosódott törzsszöveg

Nyissa meg a térközbeállításokat, és állítsa be a kitöltést:

  • Felső és alsó párnázás: 80 képpont
  • Bal és jobb oldali kitöltés: 20 képpont

Blurb Padding

Végül nyissa meg a Box Shadow beállításait, és engedélyezze a doboz árnyékát. Állítsa be az árnyék színét.

  • Árnyék színe: #739ddd

Blurb Box Shadow

Most elkészült az első blurb tervezése. Terjessze ki a tervezési beállításokat a többi blurb elemre.

Bővítse ki az elmosódási stílusokat

A Blurb 2 testreszabása

Nyissa meg a második blurb beállításait, és válassza a Kép és Ikon szekciót. Engedélyezze az ikont, és válassza a puzzle ikont.

Elmosódott kép ikon

Ezután nyissa meg a Háttér beállításait, és módosítsa a háttérszínt.

  • Háttérszín: rgba(229,167,223,0,3)

Elmosódott háttér

A Tervezés lap Kép és Ikon beállításainál állítsa be az ikon színét.

  • Ikon színe: #ea9ada

Elmosódás ikon

Végül nyissa meg a dobozárnyék beállításokat, és módosítsa az árnyék színét.

  • Árnyék színe: #ea9ada

Elmosódott árnyék

A Blurb 3 testreszabása

Ismételje meg a fentieket a harmadik blurb esetében, a színek módosításával. Engedélyezze az ikont, és válassza a villanykörte ikont.

Elmosódott kép ikon

Ezután állítsa be a háttérszínt a harmadik elmosódáshoz.

  • Háttérszín: rgba(232,176,104,0,31)

Elmosódott háttér

A Tervezés lap Kép és Ikon beállításainál állítsa be az ikon színét.

  • Ikon színe: #e8ac5f

Elmosódás ikon

Végül módosítsa a doboz árnyékának színét.

  • Árnyék színe: #e8ac5f

Elmosódott árnyék

Végeredmény

Íme az elkészült blurb elrendezés.

Blurb Design 2 Full

Blurb Design 3

A harmadik tervezési feladatnál használjon blurb képeket háttérképként, és készítsen szemet gyönyörködtető elrendezést nagy szöveggel. Kezdje az első blurb beállításainak megnyitásával, és távolítsa el a törzsszöveget.

Elmosódott tartalom

A Kép és Ikon beállításoknál engedélyezze az ikont, és válassza az építőkockák ikont.

Elmosódás ikon

A háttérbeállításoknál adja hozzá a háttérképet. Válassza az átfedés keverési módot, hogy a szöveg olvashatóbb legyen a háttérképen.

  • Háttérkép: toy-store-24.jpg
  • Képkeverési mód: Overlay

Elmosódott háttér

Ezután állítsa be a háttérszínt.

  • Háttérszín: rgba(38,67,104,0,47)

Elmosódott háttérszín

A Tervezés lap Kép és Ikon beállításainál állítsa az ikon színét fehérre.

  • Ikon színe: #FFFFFF

Elmosódott ikon színe

A cím betűtípus-beállításaiban állítsa be a következőket:

  • Cím betűtípusa: Ingyenes Bodoni
  • Cím Betűsúly: Félkövér
  • Cím szövegigazítás: középre
  • Cím szövegének színe: #FFFFFF
  • Címszöveg mérete: 75 képpont asztali, 50 képpontos táblagép, 40 képpont mobil
  • Címsor magassága: 1,4 em
  • Cím szöveg árnyéka: 3. stílus

Elmosódott címszöveg

Ezután szabja testre a kitöltést a térközbeállításokban.

  • Felső és alsó párnázás: 70 képpont
  • Kitöltés balra és jobbra: 30 képpont

Blurb Spacing

Végül nyissa meg a szegélybeállításokat, és adjon hozzá lekerekített sarkokat a blurbhoz.

  • Lekerekített sarkok: 10 képpont

Blurb Border

Most elkészült az első blurb tervezése. Terjessze ki a dizájnt a másik két blurbra.

Bővítse ki az elmosódási stílusokat

A Blurb 2 testreszabása

Nyissa meg a második blurb beállításait, és távolítsa el a törzsszöveget.

Blurb 2 tartalom

Ezután engedélyezze az ikont, és válassza ki a puzzle ikont.

Blurb 2 ikon

Módosítsa a háttérképet és állítsa be a háttérszínt.

  • Háttérszín: rgba(188,45,105,0,3)
  • Háttérkép: toy-store-19.jpg

Blurb 2 háttér

Végül lépjen a Kép és Ikon beállításokra, és módosítsa az ikon színét.

  • Ikon színe: #FFFFFF

Blurb 2 ikon színe

A Blurb 3 testreszabása

Hasonlóan a második blurbhoz, távolítsa el a törzsszöveget a harmadik blurbnál, és engedélyezze az ikont. Válassza a villanykörte ikont.

Blurb 3 ikon

Állítsa be a blurb háttérképét, és módosítsa a háttérszínt narancssárgára.

  • Háttérszín: rgba(242,101,36,0,57)
  • Háttérkép: toy-store-27.jpg

Blurb 3 háttér

Végül, a Tervezés lap Kép és Ikon beállításainál állítsa be az ikon színét.

  • Ikon színe: #FFFFFF

Blurb 3 ikon színe

Végeredmény

Íme a 3. elrendezés elkészült terve.

Blurb Design 3 Full

Végeredmény

Vessünk még egy pillantást a végső blurb tervekre.

Blurb Design 1

Blurb Design 1

Blurb Design 2

Blurb Design 2

Blurb Design 3

Blurb Design 3

Fontolja meg

A Divi Blurb Modul egy hatékony és sokoldalú eszköz szöveg, kép vagy ikon kreatív megjelenítésére. A végtelen tervezési lehetőségekkel egyedi elrendezéseket hozhat létre, amelyek kiemelik a tartalmat, és vizuálisan vonzók. A Blurb Modul testreszabásának további megismeréséhez tekintse meg az oktatóanyagot, amely bemutatja, hogyan hozhat létre bővülő szakaszokat a Blurb Modullal.

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://www.elegantthemes.com/blog/divi-resources/understanding-how-the-divi-blurb-module-is-structured

Ez is érdekelheti…