Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Mi az a blogszűrő és hogyan segíthet?

A blogszűrő egy weboldalelem, amely kategória-parancsikonokat ad a blogoldalhoz, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyen megtalálják a kívánt tartalmat.

Az archívum oldalon elhelyezett kategória-parancsikonok vagy szűrők segítségével, amikor a felhasználók ezekre kattintanak, az oldal betölti az adott kategóriához kapcsolódó bejegyzéseket.

Ez megkönnyíti az olvasók számára, hogy gyorsan megtalálják a keresett információkat, vagy elkerüljék azokat a bejegyzéseket, amelyek nem relevánsak számukra. Így a keresés során megtartják energiájukat és érdeklődésüket.

A blogkategória-szűrő felhasználóbaráttá és szervezettebbé teszi a dolgokat, anélkül, hogy elriasztaná a felhasználókat. Felmerül a kérdés, hogyan lehet hozzáadni blogszűrőt?

Mi az a blogszűrő, és hogyan segíthet?


A blogszűrő egy olyan weboldalelem, amely kategória-parancsikonokat ad a blogoldalhoz, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyen megtalálják az érdeklődési körét.

Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Ha WordPress-t használ, különösen a Divi témát, akkor a blogszűrő hozzáadása egyszerű. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, hogyan teheti ezt meg lépésről lépésre. A folyamat során használni fogjuk a Divi blog plugint, amely lehetővé teszi a blogszűrő és egyéb előnyök hozzáadását.

Következő lépésben bemutatjuk a plugint, majd részletesen elmagyarázzuk, hogyan adhatunk hozzá kategóriánkénti szűrőket a Divi blogjaihoz.

Blogszűrő hozzáadása a Divi-ben (a legegyszerűbb módszer)


A Divi nem csupán egy népszerű WordPress téma, hanem egy közösség által is kedvelt platform, ahol a Divi Blog Extras kiemelkedik mint egy prémium bővítmény.

divi blog extras related et Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Ez a plugin jelentősen javítja az archív oldalak megjelenését, hangulatát és funkcionalitását, több mint 50 000 webhelyen növelve a blogoldalak esztétikáját és használhatóságát.

Mit kínál a Divi Blog Extras?

Ez a bővítmény számos lehetőséget nyújt, amelyekkel fokozhatja blogja minőségét:

  • Próbálja ki a nyolc egyedi elrendezés egyikét, beleértve a falazati formátumot is.
  • Alkalmazzon lenyűgöző vizuális effektusokat, mint például a coverflow, cube, slide és flip.
  • Jelenítse meg a bejegyzéseket az oldalsávban.
  • Használja ki a taxonómiák, például kategóriák és címkék alkalmazásának lehetőségeit.
  • Szabja testre a meta leírást.

A Blog kategória szerinti szűrése

A bővítmény kiemelt funkciója a blog kategória szerinti szűrése, amely lehetővé teszi, hogy a látogatók könnyen megtalálják a számukra legérdekesebb tartalmat.

Ezt a plugin-t az Elegant Themes blogja is ajánlja, és az egyik legtöbbet eladott bővítmény a Divi Marketplace-en, több mint 3,1 ezer eladással és 4 csillagos értékeléssel.

Hogyan adhatunk hozzá blogszűrőt a Divi-hez?

A Divi Blog Extras segítségével egyszerűen implementálhatja a kívánt blogszűrő funkciót. A következőkben bemutatjuk, hogyan adhatja hozzá ezt a funkciót lépésről lépésre, amivel még inkább felértékelheti blogoldalát a Divi keretrendszeren belül.

Mindezen információk tükrében készüljön fel a blogszűrő hozzáadására, és nézzük meg, hogyan lehet ezt a folyamatot végrehajtani.

Divi Blogszűrő hozzáadása Lépésről lépésre Egyszerű utasítások


Blogszűrő hozzáadása a Divi Blog Extras segítségével

A Divi Blog Extras használatával nemcsak a blogszűrőt adhatja hozzá, hanem lehetőséget kap az archívum teljes átalakítására is. Az alábbi lépések követésével könnyedén elérheti a kívánt eredményt.

Ha inkább videót szeretne nézni, nyomja meg a lejátszás gombot a fentiekhez, ellenkező esetben folytassa az alábbi utasításokat.

#1. lépés – Telepítse és aktiválja a Divi Blog Extras szolgáltatást

Ahogyan korábban említettük, a blogszűrő hozzáadásához a Divi Blog Extras szolgáltatást fogjuk használni. Először telepítenie és aktiválnia kell ezt a bővítményt. Látogasson el a Divi Blog Extras oldalára az Elegant Themes Marketplace-en vagy a Divi Extended áruházban, hogy megvásárolja és letöltse a szükséges fájlokat.

Amint megvásárolta, megkapja a letöltési linket, amely segítségével letöltheti a bővítmény fájlját.

A fájl letöltése után győződjön meg róla, hogy kicsomagolja a fő fájlokat és hozzon létre egy új zip mappát a telepítéshez. Ha további információra van szüksége a fájlok kicsomagolásával kapcsolatban, keresse fel a bővítmény dokumentációs oldalát.

A bővítmény telepítéséhez jelentkezzen be WordPress webhelyére, és lépjen a Bővítmények → Új hozzáadása → Beépülő modul feltöltése.

tlLzeogLC2FoM1FTLE2ArXLHdcup4lNPZPYkfNoIgQN8q8IZObf Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Kattintson Válassz fájlt és válassza ki a letöltött, kicsomagolt és egy mappába tömörített fájlt. Ezután kattintson a Telepítés most gomb.

n efbNd3o XuUP aGl6KaPHLZcr8 YzyypU6TXi3oMsDe7TzLL1THq5nfBiv6fkTO8CzFuDWLdj Q3tsPC8UdcKDQ7oXyIViqRYGMtA L vavp535G29p sKVvSHz49v8tkw41lEvHWw 3bCgaUZfJc Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

A bővítmény telepítése eltart néhány pillanatig, miután telepítette, kattintson a Aktiválja a plugint gomb.

#2. lépés – Helyezze be a Blog modult

A bővítmény telepítése megtörtént, itt az ideje feldolgozni a kategóriaszűrő hozzáadásának módját.

Ha a Témakészítőt használó blogoldala van, akkor nem kell mást tennie, mint szerkesztenie a sablont. Nyissa meg a Divi → Theme Builder menüpontot → kattintson az Egyéni törzs szerkesztésére.

6CBNykzE5M8EiJ90Va4wR2cwdHNT8sVyJyqx4OvXfwr2YaARF9HAXokzlZ J 0IBWKa QLFD swVm vG o6lt2NqEOWdHeos8stg6wjOJ45WGUnLIp7APpnHsiMVZuB5LEjmT0iqzjSqlgBaAlhIm0E Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Fontos tudnivalók a Divi Blog Extras használatával kapcsolatban

Mielőtt bármilyen változtatást végrehajtana a Divi Blog Extras segítségével, fontos megjegyezni, hogy a bővítmény az elrendezéseket a saját stílusára fogja módosítani. Ez azt jelenti, hogy ha szeretné megtartani a régi dizájnát, akkor ez a bővítmény nem biztosítja ezt a lehetőséget. A kategóriaszűrőt kizárólag a Divi Blog Extras elrendezéseivel tudja hozzáadni.

Hogyan készítsünk elő a változtatásokra?

Ha készen áll arra, hogy elfogadja az új elrendezéseket és használja a kategóriaszűrőt, akkor következhetnek a lépések. Ha még nincs kialakított blogoldala, van lehetősége újat létrehozni a Theme Builder segítségével, ami több, bloggal kapcsolatos beállítást tesz elérhetővé a Divi alapértelmezett opcióin túl.

Új blogoldal létrehozása a Theme Builder segítségével:

  1. Nyisson meg egy új lapot a WordPress adminisztrációs felületén.
  2. Válassza a „Divi → Theme Builder” opciót a menüből.
  3. Kattintson az „Új sablon hozzáadása” gombra.
M MUs1eaWKtdmjLIQF4gmXwBcCT8lFX7rtfAaLTi2Q409xkQEjmb Bcg78WPnTcWdfKoX dCQMmSp7krBB4jemhzlQMl8dhMgx6EvsZ1i4b4giDhhCleqUo6taZwh5KiJU97Ob IkSIVIXNpezF EBU Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Ezután kattintson a Egyéni törzs hozzáadásaez két lehetőséget kínál,

  • Új sablon készítése
  • vagy Hozzáadás a könyvtárból.
1DYPP6fu2SeRl6Fo7DPm3Cs0gQqxGkoNN 26gLEOGHEDYLsh9BJCUtPZHn7nKL3Zzd4QKiE2LpHuMnamqmCSun3em5EgHZD 8UsxduQ DYHSoR8TftNNa 1P1KiHvIJDOMIodsAKsTfaN6z7PD jNEA Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Kattintson a Új sablon készítése.

7rxuk8gTmIfNUM96SO26bT5NDgfgPcqpdJWEwVFUNQIfbH7ev66M5UWFZFbCUaqKklSBLDbWqCTsxbuh mSQyqz9hztlKOW OuJ rFevI dBl6dz2JSuYFldcvLUpgeE8tzLdKDDczirltejb2wIc5A Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Aztán a Sablonbeállítások válassza ki a Blog opciót a Hozzászólások és az Összes archív oldal résznél az Archív oldalak szekció alatt, majd kattintson a Sablon létrehozása gombra.

Ezt követően kattintson a Egyéni törzs hozzáadásaKészítsen egyedi karosszériát. Ezzel elindítja a Divi vizuális építőt. Itt először egy új sort kell hozzáadnia, majd beillesztenie a következőket: Divi Blog Extrák modul.

ws3PS8jwMSGfaETU7EOjjwltbB5jdCzSQLdi 1xRTRDrYZYB1ynomZO5yigRlfPjih3dVXiLazCAU jL6k00DMniUUSzi4Nm4tx0C bRjNc6npC6Jv5pGHCV05Lbzu2F3TPk6yfGYJ0bWdiMt U0ZzQ Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Amint behelyezi a modult, a Divi Blog Extras alapértelmezett elrendezési beállításában megjeleníti az archív bejegyzéseket, például az alábbiak szerint:

k3XccN8uNPDWGJ1rgybpNmYlZ2jzWl WQz5 i tv3 XvmukkCm1 ccAjpI4KKP8Gm5y4uOTgcSDE9KPdoJVwl0k6nnGHp4v8yKn0rLRdS piu4RG1DXNCSGZt9O HyZmAclNuQJr8pM75OrZsTG7tWw Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Blogszűrőnk megjelenítéséhez a következő lépést követjük.

#3. lépés – Engedélyezze a Blogszűrőt és alkalmazza a testreszabásokat

A kategóriaszűrő megjelenítése nagyon egyszerű. Először kattintson a modul beállításai ikonra közvetlenül a modulon.

rWFCFlTGwvjQrsMAC32uFS2S6Fg v4Q7zsBqCSgBz93PRvx3lqLEOkU6xtqfImQusD10rmsmnDgDfjvs HD9DPf EZlniZLUa u3jSDoqAumrZoM7OCWu8GKzBY1wpfd 8zZutjC6cdO2e8dNKnNiiM Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Aztán a Tartalom beállításokat, lépjen a ElemekA kategóriaszűrhető blog használata IGEN.

Zz6tcRWykwn PWmtswKvxtn bWhTLABSRD1QNEEljfBM84cunnQ66LwEinGQcitdPXbyBpvdWh3uAChFBKKYQmKBR0N bUqGfgtels5jh2 KFTKqm46n9 yqvVpzk kvr2cLqJCWBHOMp8S5Mu6uQ Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Ahogy engedélyezi a kategóriaszűrő opciót, több lehetőséget kínál, amelyek lehetővé teszik,

  • A kategóriaszűrő megjelenítése Hamburgerként táblagépen és mobileszközön.
  • Az „Összes” gomb/szűrő megjelenítése a bejegyzések szűrő alkalmazása nélkül történő megjelenítéséhez.
  • Testreszabhatja az „Összes” gomb/szűrő szövegét.

A szűrő engedélyezése után a blog a következőképpen fog kinézni.

6 HkgYX9kX13Kl1GFrjoGHGcCKEFjuQR2tO1QWP8rf5018FUUFeXO1 Nyt1Q EAATit2hhCHOrilRvYI96vYid7PqtFbh5vHvHRBzSx BsgzJuUBk8 Cy0Nd1DYYSVF9zhwshtM5peY2RMhd aG pds Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Ez a blogszűrő alapértelmezett megjelenése és működése a webhely fő tervezési konfigurációja alapján. Ha további módosításokat szeretne végrehajtani, például kategóriákat szeretne hozzáadni vagy eltávolítani a szűrőből, ezt a következő oldalon teheti meg Lekérdezés és kiválasztja a megtartani kívánt kategóriákat.

Nl Y FDT7I5ektlaRYm7deGtQ VAXQ3tBU RjklH7AQbYtZfZh2xkCHmkWgk Xrxj0VqvEbcDmzKiWWYgB6h2Tz294WLSlsS970qR20qGrOQJ8CxcCmmcfJeAYNG9D T15YQMggmwju WIfGZ QWqn4 Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Továbbá, ha testre szeretné szabni a blogszűrő stílusát, akkor ezt egyszerűen megteheti a Tervezés lap → Szűrhető kategória menüpontban.

u 8oz43JSry1Of6mv3h7ZxXotACiOM1rryPdSQlIxxlOWsHuD2GeW9vwofOfhVKx VRLbMGiq6wEyXCrc6avi7BRHSaZWdlekUJ diD8DeDpnCS4edJf oPNk85Tg pRbGLasaQOKasfmku3gqi2Ps Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

Lehetővé teszi az aktív és a nem aktív szűrők testreszabását is. Testreszabhatja,

  • Háttérszín/átmenet/kép.
  • Betűcsalád, súly és stílus.
  • A szöveg színe, mérete és árnyéka.
  • Betűtávolság és sormagasság.

Az összes lehetőség kihasználása után létrehozhat egy blogoldalt az alábbi kategóriaszűrőkkel.

pbDPXlzVysZ0GZOZibDKz0kX4HSZhM T15noxpix5a iFSeLFhjN3l6NCcfwQ0bYKdYsZ bn0qHQv D Kategóriaszűrő hozzáadása a Divi Bloghoz | A legegyszerűbb módja

A Terv lap Térköz beállításaival is alkalmazhat szóközt, például kitöltést és margót a szűrhető kategóriára. Ez az; sikeresen létrehoztál egy Divi blogoldalt kategóriaszűrővel.

Összefoglalás


Remélem, hogy az előző lépések segítségével sikeresen hozzáadhatja a blogszűrőt a blogoldalához. Ez egy intuitív és gyors megoldás a felhasználói interakció javítására és a blog hozzáférhetőségének növelésére.

Ezenkívül a beépülő modul kreatívabb és funkcionálisabb megoldásokat kínál a blogoldal jobb átalakításához. Ebből adódóan, ajánlom, hogy szerezze be a Divi Blog Extras szolgáltatásait még ma, és hozza ki a legtöbbet közzétételi erőfeszítéseiből.

Ez a hatékony bővítmény érdemes helyet kapjon a Divi tervezési eszköztárában.

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://diviextended.com/how-to-add-category-filter-to-divi-blog-the-easiest-way/

Ez is érdekelheti…